Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRKİYE EURO 2020 KURASINI BEKLİYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/35142/turkiye-euro-2020-kurasini-bekliyor

 

TÜRKİYE EURO 2020 KURASINI BEKLİYOR
TÜRKİYE EURO 2020 KURASINI BEKLİYOR
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu spon maçında Andorra'ya konuk olan A Milli Takım, karşılaşmayı 2-0 galip tamamladı.Grubunda ilk iki sırada yer almayı daha önceden garantileyen milliler, gözünü turnuvadaki rakiplerimizi belirleyecek kura çekimine çevirdi.
18 Kasım 2019, 18:26
 
 
EURO 2020'yi garantileyen A Milli Futbol Takımı, H Grubu son maçında Andorra'ya konuk oldu. Deplasmanda 2-0 kazanan Milliler, Fransa'nın ardından grubu ikinci sırada tamamladı turnuvaya doğrudan katılım hakkı elde etti.
 
Grup üçüncüsü İzlanda ise play-off oynama hakkı kazandı.
 
EURO 2020 kura çekimi, 30 Kasım Cumartesi günü TSİ 18:00'de Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak.
 
Grubu 2. sırada tamamlayan A Milli Takım, Euro 2020 kura çekiminde 3. torbada yer alacak. Türkiye'nin muhtemel rakipleri arasında İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Belçika, Hırvatistan, Çekya, Finlandiya, Hollanda, Polonya, Rusya, İsveç, Ukrayna ve Portekiz yer alıyor. 
 
image
 
TÜRKİYE NEDEN 3. TORBADA?
 
Formata göre, ikinci torbada en iyi puana sahip olan iki grup 2.’si bulunacak. Milli Takım, en iyi puanlı ikinciler arasında yer almadığı için kura çekiminde 3. torbada yer alacak. 
 
Ülkelerin torbalara nasıl yerleşeceğini eleme gruplarındaki performansları belirliyor. Bu yerleştirme için belirlenen kriterler şu şekilde:
 
Gruptaki sıralaması
Puan
Averaj
Atılan gol sayısı
Atılan deplasman golü sayısı
Galibiyet sayısı
Deplasman galibiyeti sayısı
Fair-play puanı
UEFA Ülkeler Sıralaması'ndaki konumu