Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
F1 YARIŞINDA ÇILGIN HAFTASONU
F1 YARIŞINDA ÇILGIN HAFTASONU
Formula 1'de Suudi Arabistan etabı adeta nefes kesti. F1 şampiyonluğu için kıyasıya yarışan Verstappen ve Hamilton arasındaki mücadele adeta bir düelloya döndü.
6 Aralık 2021, 09:07
 
 
Formula 1'de şampiyonluk yarışı adeta alev aldı. İlk şampiyonluğunun peşinde koşan Red Bull pilotu Max Verstappen ile 7 kez dünya şampiyonluğu bulunan Mercedes pilotu Lewis Hamilton kozlarını Suudi Arabistan Grand Prix'sinde paylaştılar.
 
F1 yarışlarının Suudi Arabistan etabında Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton arasında inanılmaz bir mücadele yaşandı. O anlarda Hamilton, Verstappen'in aracına çarptı ve ön kanadını kırdı.
 
Formula 1'de Suudi Arabistan etabı adeta nefes kesti. F1 şampiyonluğu için kıyasıya yarışan Verstappen ve Hamilton arasındaki mücadele adeta bir düelloya döndü.
 
image
 
Hamilton 43. turda rakibini geçerek etabı birinci tamamladı ve şampiyonluk sezonun son yarışına kaldı.
 
Formula 1 yarışlarının Suudi Arabistan etabında Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton arasında inanılmaz bir mücadele yaşandı. Yarışın 38. turunda Hamilton, Verstappen’in aracına arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Hamilton’un aracının ön kanadı kırıldı.
 
image
 
Max Verstappen, Suudi Arabistan Grand Prix'sinde 27. virajda Lewis Hamilton ile çarpışmaya neden olduğu için 10 saniye ve iki ceza puanı aldı.
 
Kaza nedeniyle ilk olarak güvenlik aracı çıktı, bu süreçte bundan yararlanmak isteyen Mercedes, sürücülerini pite çağırdı, Verstappen ise yola devam etti. Ancak bariyerlerin onarılması ve pistin temizlenmesi için yarış kontrol kırmızı bayrak kararı verdi. Böylelikle Max Verstappen yarışta ilk sıraya oturmuş oldu.
 
Kırmızı bayrağın ardından durarak start kararı alındı. Start anında Hamilton Verstappen'den çok daha iyi kalktı ve Verstappen'i geride bıraktı. Verstappen ikinci virajda ise pist dışına taşarak, Hamilton'dan yerini geri aldı. Arka taraflarda yaşanan kazalar nedeniyle tekrardan kırmızı bayrak çıkarak yarışa ara verildi.
image
 
'O BİR ÇILGIN'
 
Kazanın ardından Hamilton anons yaparak ''O tam bir çılgın. Önümde fren testi yaptı'' dedi. Verstappen’e pist sınırlarını ihlal edip kendisine avantaj sağladığı gerekçesiyle 5 saniye ceza verildi. Hamilton, hasarlı ön kanadıyla yarıştaki en hızlı turu attı. Verstappen’i 43. turda geçip yarışın liderliğine oturdu.
 
Şampiyonluk sezonun son yarışına kaldı.
 
ŞAMPİYON HAMİLTON
 
2021 Formula 1 sezonunun 21'inci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix'sinde zafer Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın oldu. Verstappen ise üçüncü sırada kaldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR