Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADIKÖY'DE KONYA HAVASI !
KADIKÖY'DE KONYA HAVASI !
Fenerbahçe, sahasında İttifak Holding Konyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon ligde ilk yenilgisini yaşadı. Beşiktaş'tan sonra F.Bahçe'yi de yenen Konyaspor ise ligde 2. galibiyetini aldı.
7 Kasım 2020, 18:46
 
 
Süper Lig’in 8. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda karşılaştığı İttifak Holding Konyaspor’a 2-0 mağlup oldu.
 
Bu mağlubiyetle 17 puanda kalan Fenerbahçe, Alanyaspor’un ardından averajla ikinci sırada yer aldı. Konyaspor ise puanını 9’a yükseltti.
 
Dört maçlık galibiyet serisiyle haftaya lider giren Fenerbahçe, dört haftadır galip gelemeyen Konyaspor karşısında hiç beklemediği bir yenilgi alarak zirveyi Alanyaspor’a bıraktı.
   image
 
Konyaspor’un golleri Jevtovic ve Kravets’ten geldi. Ligde ilk mağlubiyetini alan sarı-lacivertli ekibin Pelkas ile bulduğu gol, VAR uyarısı sonrası iptal edildi.
 
Geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında sayısız gol kaçıran, dört topu direkten dönen, atak üstüne atak geliştiren Fenerbahçe, Konyaspor karşısında ise bir hafta önceki görüntüsünden çok çok uzaktaydı. Maç boyunca Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından iptal edilen gol dışında pozisyon üretemeyen sarı-lacivertliler, geçen hafta oynadığı futbolla büyük keyif verdiği taraftarına be kez hayal kırıklığı yaşattı.
 
Fenerbahçe, maç boyunca sadece 2 isabetli şut kaydedebilirken, Konyaspor ise kaleyi tutturduğu 3 topta iki gol bulmayı başardı.
 
SOSA’NIN YOKLUĞU ARANDI
Sosa’nın yokluğunda 8 numaraya geçen Ozan Tufan’ın oyunu yönlendirme becerisi olmaması, Pelkas’ın 10 numaradan çok ikinci forvet gibi oynaması, Fenerbahçe’yi sadece kanat ortaları ile gol aramaya itti. Ancak savunmanın ortasını iyi kapatan Konyaspor, bu ortalarda Fenerbahçe forvetlerine vuruş şansı tanımadı.
 
Sıkışan oyunda ikinci bir plan üretemeyen Fenerbahçe, rakibi üzerinde baskı kurmayı başaramadı. Konyaspor ise savunmada istediği gibi giden maçta, hızlı hücumlarla rakibine göre daha net fırsatlar üretti. İlk yarıda karşı karşıya kaçan bir pozisyonun ardından ikinci yarıda iki gol bulan konuk ekip, Kadıköy’den istediğini aldı.
 
image
 
TRİBÜNLERDEN TEPKİ
Fenerbahçe’de Erol Bulut’un ikinci yarıda oyuncu değişiklikleri ile aldığı riskler de, gol pozisyonu yaratılmasına katkı sağlamadı. Perotti, Ademi, Cisse ve Ferdi’yi sahaya süren Erol Bulut, beklediği sonucu alamadı.
 
Öte yandan Ülker Stadyumu’nda maçı izleyen taraftarlar, Konyaspor futbolcularının maçın son bölümünde sık sık yere yatarak oyunu soğutmayan çalıştığını düşünerek tepki gösterdi. Taraftarlar, Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal’ı hedef alarak “Yere yatsana, yere yatsana, İsmail yere yatsana” tezahüratında bulundular.
 
 
 
TARAFTAR SAYISI ARTTI
Ülker Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Konyaspor mücadelesini 1834 biletli seyirci izledi. Maraton Alt, Fenerium Alt ve kale arkalarında yeni yapılan loca bölgelerinde sarı-lacivertli 1834 taraftar yer alırken, iki hafta önce oynanan Trabzonspor mücadelesinde 1200 taraftar bulunuyordu.
 
 
 
İLK KEZ YENİLDİ
Fenerbahçe, Konyaspor'a 2-0 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Ligin ilk 7 haftasında 5 galibiyet, 2 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Konya karşısında mağlup olarak ilk kez kaybeden taraf oldu.
 
Maçın 31. dakikasında Pelkas'ın attığı gol öncesinde Valencia'nın elle müdahalesi dolayısıyla hakem Ali Şansalan golü VAR kararıyla iptal ederken, Konyaspor 67. dakikada Jevtovic ve 77. dakikada Kravets'in attığı gollerle sahadan galip ayrıldı.
 
 
 
Stat: Ülker
 
Hakemler: Ali Şansalan, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Ok
 
Fenerbahçe: Altay, Gökhan Gönül, Tisserand, Serdar Aziz, Caner, Ozan, Gustavo, Pelkas (Cisse dk. 58), Thiam (Perotti dk. 46), Valencia (Ademi dk. 85), Samatta (Ferdi dk. 69)
 
Yedekler: Harun, Lemos, Mert Hakan, Sadık, Nazım, Novak
 
Teknik Direktör: Erol Bulut
 
Konyaspor: Sehic, Skubic, Adil Demirbağ, Abdulkerim Bardakçı, Sitya, Oğuz Kağan (Shengelia dk. 60), Jevtovic (Alper Uludağ dk. 72), Cikalleshi, Miya, Milosevic (Hurtado dk. 90+5), Kravets
 
Yedekler: Eray, Ozan Can Oruç, Ali Karakaya, Emre Pehlivan, Şener Kaya, Daci
 
Teknik Direktör: İsmail Kartal
 
Goller: Jevtovic (dk. 67), Kravets (dk. 77) (Konyaspor)
 
Sarı kartlar: Ozan, Serdar (Fenerbahçe), Sehic, Adil (Konyaspor)
 
 
 
KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
Fenerbahçe 0-2 Konyaspor
 
26′ Milosevic'in uzun pasında savunma arkasına sarkan Kravets, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruş denedi ancak kaleci Altay bu pozisyonda iyi yer tutarak gole engel oldu.
31′Sağ taraftan Gökhan Gönül, ceza sahası içi sağ çaprazındaki Pelkas'a pasını aktardı. Pelkas'ın gelişine plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Hakem Ali Şansalan, VAR'ın uyarısıyla gol öncesindeki pozisyonu izledi. Şansalan, golden önceki pozisyonda Valencia'nın topu elle kontrol ettiği gerekçesiyle golü iptal etti.
39′ Yarı sahanın ortalarından Ozan'ın yaptığı ortada ceza yayı üzerinde yükselen Samatta'nın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Sehic'te kaldı.
45′ Milosevic’in ceza sahası dışından çektiği şut Altay’da kaldı.
57′ Valencia’nın pasında Perotti’nin ceza sahası içinde çektiği şuta savunma yatarak müdahale etti.
59′ sağ tarafta topla buluşan Samatta'nın çaprazdan kaleye sokularak yaptığı vuruşta kaleci Sehic iyi yer kapatarak gole engel oldu.
GOL! 67′ Sol taraftan yapılan ortada arka direkteki Shengelia kafayla indirdi. Jevtovic önüne düşen topa bekletmeden voleyle vurarak takımını öne geçirdi
GOL! 77′ Orta sahadan atılan uzun pasta Kravets savunma arkasına sarktı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Ukraynalı futbolcu, düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırmayı başardı.
87′ Konyaspor savunmasından dönen topla ceza yayı üzerinde buluşan Gustavo'nun plase şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR