Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELÇUK İNAN FUTBOLA VEDA ETTİ
SELÇUK İNAN FUTBOLA VEDA ETTİ
Galatasaray’da 9 yıldır oynayan Selçuk İnan, Süper Lig 33. haftasında oynanan Göztepe maçının ardından aktif futbolu bıraktığını açıkladı.Galatasaray formasıyla 35 yaşında futbolu bırakan Selçuk İnan, 20 yıl süren kariyerinde Türk futboluna derin izler bıraktı.
19 Temmuz 2020, 12:28
 
Galatasaray’da 9 yıldır oynayan Selçuk İnan,  Süper Lig 33. haftasında oynanan Göztepe maçının ardından aktif futbolu bıraktığını açıkladı.
 
Galatasaray’ın Göztepe’yi 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından  Selçuk, “Her şeyin maalesef bir sonu var. Bu da bitti. Her sonunda bir başlangıcı var. Bundan sonra ne olacağına bakacağız. Hepinizi seviyorum. Görüşürüz.” ifadelerini kullandı.
 
image
 
Teknik direktör Fatih Terim ise, maç sonrasında basın toplantısında Selçuk İnan’ı teknik ekibine dahil ettiğini açıkladı.
 
“Galatasaray’da kaptanlık çok önemlidir, oynadığım yıllardan, takım kaptanlığımdan biliyorum. Galatasaray kaptanlığını Selçuk’a verirken, doğru yaptığımızı şimdi görüyorum. Galatasaray’a layık bir kaptan olmuştur. Son sözlerini futbol adına söyledi. Bundan sonra benim yanımdaki yerini alacaktır. Hem Galatasaray’da hem Milli Takım’da kaptanlığı vermek bana nasip oldu. Belki son geldiğimde tatsız geçen bir süre olabilir ama onu tekrardan camiaya kazandırdığımız için mutluyuz. 
 
image
 
10 sene, 20 sene bunlar bir kulüple kolay geçmiyor.
 
O da Galatasaray’da başladı, Galatasaray’da bitirdi diyebiliriz. Diğer türlü şekline ben de izin vermezdim, vermedim de. Galatasaray’a yine büyük katkılar yapacaktır. Galatasaray taraftarının, Selçuk’a sahip çıkması çok önemli. Selçuk, eşine, ailesine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. İnşallah Türk futbolcu, futbolculuğu gibi başarılı bir futbol adamı kazanmış olur. Geldiğinde biz vardık, giderken de biz varız. Allah yolunu açık etsin”
 
image
 
Futbola 1999 yılında Hatay'ın Karaağaçspor takımında başlayan Selçuk İnan, 1 yıl sonra o dönem TFF 1. Lig'de mücadele eden Çanakkale Dardanelspor'un altyapısına transfer oldu ve profesyonelliğe geçiş yaptı.
 
A takımdaki ilk resmi maçına 2002-2003 sezonunda çıkan Selçuk, Çanakkale temsilcisinde 3,5 sezon top koşturdu. TFF 1 . Lig'de 76 maçta forma giyen Selçuk İnan, 6 kez fileleri havalandırdı.
 
Manisaspor ile Süper Lig'e adım attı
 
Çanakkale Dardanelspor'da gösterdiği performansla dönemin Süper Lig ekibi Manisaspor'a transfer olan Selçuk, Ege temsilcisinde de 2,5 sezon forma giydi.
 
Manisaspor'da teknik direktör Ersun Yanal ile çalışan, Arda Turan, Caner Erkin, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Filip Holosko ve Uğur İnceman gibi Türk futbolunda adından söz ettiren futbolcularla görev yaptı. Selçuk, Manisaspor'da 75 Süper Lig maçına çıktı ve 11 kez gol sevinci yaşadı. Türkiye Kupası'nda ise 11 maçta görev alan orta saha oyuncusu, 1 kez fileleri havalandırdı.
 
Selçuk İnan, Manisaspor'da top koştururken Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Kolombiyalı Faryd Mondragon'a Türkiye'deki ilk frikik golünü atan futbolcu olarak kayıtlara geçti.
 
Manisaspor'da gösterdiği performansla beğeni toplayan Selçuk İnan, 2008-2009 sezonu öncesinde Trabzonspor'a transfer oldu.
 
Manisa temsilcisinde birlikte çalıştığı Ersun Yanal'ın takımına geçen Selçuk, Türk futbolunda ağırlığını göstermeye başladı. Orta sahada Gustavo Colman, hücum hattında da Burak Yılmaz ile iyi bir uyum yakalayan Selçuk, bordo-mavili takımdaki futboluyla A Milli Takım'a kadar yükseldi.
 
Karadeniz temsilcisinde 3 sezon forma giyen Selçuk İnan, 93 lig maçına çıktı ve 6 kez fileleri havalandırdı. Bordo-mavili formayı 15 Türkiye Kupası, 4 UEFA Avrupa Ligi ve 1 TFF Süper Kupa maçında terleten Selçuk, bu kulvarlarda gol sevinci yaşayamadı.
 
image
 
Galatasaray'la futbol tarihine geçti
 
Trabzonspor'daki sözleşmesi sona eren Selçuk İnan, 2011'de Galatasaray ile sözleşme imzaladı.
 
2010-2011 sezonunda şampiyonluk yarışını son haftaya kadar kovalayan Karadeniz temsilci ile yola devam etmeyen Selçuk, Fenerbahçe'nin de teklifine rağmen tercihini Galatasaray'dan yana kullandı.
 
Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılılarda gösterdiği performansla Türk futbol tarihine geçen futbolculardan biri oldu. Süper Final oynanan ilk sezonunda 39 lig karşılaşmasına çıkan Selçuk, attığı 13 golle kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi.
 
Selçuk, Galatasaray'da geçirdiği 9 sezonda 246 lig maçında forma giyip, 45 gole imza attı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir kez çeyrek final, bir kez de son 16 turuna yükselme başarısı gösteren takımın önemli parçası olan tecrübeli orta saha oyuncusu, bu kulvarda 34 müsabakada görev aldı ve 3 kez gol sevinci yaşadı.
 
Galatasaray'da UEFA Avrupa Ligi'nde 4 müsabakada görev yapan Selçuk İnan, 1 kez fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılı formayla Ziraat Türkiye Kupası'nda 40 müsabakaya çıkan Selçuk, 10 kez rakip ağları sarstı. Selçuk İnan, TFF Süper Kupa'da da 7 maçta forma giydi ve 1 kez gol sevinci yaşadı.
 
Selçuk İnan, sarı-kırmızılı formayla attığı şık frikik golleriyle akıllarda yer etti.
 
606 resmi maç
 
Selçuk İnan, yaklaşık 20 yıl süren kariyerinde kulüpler düzeyinde 606 resmi maça çıktı.
 
Kariyerinde 4 farklı takımda top koşturan tecrübeli orta saha oyuncusu, Süper Lig'de 414, TFF 1. Lig'de 76, Türkiye Kupası'nda 66, TFF Süper Kupa'da 8, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 34 ve UEFA Avrupa Ligi'nde 8, toplam 606 müsabakada forma giydi.
 
Selçuk, bu karşılaşmalarda toplamda 84 kez fileleri havalandırdı.
 
image
 
16 kupa kaldırdı
 
Selçuk İnan, kariyerinde 14'ü Galatasaray'da, 2'si Trabzonspor'da olmak üzere 16 kez kupa sevinci yaşadı.
 
2011-2012 sezonundan bu yana Galatasaray'da forma giyen ve kaptanlık yapan Selçuk İnan, sarı-kırmızılı formayla 5 Süper Lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 5 TFF Süper Kupa şampiyonluğu gördü.
 
Selçuk, 3 sezonluk Trabzonspor kariyerinde ise birer Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa zaferinde kadroda yer aldı.
 
image
Milli takım kariyeri ışıl ışıl olan Selçuk İnan, farklı kategorilerde 133 kez milli formayı terletti.
 
A Milli Takım'daki ilk maçına 2007'de 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki Moldova karşılaşmasıyla çıkan Selçuk, toplamda 60 kez A Milli formayı sırtına geçirdi.
 
Ay-yıldızlı takımda 8 kez gol sevinci yaşayan Selçuk İnan, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda ile yapılan son grup maçının 89. dakikasında attığı frikik golüyle millileri turnuvaya götüren isim oldu.
 
Birçok gol, başarı, kupa, sevinç ve üzüntü…Hepsini sadece 4 takım ve ay yıldızlı forma ile yaşadı Selçuk İnan.Tam “yaş 35 yolun yarısı eder” sözü gibi 35 yaşında futbol hayatına nokta koydu kaptan.
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR