Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİLLİ TAKIM YENİDEN UMUTLANDI
MİLLİ TAKIM YENİDEN UMUTLANDI
Dünya Kupası yolunda averajını yükseltmek isteyen ay yıldızlı takım Başakşehir'de oynanan kritik maçta istediğini aldı. Kerem, Halil (2), Merih, Serdar Dursun ve Mert Müldür'ün golleriyle kazanan ay yıldızlılar tekrar potaya girdi
13 Kasım 2021, 19:08
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada A Milli Takımımız, Kerem Aktürkoğlu ile 11. dakikada 1-0 öne geçti.
 
Konuk Cebelitarık'ta Olivero, VAR incelemesi sonrası Zeki Çelik'e yaptığı faulden dolayı 22. dakikaka kırmızı kart gördü.
 
Ay-yıldızlılar, 38. dakikada Halil Dervişoğlu ile skoru 2-0 yaptı. 41. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Halil Dervişoğlu farkı 3'e çıkardı: 3-0
 
İlk yarıda attığımız 3 golün asistini de Burak Yılmaz yaptı.
 
Müsabakanın ilk yarısı ay-yıldızlı ekibimizin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
 
Millilerimiz, Merih Demiral ile 65'te farkı 4'e çıkardı: 4-0 
 
Ay-yıldızlılar, Serdar Dursun ile 81. dakikada skoru 5-0 yaptı. İkinci yarıda atılan 4. ve 5. gollerin asisti Rıdvan Yılmaz'dan geldi.
 
Mert Müldür ile 84. dakikada farkı 6'ya çıkardık.
 
Kalan sürede başka gol olmadı ve A Milli Takımımız, sahadan 6-0 galip ayrıldı.
 
Bu galibiyetle puanını 18'e çıkaran ve averajını da 10'a çıakaran Ay-yıldızlılar, gruptan çıkma şansını son maça çıkardı.
 
Ay-yıldızlı ekip, gruptaki son maçını Karadağ ile 16 Kasım Salı günü deplasmanda oynayacak.
 
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
 
2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda mücadelesinde Türkiye, Cebelitarık karşısında ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.
 
GOL: 11. dakikada milli takım öne geçti. Cebelitarık ceza sahası önünde Burak Yılmaz'dan topu alan Kerem Aktürkoğlu, dört rakibinin arasından geçip ceza sahasına girdi. Kerem'in yerden düzgün şutunda kaleciye de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
 
31. dakikada ay-yıldızlı ekip ikinci gole yaklaştı. Zeki Çelik'in sağ kanattan arka direğe ortasında Halil Dervişoğlu kafa ile topu içeriye indirirken, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kaleye yöneldi. Kaleci Coleing'in son anda müdahale etti top, Caner Erkin'in önünde kaldı. Bu oyuncunun sol çaprazdan sert vuruşunda savunmaya da çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.
 
37. dakikada milli takım net bir fırsatı değerlendiremedi. Hızlı gelişen atakta Burak Yılmaz, ceza sahasına hareketlenen Barış Alper'e pasını atarken, bu oyuncunun yakın mesafeden vuruşunda top kaleci Coleing'de kaldı.
 
image
 
GOL: 38. dakikada milli takım farkı 2'ye çıkardı. Hakan Çalhanoğlu ile başlayan atakta milli futbolcular rakip ceza sahası önünde hızlı paslaştı. Son olarak Burak Yılmaz, Halil Dervişoğlu'na pasını attı. Halil'in ceza sahası ön çizgisi üzerinden sert şutunda top köşeden ağlarla buluştu: 2-0.
 
GOL: 41. dakikada ay-yıldızlı ekip 3. golünü buldu. Hızlı gelişen atakta Burak Yılmaz sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına hareketlenen Halil Dervişoğlu'nun önüne pasını attı. Halil, altı pas önünde ayak içiyle yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı köşeden ağlara yolladı: 3-0.
 
45+4. dakikada milli takım, rakip ceza yayı sağ çaprazından frikik kazandı. Caner Erkin'in kullandığı frikikte top üst direkten geri döndü.
 
Müsabakanın ilk yarısı ay-yıldızlı ekibin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
 
İlk yarıda olduğu gibi ikinci devreye de hızlı başlayan A Milli Takımımız 65. dakikada Merih Demiral'ın golüyle skoru 4-0 yaptı.
 
GOL: Rıdvan'ın sol kanattan getirdiği topta ceza sahasında buluşan Merih Demiral düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı ve milli takımımızı 4-0 öne geçiren golü attı.
 
Serdar Dursun, 84. dakikada da Mert Müldür attığı gollerle A Milli Takımımızı 6-0 öne geçerdiler
 
 81. dakikada Rıdvan'ın sol kanattan getirdiği topa Serdar'ın dokunuşu, 84. dakikada Orkun'un kullandığı kornere Mert Müldür'ün kafa vuruşuyla A Milli Takımımız arka arkaya 2 gol buldu ve skoru 6-0'a getirdi.
             image
 
Kalan dakikalarda A Milli Takımımızın farkı daha da açma çabaları sonuç vermeyince 90 dakika 6-0 sona erdi.
 
Grubu lider bitiren ekip Dünya Kupası’na doğrudan katılırken, grup ikincisi ise play-off oynama hakkı elde edecek. Rakiplerinin puan kaybını bekleyen Türkiye, gruptaki son maçını 16 Kasım Salı günü deplasmanda Karadağ ile oynayacak. Norveç ise deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR