Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FALCAO ATTI GALATASARAY KAZANDI
FALCAO ATTI GALATASARAY KAZANDI
Galatasaray Kasımpaşa maçı ile Süper Lig'de milli ara sona erdi. Haftanın açılış maçında Galatasaray, konuğu Kasımpaşa karşısında yeni golcüsü Radamel Falcao ile güldü. Falcao, 37'de attığı golle Galatasaray'a 3 puanı getirdi. Aslan 7 puana çıktı, Paşa ise 1 puanda kaldı.
13 Eylül 2019, 20:10
 
Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray'da yeni transferler Radamel Falcao ile Mario Lemina ilk kez forma giydi.
 
Sarı-kırmızılı kulübün transfer döneminin son günlerinde kadrosuna dahil ettiği Falcao ile Lemina, Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Falcao hücumda takımı adına gol ararken, Lemina orta sahada savunmaya dönük görev aldı.
 
image
 
İki değişiklik
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezalı oyuncuların çokluğunda İstikbal Mobilya Kayserispor maçına göre Kasımpaşa karşısında ilk 11'de iki değişiklik yaptı.
 
Sarı-kırmızılı ekipte yeni transfer Falcao, Brugge Kulübüne kiralık olarak gönderilen Mbaye Diagne'nin yerine Kasımpaşa karşısında gol aradı.
 
Kayserispor mücadelesinde ilk 11'de görev alan Ömer Bayram, 4. hafta mücadelesinde yedek soyunurken bu oyuncunun yerine de Lemina şans buldu.
 
image
 
.Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, cezaları nedeniyle Kasımpaşa maçında tribünde yer aldı.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'in 3. haftasındaki Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Fatih Terim'e 4 maç men cezası vermiş, Tahkim Kurulu da bu cezayı 3 maça indirmişti.
 
image
 
PFDK'nin aynı maçta 3 maç men cezası verdiği Ümit Davala'nın yanı sıra geçen sezonun 33. haftasında Medipol Başakşehir ile oynanan karşılaşmada 8 maç men cezası alan Hasan Şaş da yedek kulübesinde bulunamadı.
 
Galatasaray'ın Kasımpaşa ile yaptığı maçta takımın başında yardımcı antrenör Levent Şahin yer aldı.Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla Fatih Terim'e destek verdi.
 
Taraftarlar, ayrıca "Yönetimi, futbolcusu, taraftarı, Fatih Terim ayarı. Biz buradayız durdursanıza hadi Galatasaray'ı", "Şampiyon olduğumuzda da basiretiniz bağlanacak. Galatasaray'ın Galatasaraylıdan başka dostu yok" ve "Galatasaray tek siz hepiniz" yazılı pankartlara yer verdi.
 
image
Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı Jean Michael Seri, Emre Mor ve Florin Andone, Kasımpaşa mücadelesinde kadroda yer alamadı.
 
Ligin 2. haftasındaki Konyaspor karşılaşmasında doğrudan gördüğü kırmızı kart sonrası 2 maç ceza alan Jean Michael Seri ile 3. haftadaki İstikbal Mobilya Kayserispor müsabakasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalan Emre Mor, Kasımpaşa maçında takımlarını yalnız bıraktı.
 
Galatasaray'ın yeni transferlerinden Florin Andone ise İngiltere'de forma giydiği Brighton'un, Southampton ile oynadığı mücadelede gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç men cezası almıştı. 3 maçlık cezasının 2'sini Galatasaray'a transfer olmadan çeken Andone, Kasımpaşa karşılaşmasıyla cezasını tamamladı.
 
image
 
Sarı-kırmızılı takımın "Taçsız kralı" Metin Oktay da unutulmadı.
 
Skorboardda Metin Oktay görsellerine yer verilirken, tribünde de "Taçsız kral tek aşkıydı Galatasaray", "Senin gibi cimbomluyu unutur mu bu taraftar" ve "Seni sevenleri bir kez üzdün 13.09.1991" yazılı pankartlar yer aldı.
 
Galatasaraylı taraftarlar, maçın başlamasıyla birlikte mücadeleyi 3 dakika sessiz bir şekilde takip etti.Sarı-kırmızılılar, maçı 3 dakika oturarak izledikten sonra coşkulu bir şekilde tezahüratta bulundu.
 
 
 
Maçtan dakikalar
 
17'nci dakikada sol kanatta topla buluşan Babel, ceza sahasına girer girmez pasını penaltı noktası üzerinde Falcao'ya bıraktı. Falcao'ya bıraktı. Falcao'nun düzelterek şutunda top savunmadan sekti.
 
18'inci dakikada Lemina'nın sol kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Falcao'nun dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
 
34'üncü dakikada Belhanda'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa yükselen Nzonzi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
 
38'inci dakika sol tarafta topla buluşan Ömer Bayram, pasını ceza sahası içindeki Falcao'ya çıkardı. Falcao'nun sol çaprazdan şutunda defansa da çarpan top ağlarla buluştu: 1-0.
 
40'ıncı dakikada Belhanda'nın pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Babel'in sert şutunda top az farkla üstten auta çıktı.
 
43'üncü dakikada sol tarafta topla buluşan Hajradinovic'in ortasında top doğrudan kaleye yöneldi. Kaleci Muslera, topu son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
 
Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
 
50'nci dakikada Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Marcao'nun kafa vuruşunu kaleci sol köşeden çıkarmayı başardı.
 
59'uncu dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Quaresma'nın sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
 
80'inci dakikada Belhanda'nın pasında sağ kanatta topla buluşan Falcao'nun ceza sahasına girer gitmez şutunda meşin yuvarlak az farkla uzak kale direği dibinden auta çıktı.
 
Mücadele sarı kırmızılıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
 
TT Stadı'nda 43 bin 472 kişi
 
Milli aranın ardından lige iyi başlayan sarı-kırmızılıları evinde taraftarları da yalnız bırakmadı. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 43 bin 472 biletli seyirci izledi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç boyunca tezahüratlarıyla takımlarına desteklerini sürdürdü.
 
Bu müsabakadan önce Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Konyaspor karşılaşmasını da 38 bin 445 kişi takip etmişti.
 
Falcao ilk maçında golle tanıştı
 
Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosuna katmak için büyük uğraşlar verdiği Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, sarı-kırmızılı forma ile ilk maçında golle tanıştı. Kasımpaşa ile Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan müsabakada ağları havalandıran Falcao, gösterdiği performansla beklentileri ilk müsabakadan karşıladı. Yıldız futbolcu golünü de 38. dakikada buldu.
 
Sarı-kırmızılı taraftarlar maç önünde ve sonrasında Kolombiyalı golcüye tezahüratlarla büyük ilgi gösterdi.
 
Mücadeleye 11'de başlayan Falcao, 90. dakikada yerini Hollandalı futbolcu Ryan Donk'a bıraktı.
 
Yenilmezlik serisi 38 maça çıktı
 
Galatasaray, Süper Lig'de Kasımpaşa galibiyetiyle birlikte evindeki yenilmezliğine devam etti. Sarı-kırmızılılar, bu maçla birlikte ligde Türk Telekom Stadyumu'ndaki son 38 karşılaşmada da rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Aslan, söz konusu maçlarda 32 kez rakiplerini mağlup ederken, 6 kez de berabere kaldı.
 
Cimbom, Süper Lig'de sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor.
Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, cezasından dolayı takımının yanında olamadı. Terim mücadeleyi locadan takip etti. Cezaları olan yardımcı antrenörler Ümit Davala ile Hasan Şaş da deneyimli teknik adamla birlikte maçı izledi.
 
Fatih Terim, ligin 3. haftasındaki Kayserispor maçından sonra yaptığı açıklamalardan dolayı ilk önce 4 maç ceza almıştı. Ceza, itirazdan sonra 3 maça düştü. Terim, cezasının ilk maçını Kasımpaşa karşısında çekti.
 
Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar tezahüratlarıyla Fatih Terim'e yanlarında olduklarını gösterdi.
 
.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR