Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRABZONSPOR GALATASARAY'I DEVİRDİ
TRABZONSPOR GALATASARAY'I DEVİRDİ
Trabzonspor, İstanbul'da 1-0 geriden gelerek Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Son 2 maçında 4 puan kaybeden bordo mavili ekip 3. maçta 5 dakikada bulduğu iki golle 3 puana uzandı. Ezeli rakibini sahasında deviren bordo mavililer, Galatasaray'ın küme düşme hattının ateşine attı.
23 Ocak 2022, 19:08
 
 
Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray Nef Stadı’nda seyircisi önünde lider Trabzonspor’a öne geçtiği maçı 2-1 kaybetti ,çöküş devam ediyor.
 
Ligde son 11 maçta sadece tek galibiyet alabilen sarı kırmızılı takım 12. haftada da şeytanın bacağını kıramadı ve yeni hocası Dominec Torrent ile 3. maçında da galibiyete kavuşamadı. Son 2 haftada aldığı beraberliklerle 4 puan kaybeden Trabzonspor, 3. maçında Galatasaray’ı devirdi.
 
Maçı uzun bir süre 1-0 geride götüren bordo mavililer 84’te Bakasetas ve 90’da Visca’nın golleriyle kazanmayı başardı. Şampiyonluk yolunda ciddi kan kayıpları yaşayan Abdullah Avcı’nın takımı zorlu deplasmanda son dakikalarda aldığı bu galibiyetle müthiş bir moral buldu ve liderliğini perçinledi
 
image
 
Cimbom kritik maçın ilk yarısında VAR kararı sonrası verilen penaltıyla öne geçti.
 
Oldukça iyi bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılı ekip ligin lideri karşısında net fırsatlar harcadı. İkinci yarı etkili olmaya çalışan Trabzonspor aradığı golü 84’te bularak maça ortak oldu.
 
Uzatmalarda Taylan Antalyalı’nın yaptığı büyük hata sonrası topu kapan Visca kaleci Fatih’i avlayarak 3 puanı Trabzonspor’a getirdi. Bordo mavili takım uzatmalarda gelen golle çılgın bir sevinç yaşadı. Bu sonucun ardından Galatasaray 27 puanla 15. sırada kalarak kendini adeta ateşe attı. Trabzonspor ise puanını 54’e çıkararak şampiyonluk yolunda rakipleriyle arasındaki puan farkını tuttu.
 
Trabzonspor, bu sezon İstanbul’un üç büyük takımı karşısında yine kaybetmedi.
Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında sahasında Galatasaray’la 2-2 berabere kalırken, Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi, deplasmanda ise Beşiktaş’ı 2-1 yenmeyi başarmıştı. Karadeniz Fırtınası son derbisinde de Galatasaray’ı geriden gelerek 2-1 mağlup etmeyi başardı
 
image
 
TORRENT’TEN 5 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımının ligin 22’nci haftasında Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olduğu müsabakanın ilk 11’ine göre, Trabzonspor karşılaşmasının 11’inde 5 değişiklik yaptı. İsmail Çipe, Yedlin, Alpaslan Öztürk, Van Aanholt ve Morutan’ı kesen İspanyol teknik adam, bu oyuncuların yerine Fatih Öztürk, Boey, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu ve Emre Kılınç’a ilk 11de görev verdi. Galatasaray sahaya; Fatih Öztürk, Boey, Nelsson, Marcao, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu ilk 11’iyle çıktı.
 
FEGHOULI 3 MAÇ SONRA KADRODA
Afrika Uluslar Kupasında mücadele eden Cezayir’in kadrosunda olan Sofiane Feghouli takımının turnuvaya veda etmesinin ardından Galatasaraya döndü. Cezayirli futbolcu son olarak sarı kırmızılı takımın ligin 19uncu haftasında oynadığı Fraport TAV Antalyaspor maçında süre alırken, takımının turnuvaya veda edip yeniden Galatasaray’a dönmesinin ardından Trabzonspor maçının kadrosunda yer aldı ve maça yedek kulübesinde başladı.
 
FATİH ÖZTÜRK KALEYİ ALDI
Galatasaray’ın deneyimli kalecilerinden Fatih Öztürk, bu sezon ilk kez Trabzonspor karşısında süre aldı. Muslera’nın sakatlığından sonra kaleyi devralan İsmail Çipe’nin istenilen performansı sergileyememesi sonrasında kaleyi devralan Fatih Öztürk, bu sezon ilk kez Trabzonspor karşısında sahaya çıktı.
 
MAÇ KAR YAĞIŞI ALTINDA OYNANDI
Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan maç, kar yağışı altında oynandı. İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, kritik maçı da etkilerken, Nef Stadyumu zemininde maçı etkileyecek herhangi bir sorun yaşanmadı. Öte yandan sarı kırmızılı taraftarlar, yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşullarına rağmen Nef Stadyumu tribünlerinde yerlerini alarak takımlarını yalnız bırakmadı.
 
SELAHATTİN BEYAZIT ANILDI
Hayata veda eden Galatasaray’ın efsane başkalarından Selahattin Beyazıt, Trabzonspor maçında unutulmadı. Sarı kırmızılı futbolcular ısınma öncesinde, Selahattin Beyazıt – Başımız sağ olsun yazılı pankartla sahaya çıktı. Ayrıca, Selahattin Beyazıt ve A Milli Takım ile Altay’ın eski futbolcusu Mustafa Turgat’ın vefatı dolayısıyla maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR