Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUK İÇİN KAZANIYOR
BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUK İÇİN KAZANIYOR
Süper Lig’in 38’inci haftasında lider Beşiktaş deplasmanda Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti… Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen siyah beyazlılar tüm eksiklerine rağmen Rize deplasmanından da 3 puanla ayrılmayı başardı.
28 Nisan 2021, 21:58
 
Lider Beşiktaş şampiyonluk hefini şaşırmadan yoluna devam ediyor.
 
 Siyah beyazlılar 3-0 öne geçtiği maçta son dakikalarda 2 gol birden yiyerek sıkıntıya girse de 3 puanı cebine koydu. Bitime 4 hafta kala liderlik koltuğunu bırakmayan Kartal çok kritik bir virajı kayıpsız geçti.
 
90 dakika çok etkili bir hücum oynayan Beşiktaş 2 golünün VAR kararıyla iptal olduğu maçta Çaykur Rizespor ağlarına 3 gol bıraktı.
 
Son dakikalarda Rize’nin 2 gol bulmasıyla müthiş bir heyecan yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluğun en büyük adayı olan Kartal, bitime 4 hafta kala liderlik koltuğunu bırakmadı ve puanını 78 yaptı.
 
Sergen Yalçın yönetiminde yenilmezlik serisini 6 maça çıkaran Beşiktaş en kritik virajlarından birini net bir oyun ve önemli bir galibiyetle dönerek şampiyonluk iddiasını sağlamlaştırdı.
 
Maçta gol perdesini haftalardır etkili bir performans ortaya koyan Kevin N’Koudou açtı. 16’ncı dakikada sağ kanatta rakiplerinden şık bir şekilde sıyrılan Rachid Ghezzal aut çizgisine kadar indikten sonra topu altı pas önüne doğru çevirdi ve müsait pozisyonda bulunan Georges-Kevin N’Koudou rahat şekilde meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.
 
18’de Beşiktaş Adem Ljajic ile 2.golü buldu ancak VAR incelemesi sonucunda gol öncesinde Gökhan Töre’nin pozisyonu için ofsayt kararı çıktı ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.
 
45’te Beşiktaş, Atiba ile ağları buldu ama VAR incelemesi sonunda gol öncesinde Vida’nın elle oynaması gerekçesiyle Beşiktaş’ın bulduğu gol geçersiz sayıldı.
 
image
 
57’de Beşiktaş Gökhan Töre’nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Welinton’un uzun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girdi. Ceza sahası sağ çaprazından şık bir vuruş yapan Gökhan Töre, meşin yuvarlağı kaleci Gökhan’ın sağından ağlarla buluşturdu.
 
2 dakika sonra Çaykur Rizespor, Loic Remy ile golü buldu ama yan hakem ofsayt bayrağını Remy için kaldırdı ve gol geçersiz sayıldı.
 
GHEZZAL’DAN HARİKA GOL
 
Beşiktaş, 75’te Rachid Ghezzal’ın golüyle farkı üçe çıkardı. Çaykur Rizespor korneri sonrası gelişen Beşiktaş kontra atağında, Adem Ljajic güzel bir pas ile topu Rachid Ghezzal ile buluşturdu. Rachid Ghezzal ceza sahası yayının sağından sol ayağının içiyle mükemmel bir vuruş yapıyor ve topu kaleci Gökhan’ın uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturdu.
 
87’de Çaykur Rizespor, eski Beşiktaşlı İsmail Köybaşı’nın harika frikik golüyle skoru 3-1’e getirdi.
 
89’da Çaykur Rizespor farkı 1’e indirdi. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mykola Morozyuk geçti. Mykola Morozyuk’un altı pas içine ortaladığı topa Damjan Djokovic çok iyi yükseldi ve kafa vuruşu ile skoru 3-2’ye getirdi.
 
Kalan dakikalarda müthiş bir heyecan yaşandı. Beşiktaş skoru korumak için varını yoğunu ortaya koydu. Çaykur Rizespor da 1 puanı kurtarmak için bastırdı ancak skor değişmedi.
 
Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 78’e yükseltti, Çaykur Rizespor ise 42 puanla 13. sırada kaldı. Gelecek hafta Beşiktaş sahasında Hatayspor’u ağırlayacak, Rizespor ise deplasmanda Denizlispor’a konuk olacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR