Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEHMET TOPAL AYRILIĞI ÜZÜNTÜN YARATTI
MEHMET TOPAL AYRILIĞI ÜZÜNTÜN YARATTI
Mehmet Topal; Fenerbahçe Spor Kulübü ile 31.05.2020’de bitecek olan sözleşmemi, kulübümle aldığımız ortak karar ile fesih etmiş bulunuyoruz. Süreç içinde ne konuştum, ne açıklama yaptım. Bundan sonraki süreçte de cevap hakkı doğmadığı sürece konuşmayacağım.
27 Haziran 2019, 10:58
 
Fenerbahçe Kulübü resmi siteden yaptığı duyuruyla takım kaptanı milli futbolcu Mehmet Topal ile yolların karşılıklı olarak ayrıldığını açıkladı.
 
2012 yılında Valencia’dan transfer edilen 33 yaşındaki orta saha oyuncusunun Sarı-Lacivertlilerle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyordu. Topal 7 yıl boyunca 298 maça çıktı, 24 gol, 25 asist yaptı. 
 
Terimin son damlasına kardar çalıştım
 
Topal, menajeri Batur Altıparmak aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olduğum Haziran 2012’den bu yana tek isteğim ve amacım; bu asırlık çınarın başarılara imza atmasına katkı sağlamaktı. Bunun için de terimin son damlasına kadar çalıştım, çabaladım. Ancak özellikle bu sezon boyunca yaşanan yorucu olaylar nedeniyle; ne kulübüme, ne de bana daha fazla zarar gelmemesi için zor, hatta çoğu kişinin cesaret edemeyeceği bir karar aldım. Kulüp yönetimi ile yaptığımız görüşmeler sonucu 2019-2020 sezonuna ait alacaklarımı bırakarak sözleşmemi fesih etme konusunda dün akşam itibariyle ortak bir karar üzerinde uzlaşma sağlandı. 
 
image
 
Fenerbahçe Spor Kulübü ile 31.05.2020’de bitecek olan sözleşmemi, kulübümle aldığımız ortak karar ile fesih etmiş bulunuyoruz.
 
Süreç içinde ne konuştum, ne açıklama yaptım. Bundan sonraki süreçte de cevap hakkı doğmadığı sürece konuşmayacağım. Dolayısıyla ağzımdan çıkmayan hiçbir açıklama, tarafıma ait olmayacaktır. Beni seven, bana sahip çıkan, hep arkamda duran bütün koca yürekli Fenerbahçelilere, kulüp başkanımız Sayın Ali Koç’a, yönetim kuruluna, tüm takım arkadaşlarıma, Fenerbahçe forması giydiğim süre boyunca bana emek veren bütün hocalarıma ve teknik heyete, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde görev yapan emekçi ablalarım ve abilerime binlerce kez teşekkür ederim. 7 yıl gibi uzun bir süre formasını terlettiğim, şampiyonluklar ve kupalar kazandığım çubukluyu hep güzel anacağım. Her şeyin hayırlısı olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.
 
image
 
İpler Antalya maçında koptu
 
Spor Toto Süper Lig’in son haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe’nin yıldızı Mehmet Topal, taraftarların protestosuna maruz kalmıştı. Karşılaşmada son 15 dakika oynanırken Fenerbahçe taraftarı, Mehmet Topal’ı ıslıkla protesto etmeye başlamıştı. Maçın 68. dakikasında Zajc’ın yerine oyuna giren Topal topa her dokunduğunda tribünlerden ıslıklar yükselmiş ve bunun üzerine tribünlere alkışla karşılık veren tecrübeli oyuncu, teknik heyete “Beni değiştirin” şeklinde işaret yapmıştı. Ancak Ersun Yanal, Mehmet Topal’a oyunda kalacağını söyleyip taraftarlara dönerek, deneyimli oyuncuya yapılan protestonun yanlış olduğunu söylemişti. Yanal bitiş düdüğüyle Mehmet Topal’ın yanına giderek, taraftarları alkışlamasını istemiş. 33 yaşındaki futbolcu ise hocasının bu isteğini kabul etmeyip soyunma odasına gitmişti.
 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ersun Yanal maç sonunda konu ile ilgili “Bu formayı kutsal yapan sahadaki terleyen futbolculardır. Bu terler bizi kutsal yapar. Giren her oyuncumuz bu formayı terlettiği sürece değerlidir. Maalesef yaşananlara, Mehmet Topal’a yapılan eleştiriye katılmıyorum. Üzülüyorum, onaylamıyorum” şeklinde konuşmuştu.
 
F.Bahçe’den teşekkür
Fenerbahçe’nin Mehmet Topal’la ilgili yaptığı açıklama şöyle: “Kulübümüze 2012 yılından beri hizmet etmekte olan, önemli başarılarımızda katkısı bulunan ve kaptanlarımız arasında yer alan Mehmet Topal ile yollarımız, karşılıklı anlaşılarak ayrılmıştır. Bu kararın hem Fenerbahçemize hem Mehmet Topal’a hayırlı olmasını dileriz. Kendisine bugüne kadarki tüm hizmetleri ve kulübümüze yaptığı değerli katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR