Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY RİZESPOR'U EZDİ GEÇTİ
GALATASARAY RİZESPOR'U EZDİ GEÇTİ
Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Rizespor ile karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 4-0'lık skorla kazandı.
28 Kasım 2020, 19:27
 
 
Süper Lig’in 10. haftasında Çaykur Rizespor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi baştan sona üstün götüren ve tek pozisyon vermeyen  sarı-kırmızılı takım 4-0 gibi net bir skor ile kazandı.
 
Süper Lig'in 10. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Galatasaray'da sakatlık ve  koronavirüs vakaları nedeniyle 7 futbolcu forma giyemedi. 
 
Galatasaray’ın gollerini 45+1’de penaltıdan, 52 ile 79. dakikalarda Mbaye Diagne ve 86. dakikada Taylan kaydetti. Çaykur Rizespor’da ise 9 ve 77. dakikalarda sarı kart gören Boldrin takımını 10 kişi bıraktı.
 
Galatasaray bu sonuçla yenilmezlik serisini 5 maça çıkarıp 20 puana yükseldi. Çaykur Rizespor ise 9 maç sonunda 12 puanda kaldı. Karadeniz ekibi gelecek hafta Karagümrük ile deplasmanda; Galatasaray ise sahasında Hatayspor ile karşılaşacak.
 
Kayserispor maçının ilk yarısında rakip kaleyi abluka altına alan Galatasaray, Rizespor deplasmanında da etkili başladı.
 
Taylan, Diagne ve Feghouli’nin pozisyonlarında devleşen Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, adeta ilk yarıda oluşacak bir farkı önledi.
 
OĞULCAN VE DIAGNE KALEYİ ABLUKAYA ALDI
 
24. dakikada Oğulcan yapılan ortada topa iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üst direkten ceza sahasına döndü. Topu önünde bulan Diagne, şutunu çekti ancak yere düşmüş olan kaleci Gökhan’ın üzerine gitti. Ardından Oğulcan’ın ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci iyi uzanarak kornere çeldi.
 
image
 
VAR UYARDI, PENALTI VE KIRMIZI KART GELDİ
 
Dakikalar 45’i gösterdiğinde hava topu mücadelesinde Emre Akbaba ceza sahasında yerde kaldı. Hakem ilk önce oyunu devam ettirdi ardından VAR’dan gelen uyarıyı dinledi ve ekrandan pozisyonu izledi. Atilla Karaoğlan ardından beyaz noktayı gösterdi. Melnjak’ın Emre’nin yüzüne sıçrarken vurduğunu belirten hakem penaltı dedi.
 
45+1’e beyaz noktanın başına geçen Diagne, geçen hafta olduğu gibi bu maçta da penaltıdan golünü attı. Kaleci Gökhan köşeyi doğru tahmin etti ancak top kolunun altından filelerle buluştu.
 
image
 
52. dakikada Emre Akbaba sağ çizgiden kendisine atılan pası topu pasıyla çok şık bir şekilde Diagne’nin önüne bıraktı. Senegalli golcü ise altı pas içerisinde rahat bir şekilde şutunu çekerek skoru 2-0 yaptı.
 
DIAGNE HAT-TRICK YAPTI
 
Senegalli oyuncu sezonun 9. haftasındaki Kayserispor maçında sezonun ilk golünü atmıştı, Rize’de ise patlama yaşadı.
 
79. dakikada Feghouli’nin baskısıyla topu kazanan Emre Kılınç ceza sahası önünde topu Diagne’ye bıraktı. Kalecinin erken yere yatmasının ardından Senegalli forvet kendisinin ve takımının 3. golünü attı.
 
image
 
KAPANIŞI TAYLAN  ŞIK BİR GOLLE YAPTI
 
 Galatasaray’ın gol şovunu 86. dakikada Taylan Antalyalı kapattı. Ceza sahası dışından kaleyi tam cepheden gören noktadan topla buluşan Taylan, kafasını kaldırıp köşeyi gördü ve sağ ayağıyla plase vuruşunu yaparak topu filelere göndermeyi başardı: 4-0.
 
Sarı-kırmızılı takımında sakatlığı devam eden Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testleri pozitif çıktığı için izolasyon süreçleri devam eden Arda Turan, Omar Elabdellaoui, Younes Belhanda, Ryan Babel ve Okan Kocuk müsabakanın kadrosunda yer almadı. 
 
Stat: Çaykur Didi
 
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Sekan Ok, Serkan Çimen
 
Çaykur Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Meriah, Emir, Melnjak, Abdullah (Onur dk. 65), Donsah, Baiano, Samudio (Fernando dk. 65), Boldrin, Skoda (Remy dk. 65)
 
Yedekler: Tarık, Kemal Rüzgar, Tunay Torun, İsmail, Selim, Jovancic, Doğan,
 
Teknik Direktör: Stjepan Tomas
 
Galatasaray: Fatih, Linnes, Marcao, Donk, Emre Taşdemir (Şener dk. 89), Taylan, Feghouli, Emre Akbaba (Ömer dk. 89) , Oğulcan (Sekidika dk. 78), Emre Kılınç (Kerem A. dk. 89), Diagne (Ali Yavuz dk. 90)
 
Yedekler: Yusuf, Etebo, Luyindama, Emin
 
Teknik Direktör: Fatih Terim
 
Goller: Diagne (dk. 44, 52 ve 79), Taylan Antalyalı (Galatasaray)
 
Kırmızı Kart: Boldrin (dk. 77) (Çaykur Rizespor)
 
Sarı Kartlar: Boldrin, Baiano, Emir, Melnjak, Moroziuk (Çaykur Rizespor), Fatih Öztürk (Galatasaray)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR