Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY SİVAS'I ISITTI
GALATASARAY SİVAS'I ISITTI
Galatasaray zorlu Sivas deplasmanından 3 puanı söküp aldı… Sarı kırmızılılar rakiplerinin kaybettiği hafta fırsat maçı olarak gördüğü Sivasspor mücadelesini 2-1 kazandı.
8 Kasım 2020, 18:40
 
Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray Sivasspor ile deplasmanda karşılaştı. Cimbom, daha sonra oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.
 
Son iki müsabakada ise BB Erzurumspor ve MKE Ankaragücü'nü mağlup eden sarı- kırmızılılar, Demir Grup Sivasspor deplasmanındaki galibiyeti ile zirveye komşu oldu.
 
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 3, Alanyaspor ile Trabzonspor’un 2’şer puan kaybettiği haftada, Galatasaray zirveye yaklaşmak için Sivas deplasmanını çok büyük bir fırsat olarak görüyordu.
 
image
 
Mücadeleye hızlı başlayan sarı kırmızılı takım 18’inci dakikada Faslı yıldızı Belhanda’nın golüyle 1-0 öne geçti.
 
42’de Sivasspor’da Kayode ceza sahasında düşürülünce ev sahibi penaltı bekledi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Abdulkadir Bitigen beyaz noktayı gösterdi.
 
Topun başına geçen Fajr topu üst direğe nişanladı ve penaltıyı kaçırdı. Galatasaray soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle girdi.
 
image
 
48’de Arda Turan sarı kırmızılı forma ile 9 yıl sonra golle tanıştı. Belhanda’nın pasında çerçeveyi bulan Arda Galatasaray adına farkı 2’ye çıkaran isim oldu.
 
Pes etmeyen Sivasspor 76’da Caner Osmanpaşa ile farkı 1’e indirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 3 puanla ayrılan taraf Galatasaray oldu.
 
Bu sonucun ardından puanını 16’ya yükselten Galatasaray hem Fenerbahçe ile hem de zirvedeki Alanyaspor ile farkı 1 puana indirdi. Ancak 17 puanla lider olan Alanyaspor’un 1 maçı eksik.
 
Bu sezon sahasında ilk kez kaybeden Sivasspor ise 8 puanla 15’inci sırada kaldı.
 
Arda Turan, takımını 48. dakikada 2-0 öne geçiren golü attı.
 
Bu golle beraber skor anlamında oldukça rahatlayan sarı kırmızılılarda Arda'nın gol atması yıldız futbolcu için ayrı bir önem taşıdı.Arda, Galatasaray formasıyla son olarak 18 Nisan 2011'de, Manisaspor'a karşı sarı kırmızılıların 3-2 galip geldiği karşılaşmada takımının ilk 2 golünü kaydetmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR