Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRK İŞADAMININ FUTBOL TAKIMI YÜKSELİYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/34740/turk-isadaminin-futbol-takimi-yukseliyor

 

TÜRK İŞADAMININ FUTBOL TAKIMI YÜKSELİYOR
TÜRK İŞADAMININ FUTBOL TAKIMI YÜKSELİYOR
ABD'nin Indiana eyaletininde yaşayan Türk iş adamı Ersal Özdemir’in sahibi olduğu futbol takımı bir üst lig için aday olarak açıklandı.2014 yılından beri Kuzey Amerika Futbol Ligi’nde mücadele veren takım (NASL) 2016’da Kuzey Amerika Ligi’nde şampiyon oldu. NASL’in kaldırılmasından sonra 2018’de United Soccer ligine katılmıştı.
13 Ağustos 2019, 09:20
 
ABD'nin Indianapolis şehrinde yaşayan Türk kökenli iş adamı Ersal Özdemir’in futbol takımı ABD futbol ligi Major League Soccer, kısaca MLS’e geçmek için mücadele veriyor.
 
ABD’nin etkili inşaat firmalarıdan birisi Key Stone firmasının sahibi Özdemir’in futbol takımı  Indy Eleven, 27 takımdan 30 takıma çıkarılması planlanan Amerikan Major Ligi’ne aday üç takımdan biri olduğu açıklandı. 
 
image
 
Charlotte, Las Vegas, Sacramento, St. Louis gibi şehirlerin takımlarıyla yarışıyor.
 
2014 yılından beri Kuzey Amerika Futbol Ligi’nde mücadele veren takım (NASL) 2016’da Kuzey Amerika Ligi’nde şampiyon oldu. NASL’in kaldırılmasından sonra 2018’de United Soccer ligine katıldı.
 
Geçtiğimiz Nisan ayında Indiana Genel Meclisi, Indy Eleven’in maçlarını oynayacağı 150 milyon dolarlık yeni stadyum için onay vermişti.
 
Indy Eleven, Doğu Konferansında üçüncü sırada yer alıyor ve 37 puanı bulunuyor. İkinci sezonunda Lucas Oil Stadium’da oynayan Eleven, USL’de ortalama 10,849 seyirci ile ikinci sırada yer alıyor – diğer MLS takımları Sacramento (10,500), Las Vegas (7,806) ve St. Louis (4,373) ortalama seyirciye oynuyor
 
İyi bir seyirci kitlesi bulunan Indy Eleven’a dev bir staydum projesi yakında başlayacak.
 
image
 
Ersal Özdemir kimdir?
 
Ersal Özdemir aslen Muş Vartolu fakat, Mersin’de doğmuş ve lise eğitimine kadar bu şehirde yaşamış. İçel Anadolu Lisesi’ni bitirip dünyanın en iyi inşaat mühendislik okullarından Purdue Üniversitesi’ne okumak için gelmiş. Ve mezun olduktan sonra Türk girişimciliğini konuşturup; zaten bi şirkette çalışacağım fakat öncesinde ben bir şirket kurayım ve baba mesleği müteahhitliği deneyeyim demiş ve  ABD’nin en önemli inşaat firmalarından birisinin temellerini atmış oluyor.
 
Faaliyet gösterdiği şirketlerin ve sportif başarıların dışında şehrin en sevilen kişilerinden. Çünkü yaşadığı topluma sadece maddi değil, manevi değerler de katıyor. Eski İndiana Valisi, şimdiki ABD’nin iki numaralı ismi Donald Trump’ın başkan yardımcısı Mike Pence’e yakınlığı ile biliniyor.
 
Şeffaf Gazete.com