Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNGİLTERE HIRVATİSTAN'I AVLADI
İNGİLTERE HIRVATİSTAN'I AVLADI
EURO 2020 D Grubu'nda oynanan İngiltere-Hırvatistan maçını İngilizler 1-0 kazandı ve turnuvaya galibiyetle başladı. Bu sonuç iki ülke için de bir ilkin yaşanmasına neden oldu.
14 Haziran 2021, 08:59
 
 
EURO 2020 D Grubu ilk maçında Wembley’de Hırvatistan’ı ağırlayan İngiltere, ikinci yarıda bulduğu golle mücadeleyi 1-0 kazanmayı bildi.
 
İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçta İngiltere’nin oyun olarak rakibine üstünlüğü vardı. Maçın ikinci yarısına Hırvatistan etkili başlasa da, 56. dakikada Raheem Sterling’in attığı gol İngiltere’yi 1-0’lık galibiyete taşıdı. İngiltere tarihinde ilk kez grup maçlarına galibiyetle başlarken, Hırvatistan ise ilk kez sahadan puansız ayrıldı.
 
İngiltere, ikinci maçında 18 Haziran Cuma günü 22.00’de İskoçya ile karşı karşıya gelecek. Hırvatistan ise, aynı gün saat 19.00’da Çekya ile mücadele edecek.  Öte yandan Beşiktaş’ın stoperi Domagoj Vida, Hırvatistan formasıyla sahada 90 dakika mücadele ederken, 17 yıl 349 günlük İngiliz futbolcu Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu.
 
İNGİLTERE YÜKLENDİ HIRVATİSTAN SAVUNDU
Karşılaşmanın 6. dakikasında Sterling’in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Phil Foden, ceza sahası çizgisi üzerinden uzak köşeye plase bir şut çıkardı. Ancak top direğe takılınca İngiltere net bir fırsattan eli boş döndü. Bu pozisyondan 3 dakika Sterling sol kanattan ceza sahası içine girdi. Şutunu çekmek üzereyken savunma topu kornere göndererek kritik bir müdahale ile tehlikeyi önledi. İngiltere’nin etkili oyununa karşın Hırvatistan organize atak geliştirmekte zorlandı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.
 
STERLING ZAFERE TAŞIDI
İkinci yarıda daha aktif bir oyun sergileyen Hırvatistan, İngiltere savunmasını çözmeyi bir türlü başaramadı. Hırvatistan’ın maçın kontrolünü eline aldığı anlarda oyun disiplininden taviz vermeyen İngiltere, 56. dakikada Raheem Sterling’in golüyle öne geçti. Gelişen hızlı atakta Kalvin Phillips’in ara pasına çok iyi hareketlenen Sterling, savunma arkasına yaptığı koşuyla topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Sterling vuruşunda takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. Kalan dakikalarda Hırvatistan’ın baskısı sonuç getirmeyince İngiltere mücadeleyi kazanan ekip oldu.
 
JUDE BELLINGHAM TARİHE GEÇTİ
İngiltere’nin Hırvatistan’ı mağlup ettiği karşılaşmada oyuna sonradan giren Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonaları tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu. 82’nci dakikada Kane’nin yerine oyuna dahil olan Bellingham, 17 yıl 349 günlük iken görev alarak, şampiyonada forma giyen en genç oyuncu unvanının sahibi oldu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR