Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AFRİKA FUTBOLUNUN ŞAMPİYONU CEZAYİR
AFRİKA FUTBOLUNUN ŞAMPİYONU CEZAYİR
Bu yıl 32’nci kez gerçekleştirilen ve kazanan tarafın 4,5 milyon dolar para ödülü alacağı turnuvanın finalinde, Cezayir ile Senegal, başkentteki Uluslararası Kahire Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Cezayir, 2’nci dakikada Baghdad Bounedjah’ın ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı ve şampiyon oldu.
19 Temmuz 2019, 21:52
 
Cezayir tam 29 yıl sonra Afrika Şampiyonu olup kupayı ülkesine kazandırdı.
 
Mısır'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası finalinde Cezayir ile Senegal, Kahire Uluslararası Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.
 
image
 
Maça hızlı başlayan Cezayir, 2'nci dakikada Baghdad Bounedjah'ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.
 
İlk yarıda başka gol olmayınca Cezayir, soyunma odasına 1-0 önde girdi. 2'nci yarıda topla daha fazla oynayan Senegal'in 60'ıncı dakikada kazandığı penaltı, Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi kontrollerinden sonra iptal edildi. Senegal son dakikalarda baskısını artırsa da beraberlik golünü bulamadı ve karşılaşmayı Cezayir 1-0 kazandı..
 
image
 
Daha önce kupada iki kez finale yükselen ve 1990’daki turnuvadan zaferle ayrılan Cezayir, 29 yıl aranın ardından kupayı müzesine götürmeyi başardı.
 
Bir kez finale kaldığı 2002’deki turnuvada Kamerun’a kaybeden Senegal ise Cezayir karşısında da kupa özlemine son veremedi.
 
image
 
TÜRKİYE'DE FORMA GİYEN TANIDIK İSİMLER FİNALDEYDİ
 
Final maçında Spor Toto Süper Lig'de forma giyen birçok oyuncu sahadaydı. Senegal'de Göztepe oyuncusu Lamine Gassama 90 dakika forma giyerken; eski Bursasporlu Henri Saivet 75'inci dakikada yerini Galatasaraylı Mbaye Diagne'ye bıraktı.
 
Senegal'de ayrıca geçtiğimiz sezonu Galatasaray'da kiralık olarak geçiren Badou Ndiaye 59 dakika oyunda kaldı. Şampiyon Cezayir'de ise Galatasaraylı oyuncu Sofiane Feghouli 85 dakika oyunda kalırken; geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe'de kiralık olarak tamamlayan Islam Slimani ise 89'uncu dakikada oyuna dahil oldu..
 
image
 
Galatasaray’ın forveti Mbaye Diagne, 75. dakikada Saivet’in yerine oyuna girdi.
 
Turnuvanın çeyrek finalinde Fildişi Sahili ağlarını sarsarak takımının finale kalmasına katkı sağlayan Galatasaray’ın yıldız oyuncularından Sofiane Feghouli, Cezayir Milli Takımı’nın ilk on birinde yer alırken, geçen sezon Fenerbahçe’de kiralık olarak forma giyen Islam Slimani 89. dakikada oyuna dahil oldu.
 
TURNUVANIN GOL KRALI IGHALO OLDU
 
Tunus’u 1-0 yenerek turnuvayı 3. sırada tamamlayan Nijerya’nın Çin ekibi Şanghay Shenhua’da forma giyen santrforu Odion Ighalo 5 golle turnuvanın gol kralı oldu. 
 
image
 
Cezayir’de Riyad Mahrez ve Adam Ounas, Senegal’de Sadio Mane ile Demokratik Kongo’da Cedric Bakambu organizasyonu üçer golle tamamladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR