Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY SEZONA SÜPER KUPA İLE BAŞLADI
GALATASARAY SEZONA SÜPER KUPA İLE BAŞLADI
Galatasaray ile Akhisarspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa maçında karşılaştı.Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadele, 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi ve sarı kırmızılılar Süper Kupa'ya uzandı.
7 Ağustos 2019, 22:06
 
 
Fatih Terim'in cezası nedeniyle tribünden takip ettiği maçta Galatasaray, Akhisarspor'u Belhanda'nın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti ve 13. Süper Kupa'nın sahibi oldu.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı Kırmızılı kulüpteki 20. kupasını kazandı. Galatasaray en son 2016-2017 yılında Beşiktaş'ı seri penaltılar sonucunda mağlup ederek kupaya uzanmıştı. Akhisarspor ise Süper Kupa'yı geçtiğimiz sezon Galatasaray'ı penaltılar sonucunda mağlup ederek tarihinde ilk kez kazanmıştı.
 
image
 
MAÇTAN DAKİKALAR:
 
11. dakikada Jimmy Durmaz'ın harika pasında Selçuk İnan boş pozisyonda net bir vuruş yapamadı. Gökhan Değirmenci, rahat bir şekilde topu kontrol etti.
 
Mücadelenin ilk tehlikeli atağı 13. dakikada geldi. Erhan'ın ortasına çok iyi yükselen Burhan Eşer, Luyindama'nın önünden vuruşunu yaptı, top direkten auta çıktı.
 
30. dakikada Jimmy'den sert bir şut geldi. Maçın başından beri etkili bir oyun ortaya koyan İsveç'li futbolcu, ceza sahasının gerisinden muhteşem bir vuruş yaptı. Gökhan'ın uzanamadığı top, az farkla auta çıktı.
 
SARI KART İlk sarı kart 33. dakikada çıktı. Babel'e sert bir müdahelede bulunan Bjarnason, Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
 
Galatasaray penaltı bekledi
 
34. dakikada Galatasaray penaltı bekledi. Mariano'nun pasında ceza sahasında Nagatomo, Tolga Ünlü'nün müdahelesiyle yerde kaldı. Galatasaraylı futbolcular penaltı beklerken, Meler penaltıya sebep verecek bir sebep olmadığını belirtti ve oyun devam etti.
 
image
 
Sessizliği Belhanda bozdu
 
GOOOL Galatasaray, 39'da öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Belhanda, topu Seri'ye gönderdi. Fildişi'li futbolcu tek pasla Belhanda'yı buluşturdu. Ceza sahasının hemen önünde topu çok iyi bir şekilde önüne çeken Belhanda, muhteşem bir şut yolladı ve takımını 1-0 öne geçti.
 
Golün hemen ardından Adem Büyük golü denedi. Nagatomo'nun pasında topu önüne alan Adem şutunu attı, az farkla auta çıktı. 42. dakikada Adem'in golü ofsayta takıldı. Selçuk'un ortasına iyi yükselen Adem Büyük, kafayla topu ağlara gönderdi fakat ofsayt sebebiyle gol geçersiz sayıldı.
 
Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
 
image
 
İkinci yarı başladı
 
13. dakikada direğe takılan Burhan, ikinci yarının başında da tehlike oluşturdu. Rotman'ın ortasına çok iyi yükselen Burhan, kafa vuruşunu yaptı. Muslera, son anda topu kornere çeldi.
 
57. dakikada Galatasaray, Babel'le gole yaklaştı. Selçun'un pasında sol kanatta topla buluşan Babel, zor pozisyonda orta açmayı başardı. Top bir anda kaleye yöneldi, Gökhan güçlükle topu kornere çeldi.
 
Burhan devam edemedi
 
İlk değişiklik Akhisar'dan geldi. Takımının en etkili ismi olan Burhan, 64. dakikada kendisini yere bıraktı. Oyuna devam edemeyen tecrübeli futbolcunuın yerine Onur Ayık dahil oldu.
 
SARI KART 66. dakikada Belhanda, Kadir Keleş'e yaptığı müdahelenin ardından sarı kart gördü. Pozisyonun ardından itirazlarını sürdüren Mariano, Belhanda'nın ardındans sarı kart gören ikinci isim oldu.
 
Marcao'dan büyük hata
 
Tolga Ünlü'nün attığı taçta Marcao ağır kalınca Onur Ayık, savunma arkasına sarktı. Muslera ile karşı karşıya kalan Onur, topu Uruguay'lı kaleciye nişanladı ve beraberlik fırsatını kaçırdı.
 
72. dakikada Emre Mor, Adem Büyük'ün yerine, 80. dakikada ise Feghouli, Jimmy Durmaz'ın yerine oyuna dahil oldu.
 
Akhisarspor, 90'da gole çok yaklaştı. Tek paslarla Galatasaray ceza sahasına giren Akhisarspor'da Marcao'nun yaptığı hatanın ardından Bjarnason, topu içeriye çevirdi. Boş durumda bulunan Bertuğ, topu kaleye göndermeyi başaramadı.
 
90+1. dakikada maçın tek golünü atan isim olan Belhanda, yerini Donk'a bıraktı.
 
90+4. dakikada Bertuğ, Luyindama'nın müdahelesiyle yerde kaldı. Tehlikeli bölgede kazanılan serbest vuruşta topun başına Rotman geçti. Atılan şut Galatasaray savunmasından döndü ve Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrıldı.
 
image
 
TFF Süper Kupa maçında Akhisarspor ile karşılaşan Galatasaray'da yeni transferler Ryan Babel, Seri, Adem Büyük ve Jimmy Durmaz, ilk 11'de görev aldı.
 
Süper Lig şampiyonu ve Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray ile Türkiye Kupası finalisti Akhisarspor, Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. İki takım üst üste 2. kez Süper Kupa'da mücadele etti.
 
Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen organizasyona Ankara'daki Eryaman Stadı ev sahipliği yaptı.
 
image
 
 Galatasaray'ın yeni transferlerinden Ryan Babel, Seri, Adem Büyük ve Jimmy Durmaz,Emre Mor ilk kez resmi bir maçta sarı-kırmızılı formayı giydi.
 
Sarı-kırmızılı takımın kalesini Fernando Muslera korurken, savunma hattını Mariano, Christian Luyindama, Marcao ve Yuto Nagatomo oluşturdu.
 
Orta sahada Selçuk İnan, Seri, Jimmy Durmaz, Younes Belhanda ve Adem Büyük görev yaptı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, forvette ise Babel'i tercih etti.
 
İzinli olan Mbaye Diagne maç kadrosunda bulunmazken, Okan Kocuk, Ahmet Çalık, Martin Linnes, Ryan Donk, Yunus Akgün, Ömer Bayram, Atalay Babacan, Konstantinos Mitroglou, Sofiane Feghouli ve Emre Mor yedek soyundu.
 
Fatih Terim cezalı
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle takımının başında yer alamadı. 
Süper Lig'de geçen sezonun 33. haftasındaki Galatasaray-Medipol Başakşehir maçında hakem tarafından tribüne gönderilen Terim, 3 maç ceza almıştı. 
Cezasının ilkini 2018-2019 sezonunun 34. haftasında çeken Terim, TFF Süper Kupa maçında da görev yapamadı. 
Terim, Süper Lig'in ilk haftasındaki Yukatel Denizlispor karşılaşmasıyla cezasını tamamlayacak. 
Süper Kupa maçında sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenör Levent Şahin yer aldı.
 
Kupanın son sahibi
 
Akhisarspor, tarihinde ikinci kez Süper Kupa mücadelesine çıktı. 
Yeni sezonda TFF 1. Lig'de mücadele edecek Ege temsilcisi, geçen yıl Konya'da Galatasaray'a penaltılarda üstünlük sağlayarak Süper Kupa'yı kazanma başarısı gösterdi.
 
Süper Kupa'nın son sahibi Akhisarspor, 15 Mayıs'ta Sivas'ın ev sahipliği yaptığı Türkiye Kupası'nda yine karşı karşıya geldiği Galatasaray'a bu kez 3-1 mağlup oldu.
 
Manisa ekibi, üst üste ikinci defa Türkiye Kupası'nı müzesine götürme şansını değerlendiremedi.
 
Süper Lig'de geçen sezon küme düşen Akhisarspor'un yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak, başkentte ilk 11'de Gökhan Değirmenci, Vrsajevic, Cocalic, Rotman, Aykut Çeviker, Tolga Ünlü, Alperen Babacan, Burhan Eşer, Kadir Keleş, Bjarnason ve Erhan Çelenk'e yer verdi.
 
Galatasaraylılar ilgi gösterdi
 
Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını TFF Süper Kupa mücadelesinde yalnız bırakmadı.
 
Galatasaraylı taraftarlar, 22 bin seyirci kapasiteli Eryaman Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Statta taraftarların büyük çoğunluğunu Galatasaraylılar oluşturdu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR