Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE İSTANBUL'DA YENİLDİ
FENERBAHÇE İSTANBUL'DA YENİLDİ
Slavia Prag'a kendi sahasında mağlup olan Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu'nda tur şansını Prag'da oynanacak rövanş maçına bıraktı. Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun bireysel çabası, avantaj için yeterli olmadı.
18 Şubat 2022, 07:03
 
UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Kadıköy Ülker Stadyumu’nda oynanan maçta Fenerbahçe, sahasında Slavia Prag’ı konuk etti. Rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyen Fenerbahçe, rakibine 3-2 mağlup olarak tur umutlarını Prag’a bıraktı.
 
Karşılaşmanın rövanşı 24 Şubat’ta Prag’da oynanacak.
 
Slavia Prag karşısında saha içi organizasyonunda sıkıntı yaşadığı gözlenen Fenerbahçe’de, Ferdi Kadıoğlu ayakta kalan tek futbolcu olarak dikkat çekti. Bir gol atan, bir de asist yapan Ferdi Kadıoğlu’nun çabaları, Fenerbahçe’nin avantajlı bir skor almasına yeterli olmadı.
Fenerbahçe’de Enner Valencia’nın bir şutunda ise direk gole izin vermedi.
 
image
FERDİ KADIOĞLU’DAN BİR GOL BİR ASİST
 
Rakibi üstünde baskı kurmakta ve organize atak geliştirmekte zorlanan Fenerbahçe, savunma arkasına atılan uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Ferdi Kadıoğlu’nun bireysel yetenekleri ile iki gol bulan Fenerbahçe, rövanş öncesi avantajı rakibine kaptırdı.
 
Özellikle ikinci yarıya sakatlanan Kim Min-Jae’nin yerine Marcel Tisserand değişikliği ile başlayan Fenerbahçe’nin savunmadaki boşlukları dikkat çekti. Beraberliği yakaladıktan hemen sonra peş peşe gelen goller, Fenerbahçe’nin direncini kırarken, rakibe de moral verdi.
image
 
İLK YARININ SONUNDA ŞOK
Fenerbahçe, ilk yarının sonunda yediği golle soyunma odasına 1-0 yenik girdi. 45. dakikada Srdjan Plavsic’in ceza alanı hemen içinden yaptığı vuruşta yan kale direğinden dönen topu Ibrahim Traore, altıpas önünde uygun durumda ağlara gönderdi.
 
İkinci yarıya daha iyi başlayan Fenerbahçe, Enner Valencia ile direğe takıldıktan dakikalar sonra beraberliği yakaladı. Sol kanatta Ferdi Kadıoğlu, Ondrej Lingr’den sıyrılıp ceza alanı içine girdi. Ferdi Kadıoğlu’nun yerden pasında Dimitris Pelkas, sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu kaleci Ales Mandous’un solundan ağlarla buluşturdu.
 
ÜST ÜSTE GOLLER
Karşılaşmanın 62. dakikasında Attila Szalai’nin uzaklaştırmak istediği top Oscar Dorley’nin önünde kaldı. Oscar Dorley, ceza alanının hemen dışından sol çaprazda yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.
 
Bu golden iki dakika sonra Slavia Prag farkı ikiye çıkardı. Yira Sor’un pasıyla topla buluşan Ondrej Lingr, süratle ilerledikten sonra ceza alanı hemen içinden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve kaleci Altay Bayındır’ın müdahalesine rağmen top filelerle buluştu.
 
FERDİ KADIOĞLU FARKI BİRE İNDİRDİ
Fenerbahçe farkı bire indiren golü 83. dakikada buldu. Sol kanattan Arda Güler’in yerden kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından sol ayağıyla şutunu çekti. Savunmadan seken topu kaleci Ales Mandous çelmek istedi fakat başarılı olamıyor ve top ağlarla buluştu.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-2 Slavia Prag’ın üstünlüğü ile sona erdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR