Güzel ülkemiz için yazıyoruz - FENERBAHÇE HAS ELMAS BULMUŞ ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/34622/fenerbahce-has-elmas-bulmus-

 

FENERBAHÇE HAS ELMAS BULMUŞ !
FENERBAHÇE HAS ELMAS BULMUŞ !
Avusturya'da yapılacak olan kamp kadrosuna dahil edilmeyen 19 yaşındaki futbolcunun önümüzdeki hafta İtalya'ya gideceği öğrenildi. Fenerbahçe'nin bu transferden 16 milyon euro kazanması bekleniyor.
21 Temmuz 2019, 22:53
 
 
Fenerbahçe’de Eljif Elmas gelişmesi heycanı yaşanıyor. 
 
Fenerbahçe Elmas madeni bulmuş fakat uzun süredir bundan haberiyok. Sarı-Lacivertlilerin genç yıldızı Napoli’yle anlaşmaya vardı. Eljif, valizlerini toplayarak takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Transferin kısa sürede açıklanması bekleniyor.
 
19 yaşındaki orta saha oyuncusu, son günlerde takımdan ayrı çalışıyordu. Forma tanıtımında da yer almayan Makedon futbolcu, iki gün içirisinde soluğu Napoli’de alacak. Eljif Elmas, İtalyan ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 5 senelik sözleşmeye imza atacak ve Napoli’nin Dimaro’da bulunan sezon öncesi kampına katılacak. 
 
image
 
Kulüp tarihinin transfer rekoru
Bu transferin olumlu şekilde neticelenmesi durumunda Fenerbahçe’de kulüp tarihinin transfer rekoru kırılacak. Eljif, 2 yıl içinde tam 100 katı değer kazandı. Makedon futbolcu, 2017 yılında Fenerbahçe’ye Rabotnicki’den 180 bin Avro’ya gelmişti.
 
Sarı-Lacivertlilerde bugüne kadar ki en yüksek transfer geliri Mousa Sow’dan elde edilmişti. Senegalli oyuncu 2012’de Al Ahli’ye 16 milyon Avro bedelle transfer olmuştu. Sow’u Lille’den 10 milyon Avro’ya alan F.Bahçe’nin kârı ise bu oyuncudan 6 milyon Avro’yu buldu.
 
Fenerbahçe, tarihinin diğer önemli transfer gelirlerini 15 milyon 600 bin Avro’yla Elvir Baliç, 12.5 milyon Avro ile Kjaer ve 12.4 milyon Avro’yla Okocha’dan elde etti.
 
Stoper için Ertuğrul Ersoy
Kadrosuna Vedat Muriç, Emre Belözoğlu, Allahyar, Garry Rodrigues, Altay Bayındır, Murat Sağlam ve Max Kruse’yi dahil eden Fenerbahçe’de transfer çalışmaları sürüyor. Skrtel’in sözleşmesinin bitmesinin ardından stoper arayışlarına giren Fenerbahçe’de gündeme Bursaspor’un 24 yaşındaki kaptanı Ertuğrul Ersoy geldi. Fenerbahçeli yöneticiler, Bursaspor ile oynanan hazırlık maçının ardından Yeşil-Beyazlı ekip yöneticileri ile görüştü ve Ertuğrul hakkında bilgi aldı. Transfer sezonunun başında Serie A ekibi Lecce’nin kapısından dönen Ertuğrul ile Beşiktaş ve Galatasaray’ın da ilgisi bulunuyor. Kısa süre içerisinde Fenerbahçe’nin Ertuğrul transferini sonlandırması bekleniyor.