Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZİRVE MÜCADELESİNDE KAZANAN YOK
 ZİRVE MÜCADELESİNDE  KAZANAN YOK
Süper Lig’in 25. haftasında deplasmanda Sivasspor ile berabere kalan Galatasaray, 8 maç sonra puan kaybederken, yenilmezlik serisini de 9 maça çıkardı.
8 Mart 2020, 20:14
 
Süper Lig'de 25. hafta puan durumu şekilleniyor. Bu akşam şampiyonluğa oynayan iki takım Sivasspor ve Galatasaray karşılaştı. İki ekip 2-2 berbere kaldı ve puanları paylaştı.
 
Süper Lig'de merakla beklenen zirve mücadelesinde Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray, 2-2 berabere kaldı.
 
Demir Grup Sivasspr'un gollerini Hakan Arslan ve Emre Kılınç kaydederken, Galatasaray'da ise Falcao ve Feghouli fileleri havalandırdı. Her iki takım da puanını 49'a yükseltti.
image
3'üncü dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Mert Hakan kullandı. Ceza alanına inen topa Hakan kafa vuruşunu yaptı, Muslera iki hamlede topu kontrol etti.
6'ncı dakikada Fernando'nun pasında soldan hareketlenen Mert Hakan, ceza alanına sokulup kaleye şutunu çekti, Muslera köşeye giden topu kornere çeldi.
7'nci dakikada Demir Grup Sivasspor, Hakan Arslan ile öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırmak istedi. Sola açılan topu kontrol eden Uğur, bir kez daha ortaladı. Yine savunmanın uzaklaştırdığı topu bu kez soldan Fatih Aksoy ceza alanına gönderdi, yakın mesafeden Hakan Arslan vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi: 1-0.
14'üncü dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Ömer Bayram kullandı. Arka direğe inen topu Feghouli çevirdi, boş durumdaki Falcao yakın mesafeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.
27'nci dakikada soldan Sarachhi çalımlarla ceza alanına sokuldu, yerden vuruşunu yaptı, Samassa'da kaldı.
28'inci dakikada soldan hareketlenen Onyekuru, sağdan ceza alanına giren Feghouli'yi topla buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya vuruşunda Samassa, gole izin vermedi. 
32'nci dakikada ceza alanı dışından topla buluşan Feghouli sert ve düzgün vurdu, kaleci Samassa üzerine gelen topu çeldi.
37'nci dakikada sağdan Mariano'nun ceza alanına ortaladığı topu Falcao indirdi, kale önünde boş durumdaki Feghouli topu filelerle buluşturdu: 1-2.
 
image
 
53'üncü dakikada sağdan Emre'nin pasında Mert Hakan hareketlendi, ceza alanına ortaladığı topu savunmada Donk kafayla kornere gönderdi.
55'inci dakikada ceza alanında topla buluşan Fernando, Seri'nin müdahalaseyle yerde kaldı. Devam eden pozisyonda top Muslera'da kaldı. Muslera, Fernando'nun sakatlığı nedeni ile topu taca gönderdi. Bu sırada hakem Mete Kalkavan, VAR'ın uyarısı sonrası ceza alanında yaşanan pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Emre Kılınç kullandı. Muslera soluna gelen topu çelmeyi başardı ama dönen topu takip eden Emre, ikinci vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-2.
69'uncu dakikada Feghouli'nin ara pasında Onyekuru ceza alanında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Son anda Samassa yatarak topu çelmeyi başardı.
74'üncü dakikada ceza alanı dışından Ömer yerden sert vurdu, köşeye gelen topu Samassa uzanarak kornere çeldi.
77'nci dakikada Kone'nin ara pasında sağ kanattan hareketlenen Emre ceza alanına girdi, çapraz pozisyonda yerden şutunu direk dibinde kaleci Muslera kornere çeldi.
79'uncu dakikada Emre'nin pasında ceza alanına giren Mert Hakan vurdu, savunmadan seken top yan ağlarda kaldı.
88'inci dakikada sağdan Feghouli'nin ceza alanına ortaladığı topa Falcao yakın mesafeden kafa vuruşunu yapamadı, top auta çıktı. 
90'ıncı dakikada Emre'nin pasında sağdan Goiano ceza alanına girdi, içeriye çevirdiği topu Muslera çeldi, boşta kalan topa Claudemir dokundu, Muslera bir kez daha gole izin vermedi, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
Karşılaşma 2-2 sona erdi.
 
image
 
İç sahadaki 13 maçlık periyotta 9 galibiyet ve 4 beraberlikle 31 puan toplayan kırmızı-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 24 kez havalandırırken, kalesinde ise 9 gole engel olamadı.
 
Ligde 49 puanla 4. sırada yer alan Sivas temsilcisi, bu sezon sahasındaki ilk maçta Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti.
 
Daha sonra üçüncü haftada ağırladığı Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalan Sivasspor, bu maçın ardından Sivas'ta oynadığı karşılaşmalarda 5. haftada Trabzonspor'u 2-1, 7. haftada MKE Ankaragücü'nü 3-1, 9. haftada Antalyaspor'u 2-1, 11. haftada İttifak Holding Konyaspor'u 2-0, 13. haftada Kasımpaşa'yı 2-0, 15. haftada Fenerbahçe'yi 3-1, 17. haftada da Göztepe'yi 1-0 yenerek üst üste 7 iç saha mücadelesini kayıpsız geçti.
 
Ligin 19. haftasında Çaykur Rizespor, 21. haftada ise Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan kırmızı-beyazlılar, 23. haftada Aytemiz Alanyaspor'u iç sahada 1-0 mağlup etmeyi başardı.
 
Ligde 25. haftada bugün sahasında Galatasaray ile 2-2 berabere kalan Sivasspor, iç sahada kaybetmeyen takım unvanını da korudu.
 
- En son Beşiktaş'a kaybetmişti
 
Sivasspor, evinde son olarak geçen sezonun 29. haftasında 22 Nisan 2019'da Beşiktaş'a 2-1 yenilmişti.
 
Yaklaşık 11 aydır sahasında kaybetmeyen kırmızı-beyazlı ekip, geçen sezonun 34. haftasında Galatasaray'ı 4-3 yenmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR