Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE YENİ HOCASINI BULDU
FENERBAHÇE YENİ HOCASINI BULDU
Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Sarı-lacivertliler, yeni direktörünü buldu.
2 Mart 2020, 18:48
 
Süper Lig’de Galatasaray ile oynadığı derbi maçı 3-1 kaybeden Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Sarı-lacivertliler, yeni direktörünü buldu. 
 
Fenerbahçe'de Ersun Yanal döneminin sona ermesiyle birlikte gözler yeni teknik adamın kim olacağı sorusuna çevrildi. Sarı-lacivertli ekibin temas halinde olduğu birçok hoca var. Başkan Ali Koç ve yönetim yeni dönem için yoğun mesai harcarken bir yandan da çeşitli iddialar ortaya atılıyordu.. Alman basını tarafından yazıldı. Almanya'nın ünlü spor gazetesi Bild, Fenerbahçe'nin Tayfun Korkut'la anlaştığını yazdı.
 
Tayfun Korkut ile yapılan anlaşma sezon sonuna kadar geçerli olacak. Başarıya endeksli olarak Korkut ile geleceğin planları da yapılacak.
 
Tayfun Korkut, futbolculuk kariyerini noktalandıktan sonra, antrenörlük yapmaya başladı. İlk deneyimini Real Sociedad altyapısında görev alarak edindi. 2009 yılında Bundesliga ekiplerinden 1899 Hoffenheim'ın 17 yaş altı takımını çalıştırdı.
 
image
 
Adım adım ilerledi...
Daha sonra Almanya'nın Köln kentindeki Hennes Weisweiler Akademisi'nde 57. UEFA Pro Lisans Kursu'na katıldı ve teknik direktörlük diplomasını almaya hak kazandı. 2011/12 mevsiminde VfB Stuttgart'ın 19 yaş altı takımını çalıştırdı. 2012/13 mevsiminde Türkiye A karmasında yardımcı teknik yönetici olarak da görev yaptı.
31 Aralık 2013'te Hannover 96, takımın başına teknik idareci olarak Tayfun Korkut'un getirildiğini ilân etti. Böylece Tayfun Korkut, Özcan Arkoç'tan sonra, Bundesliga'da görev alan Türk asıllı ikinci teknik direktör olarak kayıtlara geçti.
 
Korkut, 15 Haziran 2016'da 2. Bundesliga takımlarından 1. FC Kaiserslautern ile 2018 yılına kadar sözleşme imzaladı. 26 Aralık 2016'da ise istifa ederek bu görevini bıraktı.
 
Bayer 04 Leverkusen'de de çalıştı
6 Mart 2017'de Bayer Leverkusen ile anlaştı. Bayer Leverkusen, görevine son verdiği Roger Schmidt yerine, 2016/17 mevsiminin sonuna kadar takımı Tayfun Korkut'a emânet ettiğini ilân etmişti. Leverkusen’de 30 maçta 6 galibiyet 13 beraberlik 11 yenilgi aldı.
 
Tayfun Korkut, son olarak Stuttgart takımını çalıştırdı.
Stuttgart ekibinde 2017-18 sezonunda 14 maçta 9 galibiyet 4 beraberlik 1 yenilgi alan Korkut, 2018-19 sezonunda ise 8 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik ve 5 yenilgiyle sahadan ayrılmıştı.
                     image
 
                 TAYFUN KORKUT'UN FENERBAHÇE KARİYERİ
 
21 yaşında Fenerbahçe'ye transfer olarak Türkiye'ye geldi. Daha ilk sezonunda takımın önemli isimlerinden biri haline geldi. Sezon öncesi resmi olmayan TSYD Kupası'nda Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı 90 dakika sahada kalıp, iki maçta da galibiyet gördü. Fenerbahçe ile ilk maçı, 8 Ağustos 1995'te Partizan Tirana ile oynanan UEFA Kupası ön eleme maçı oldu. İlk golünü 9 Eylül 1995'te Gaziantepspor'a attı. İlk sezonunda 30 maça çıkıp 5 gol kaydetti. Sezon sonunda Türkiye ligi şampiyonu oldular.
 
1996/97 mevsiminde eylül ve ekim aylarında üst üste geçirdiği sakatlıklar sebebiyle Tayfun Korkut çok sık forma şansı bulamadı. O sezon ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında forma giydi. 2000'e kadar formasını giydiği Fenerbahçe'de teknik adamların en çok kullandığı futbolculardan biri oldu. 1998'de Başbakanlık Kupası ve Atatürk Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı.
 
Real Sociedad Fenerbahçe'de 5 sezon forma giydikten sonra Arif Erdem'le beraber Real Sociedad'a transfer oldu. Yabancı dil avantajından dolayı İspanya'da adaptasyon sorunu yaşamadı. Ligin ilk hafta maçı olan Racing de Santander karşılaşmasında sahaya ilk 11'de çıkmıştı. Ancak 32. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı ve Aralık ayına kadar sakatlığı devam etti. Sakatlıktan döndükten sonra formayı kapan Korkut, sezonu 24 maçta 4 golle kapattı. 2002-03 sezonunda eskisi kadar şans bulmasa da millî takımdan arkadaşı Nihat Kahveci ile oynadığı sezonu lig ikincisi olarak bitirme başarısı gösterdiler.
 
Espanyol 2003-04 sezonunda bir başka La Liga ekibi Espanyol'a transfer oldu. Sezon başlarında sık sık forma şansı bulsa da sezon sonuna doğru tercih edilmemeye başladı ve sezonu golsüz kapatıp, İspanya yıllarına son verdi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR