Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞAKŞEHİR FARKLI YENİLDİ
BAŞAKŞEHİR FARKLI YENİLDİ
Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e konuk olan temsilcimiz Başakşehir, rakibine Neymar (3) ve Mbappe'nin (2) golleriyle 5-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti..
9 Aralık 2020, 21:03
 
Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda PSG ile Başakşehir karşı karşıya geldi. 4. hakemin yaptığı ırkçılık nedeniyle Çarşamba akşamına ertelenen maç 14. dakikadan itibaren hakem atışıyla yeniden başladı.
 
Kazanması halinde grubu lider tamamlayacak olan PSG, temsilcimizi 5-1 mağlup ederek grubu Leipzig’in önünde lider tamamladı. Başakşehir’in ilk Şampiyonlar Ligi serüveni ise 3 puanla sona erdi. 3. olan Manchester United ise UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak.
 
14. dakikada yeniden başlayan maçta Neymar 21. dakikada PSG’yi şık bir golle 1-0 öne geçirdi. Brezilyalı yıldız 38. dakikada hızlı hücumda golü buldu. Rafinha’nın taşıdığı topta ceza sahasında şutunu çekerek Mert’i çaresiz bıraktı: 2-0.
 
41. dakikada Neymar altı pas üzerinde kaleci Mert’i çalımlamak isterken Bakker topu filelere gönderdi. VAR’ın uyarısıyla Bakker ofsaytta olduğu için gol sayılmadı ancak penaltı kararı verildi. 42’de Mbappe, penaltıdan skoru 3-0 yaptı.
 
NEYMAR HAT-TRICK YAPTI
PSG ikinci yarının başında da tempoyu düşürmedi. Neymar 50. dakikada çalım ve verkaçlarla ceza sahası dışında topu önüne alarak şert bir şut çekti ve Mert’i yine çaresiz bırakarak kendisinin 3., takımının 4. golünü kaydetti.
 
TEK GOL MEHMET TOPAL’DAN
56. dakikada Başakşehir’in kullandığı köşe vuruşunda top İrfan Can’ın önünde kaldı. Çok sert şut çeken İrfan’ın kaleye gönderdiği top Mehmet Topal’a çarptı. Kaleci Navas’ın ters ayakta kalmasıyla top filelere gitti ve skoru 4-1 oldu.
 
KAPANIŞ 62’DE MBAPPE’DEN
Karşılaşmanın sonucu 5-1 olarak belirleyen golü Devler Ligi’ndeki 21. golünü atan Mbappe kaydetti. Fransız yıldız, Neymar’ın orta sahadan taşıyıp Di Maria’ya aktardığı topu Arjantinli’nin pasıyla önünde buldu. Ceza sahası içerisinde bomboş olan genç yıldız, topu filelere göndererek kendisinin 2. golünü attı: 5-1.
 
Stat: Parc des Princes
 
Hakemler: Danny Makkelie, Mario Diks, Marcin Boniek
 
Paris Saint Germain: Keylor Navas, Alessandro Florenzi (Timothee Pembele dk. 80), Marquinhos (Thilo Kehrer dk. 67), Danilo Pereira, Kimpembe (Abdou Diallo dk. 80), Bakker, Verratti (Idrissa Gueye dk. 80), Paredes, Rafinha (Angel Di Maria dk. 46), Kylian Mbappe, Neymar
 
Yedekler: Sergio Rico, Alexandre Letellier, Layvin Kurzawa, Colin Dagba, Ander Herrera, Bandiougou Fadiga, Moise Kean
 
Teknik Direktör: Thomas Tuchel
 
Medipol Başakşehir: Mert Günok, Rafael (Giuliano dk. 68), Carlos Ponck, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım (Bolingoli-Mbombo dk. 68), Berkay Özcan, Mahmut Tekdemir (Nacer Chadli dk. 89), İrfan Can Kahveci, Fredrik Gulbrandsen (Emre Kaplan dk. 80), Deniz Türüç, Enzo Crivelli (Demba Ba dk. 68)
 
Yedekler: Volkan Babacan, Ahmet Kıvanç, Enes Karakuş
 
Teknik Direktör: Okan Buruk
 
Goller: Neymar (dk. 21, 38 ve 50), Mbappe (dk. 42 pen. ve 62) (Paris Saint Germain), Mehmet Topal (dk. 57) (M.Başakşehir)
 
Sarı kartlar: Mahmut Tekdemir, Rafael, Mert Günok, Crivelli, Okan Buruk (M.Başakşehir), Pembele (Paris Saint Gemrain)

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR