Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİFTE KUPALI ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ
ÇİFTE KUPALI ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ
Bu sezon 59. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Fraport TAV Antalyaspor ile Beşiktaş İzmir'de karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Beşiktaş 2-0 kazanarak kupanın sahibi oldu.
18 Mayıs 2021, 20:21
 
 
Ziraat Türkiye Kupası’nın 59. finalinde Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan mücadeleyi ligin şampiyonu Beşiktaş 2-0 kazanarak sezonun iki kupasını da kazanan takım oldu.
 
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşan Beşiktaş, rakibin 2 - 0 yenerek kupanın sahibi oldu.
 
Organizasyonda toplamda 10'uncu kez mutlu sona ulaşan siyah-beyazlılara kupayı getiren golleri Josef ve Rosier kaydetti. Sergen Yalçın'ın öğrencileri sezonu çifte kupayla tamamlarken, finalde kaybeden Fraport TAV Antalyaspor, önümüzdeki sezon için Avrupa hayallerine veda etti.
 
image
 
Finale gol yemeden çıkan rakibi karşısında 3. dakikada Josef ile 1-0 öne geçen Beşiktaş, 30. dakikada Rosier’in attığı golle farkı 2’ye çıkardı ve son dakikaya kadar üstünlüğünü korudu.
 
Göztepe’yi yenerek Süper Lig’de şampiyonluğun ilan eden Beşiktaş 3 gün arayla aynı statta ikinci kupasını da kazanmış oldu.
 
Beşiktaş 5. turdan itibaren katıldığı kupada Tarsus İdmanyurdu, Çaykur Rizespor, İttifak Holding Konyaspor ve Medipol Başakşehir’i eleyerek finale kalmıştı.
 
Daha önce stat kapasitesinin 3'te 1'i oranında seyirci alınacağı duyurulan ancak İçişleri Bakanlığı'nın 16 Mayıs'ta yayımlanan ve 1 Haziran'a kadar sürecek “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” genelgesi çerçevesinde iptal edilen karar sonrası final müsabakasında her iki takımdan 250'şer taraftar müsabakayı izledi.
 
image
 
BEŞİKTAŞ’IN TARİHİNDE 3. ÇİFTE KUPA
Beşiktaş, 1989-1990 ve 2008-2009 sezonunda hem lig şampiyonluğu hem de kupa zaferi yaşamasının ardından bu sezon da aynı başarısını tekrarladı ve tarihinde 3. kez “duble” yaptı.
image
 
MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada Atiba'nın uzun pasında topla buluşan N’Koudou kale önünde bulunan Josef de Souza'ya pasını verdi. Müsait durumdaki Josef de Souza topu ağlara gönderdi. 0-1
9. dakikada Necip Uysal'ın hatalı geri pasında topu kapan Gökdeniz Bayrakdar'ın ceza sahası içinden yaptığı sert vuruş yan ağlarda kaldı.
24. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Larin, Fredy'den şık bir çalımla sıyrılıp penaltı noktası üzerinden kaleyi gördü, Boffin topu köşeden çıkardı.
30. dakikada Atiba'nın verdiği pasta sağ kanattan ilerleyen Ghezzal, pasını penaltı noktası üzerindeki Rosier'e verdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Rosier topu kaleye yolladı. 0-2
39. dakikada Ghezzal'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Atiba'nın şutu direğe çarparak kaleci Boffin'de kaldı.
52. dakikada Ghezzal'ın kullandığı köşe atışında Larin'in kafa vuruşu üstten auta gitti.
64. dakikada Fredy'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökdeniz'in şutu kaleci Utku'da kaldı.
74. dakikada sağ kanattan topla ceza sahasına giren Gökdeniz'e son anda müdahale eden Josef de Souza mutlak golü önledi.
90+2. dakikada kalenin sağ çaprazında Veysel Sarı'nın şutu direğe çarparak oyun alanına döndü.
image

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR