Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BURAK YILMAZ FRANSA'DA TARİH YAZIYOR
BURAK YILMAZ FRANSA'DA TARİH YAZIYOR
Fransa Ligue 1'de Lille formasıyla şampiyonluk iddiasını sürdüren Burak Yılmaz, bir diğer şampiyonluk adayı olan Lyon'u dağıttı. 2 gol, 1 asistlik performansıyla maça damga vuran milli futbolcumuz takımına 3-2'lik galibiyeti getirdi. Burak'ın ikinci golünde asisti bir diğer milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı yaptı.
25 Nisan 2021, 22:04
 
 
Burak Yılmaz kariyerinin unutulmaz gecelerinden birini yaşadı!
 
Fransa Ligue 1'de zirve yarışında bulunan Lille, şampiyonluğun diğer adayı olan Lyon ile karşı karşıya geldi. Lyon karşısında maça ilk 11'de başlayan Burak Yılmaz, ev sahibi ekibin üst üste gelen golleriyle adeta şoka uğradı. Fransız taraftarlar maç sonu ise çılgına döndü.
 
        image
 
4 takımın Ligue 1 şampiyonluğu için tutunduğu yarışta, Lyon 20'de Fenerbahçe'nin eski golcüsü Islam Slimani ve 35. dakikada Jose Fonte'nin (kendi kalesine) golleriyle 2-0 öne geçti.
 
FRİKİKTEN MÜKEMMEL GOL
 
İlk yarının son dakikasında kazanılan frikikte harika bir gole imza atan Burak Yılmaz, takımını soyunma odasına 2-1'in umuduyla götürdü.
 
İkinci yarıya etkili başlayan Lille, Burak Yılmaz'ın asistinde Jonathan David'in golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.
 
image
 
SON SÖZÜ YİNE BURAK YILMAZ SÖYLEDİ
 
85'te Yusuf Yazıcı'nın asistinde bir kez daha sahneye çıkan maçın yıldızı Burak Yılmaz durumu 3-2'ye getirdi.
 
İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Lille, 2-0 geriye düştüğü maçtan 3-2'lik unutulmaz bir galibiyetle ayrılmayı başardı.
 
               image
 
BURAK YILMAZ TARİHE GEÇTİ
 
Bu sonuçla Lille puanını 73'e yükselterek ligin bitimine 4 hafta kala liderliğini sürdürürken, Lyon ise 67 puanda kalarak şampiyonluğu mucizelere bıraktı.
 
Lille tarihine geçen Burak Yılmaz, Tony Cascarino'yu geride bırakarak 37 yıl 9 ay sonra Ligue 1'de 10 gol barajını aşan en yaşlı golcü (35) unvanını aldı.
 
Fransa Ligi'nin (Ligue 1) 34. haftasında Lyon ile Lille karşı karşıya geldi.Mücadele, Lille'in 3-2'lik üstünlüğüyle noktalandı.
 
Karşılaşmada açılış golü, 20. dakikada Slimani'den geldi. Bu golden 15 dakika sonra Fonte, kendi ağlarını sarstı ve Lyon 2 farklı üstünlüğü yakaladı.
 
image
 
İlk yarının son anlarında, kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Milli futbolcumuz Burak Yılmaz, müthiş bir vuruşla farkı 1'e indirdi: 2-1.
 
Dakikalar 60'ı gösterirken, Lyon'un kaybettiği topu alan Burak, Jonathan David'e asisti yaptı ve skora 2-2'lik eşitlik geldi.
 
Bitime 5 dakika kala savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz, karşı karşıya pozisyonda oldukça şık bir aşırtma gole imza attı ve Lille, 2-0'dan geri dönerek mücadeleyi 3-2 kazandı.
 
Bu galibiyetle puanını 73'e çıkarak Lille, bitime 4 hafta kala liderliğini korudu. İkinci sıradaki PSG 72, üçüncü Monaco 71 puana sahipken, Lyon ise 67 puanda kaldı.
 
Karşılaşmada Milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik 90 dakika, Yusuf Yazıcı ise 10 dakika süre aldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR