Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BURSASPOR EFSANESİNİ UNUTMADI
BURSASPOR EFSANESİNİ UNUTMADI
Bursaspor'un Süper Lig'deki şampiyonluk kadrosunun yıldızı unutulmadı. Oynadığı futbolla taraftarın gönlünde adeta taht kuran Arjantinli oyuncu Pablo Martin Batalla ile taraftarları temsil eden timsah figürünün, kulübün kuruluş yılına atfen 1963 parçadan oluşan çelik heykeli dikildi..
27 Şubat 2021, 20:17
 
Süper performansıyla takımını şampiyonluğa ulaştırarak Türk futbol tarihine geçen Busaspor ile şampiyonluk yaşayan yıldız oyuncunun heykeli tesislere dikildi.
 
image
 
2009-10 sezonunda Bursaspor mutlu sona ulaşarak Türk futbolunda şampiyon olan 5. takım olmuştu. Yaptığı asistler ve attığı gollerle tarihe geçen şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Batalla'nın heykeli tüm Bursa'da takdir gördü.
 
 
image
 
Hekeli dikildiği için tüm Bursaspor camiasına teşekür eden Batala gurur duyduğunu belirtti.
 
Arjantinli efsane Pablo Martin Batalla, herkese geldikleri için çok teşekkür ederek, Bursaspor’a ve şehre minnettar olduğunu vurguladı. Batalla “Mustafa hoca ve gençlere de çok teşekkür ediyorum, yoğun bir dönemden geçmelerine rağmen buradalar. Sakin olsunlar, hepsiyle gurur duyduğumuzu bilsinler.
Hakan Dinçtürk’e teşekkür ediyorum, bu projeyi ilk düşünen çıkaran kendisi. Projenin arkasında birçok insan olduğunu biliyorum, onlara da teşekkür ediyorum. Rıdvan Sevim’in yaptığı işi gördüm, gerçekten çok müthiş. Özellikle heykelin burada olmasını sağlayan herkese teşekkür ederim. 
 
image
 
Böyle bir büyük eseri ben hala hak etmediğimi düşünüyorum ama gururlu olduğumu inkar edemem.
 
Kızım da büyüdüğü zaman babasına ithaf edilen bu eseri görecek ve gurur duyacaktır, bu benim için çok değerli. Bu tesis, beni buraya getiren rahmetli başkanımızın adını taşıyan tesis. Burada çok büyük başarılar edindiğimiz, kariyerimin en önemli, en değerli zamanını geçirdiğim tesis. Biz bu kulübe ve şehre her zaman minnettarız.” dedi.
 
image
 
Arjantinli efsane, Bursa’da geçirdiği süre boyunca en unutamadığı anın, şampiyonluk otobüsüyle caddelerde yaptıkları kutlamalar olduğunu belirtti.
 
Bursaspor Kulübü'nde yönetim kurulu eski üyesi avukat Hakan Dinçtürk'ün projesini üstlendiği, sanatçı Rıdvan Sevim ve endüstriyel tasarımcı Oktay Türkoğlu'nun çalışmalarıyla yapımı tamamlanan Batalla'nın heykeli Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin ana girişine konuldu.
 
image
 
Heykelin açılış töreni Pablo Martin Batalla'nın katılımı ile gerçekleşti.
 
Bursa Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri ana girişine konulan heykelin açılış törenine Pablo Martin Batalla ailesi ile birlikte katılırken, Bursaspor Başkanı Erkan Kamat, Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Mustafa Er ve her kategorideki Bursaspor'lu sporcular  yer aldı.
 
Başkan Erkan Kamat '' Burada Bursaspor’un bizim için çok önemli olan bir varlığı var o da Pablo Martin Batalla ''
 
'' Sevgili eşi, gelinim, kızım gibi sevdiğim insandır. Onların mutluluğu, bizim için çok kıymetli. Tabii Bursaspor’u da önemli projeler ve daha önceden de yöneticilik yapmış Hakan Dinçtürk kardeşim, bir proje geliştirdi. Bu projenin içinde Batalla’nın bir şekilde anılmasını sağlamak istedi. Bunu kendisiyle de defalarca görüşmüştük, elini taşın altına koydu ve çok önemli bir şahaseri kazandırdı. Biz de kendisine en uygun yerin, şu kapıdan antrenmana gelen altyapıdan çocuklara ve sonraki gelecek evlatlarımıza, örnek olarak Batalla’nın en uygun burada olacağına karar verdik. Hakan Dinçtürk kardeşime gerçekten çok teşekkür ediyorum, hakkını helal etsin. Hem maddi hem manevi anlamda büyük anlamı vardır.'' 
 
image
 
Batalla da bundan sonraki hayatında inşallah Bursaspor ile adım atacağı günleri olur
 
Tüm Bursa kentine ve Bursaspor camiasına hayırlı uğurlu olsun. Bursamızdan, dünyanın konuştuğu gençlerimize ve Mustafa Er hocama da tekrardan güvenmelerini rica ediyorum, ben dün nasıl onların arkasında olduysam bugün de hep onlarla beraberim. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.'' dedi.
 
image
 
Konuşmaların ardından Pablo Martin Batalla’nın heykelinin açılışı, taraftarın da katılımıyla gerçekleştirildi.Daha sonra Batalla için hazırlanan ‘Pablito’ belgeselinin galası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda yapıldı.
 
Pablo Martin Batalla'nın Bursaspor'un şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda, Beşiktaş'a attığı goldeki sevincini yansıtan heykelinin yanında yer alan timsah figürü de taraftarları temsil ediyor. Batalla ve timsah birbirine bakar şekilde yapılan çalışmada, Arjantinli yıldız ile Bursaspor taraftarının birbirine olan bağı simgeleniyor.
 
1963 parçadan oluşuyor...
 
Toplam 1963 parçadan oluşan Batalla heykeli, Bursaspor Kulübü'nün kuruluşuna işaret ediyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR