Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE KADIKÖY'DE COŞTU
FENERBAHÇE KADIKÖY'DE COŞTU
Süper Lig’de geçtiğimiz haftayı BAY geçen ve Avrupa Ligi’nde Rennes ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, 7. hafta maçında Corendon Alanyaspor’u 5-0’lık skorla mağlup etti.
18 Eylül 2022, 21:20
 
 
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 5-0 mağlup eden Fenerbahçe, milli araya moralli girdi.
 
Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan sarı-lacivertliler, 5. dakikada Diego Rossi'nin golüyle öne geçti. Baskılı futbolunu sürdüren Fenerbahçe, 17. dakikada Gustavo Henrique'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı. İlk yarının son bölümünde üst üste pozisyonlara giren sarı-lacivertliler, 45+3. dakikada Joao Pedro'nun ayağından bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı. Kaçan penaltının üzerinden vakit geçmeden Miguel Crespo ile 45+4. dakikada bir gol daha bulan Fenerbahçe, soyunma odasına 3-0'lık üstünlükle girdi.
 
image
 
İlk yarıdaki performansını 2. yarıya da taşıyan Fenerbahçe, girdiği pozisyonlardan yararlanamazken, 70. dakikada Enner Valencia'nın golüyle farkı 4'e yükseltti. Ataklarına devam eden Fenerbahçe, 76. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle skoru 5-0'a getirdi ve sarı-lacivertliler bu skorla maçtan galip ayrıldı.
 
Fenerbahçe, bu galibiyetle ligde puanını 6 maç sonunda 13'e yükseltti.
Fenerbahçe, ligde 6 maçta 20 gol attı, bu sezon ligde gol yollarında etkileyici bir performansa imza atıyor.Ligde ilk 3 maçında 13 gole imza atan sarı-lacivertliler, golsüz tek maçını ise 10 kişi kaldığı karşılaşmada Konyaspor deplasmanında yaşamıştı.
 
Alanyaspor'dan önce Kayserispor'a da sahasında 2 gol atan sarı-lacivertliler, Alanyaspor'u da 5 golle geçti.Sarı-lacivertliler, ligde bu sezon toplamda çıktığı 6. karşılaşmada rakip filelere 20 gol atarak, maç başına 3 golün üzerinde bir performansa imza attı.
 
Son olarak Rennes deplasmanında rakip fileleri havalandıran Valencia, lige golle döndü.
Takımının Alanyaspor karşısında 4. golüne imza atan 32 yaşındaki oyuncu, ligdeki gol sayısını da 5 maç sonunda 7'ye yükseltti.
 
Rossi, golle tanıştı
Fenerbahçe'nin Uruguaylı kanat oyuncusu Diego Rossi, bu sezon ilk golünü kaydetti.
Sarı-lacivertli formayla bu sezon 10. kez ilk 11'de görev alan 24 yaşındaki oyuncu, özellikle gol yollarında arkadaşlarına verdiği paslarla ön plana çıkmıştı.
Rossi, 5. dakikada takımını öne geçiren golü kaydederken, bu sezon ilk gol sevincini de yaşadı.
 
Gustavo Henrique'nin hücum katkısı dikkati çekiyor
Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi Gustavo Henrique, bu sezon 2. golünü kaydetti.
Sarı-lacivertli formayla ilk maçlarında taraftarın eleştirdiği 29 yaşındaki stoper, hücumdaki katkısı ile dikkati çekiyor.
 
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynadığı karşılaşmada takımını öne geçiren golü kaydeden savunma oyuncusu, Alanyaspor'a karşı da takımının 2. golünü atmayı başardı.
image
 
Crespo, bu sezon ligde 3. maçında golle tanıştı
Fenerbahçe'nin Portekizli orta saha oyuncusu Miguel Crespo, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti.Sarı-lacivertli formayla Avrupa müsabakalarında 4'ü 11'de olmak üzere 6 maçta görev alan Crespo, ligde ise ikincisi 11'de olmak üzere üçüncü maçına çıktı.
Teknik direktör Jesus'un daha çok Avrupa maçlarında görev verdiği 26 yaşındaki orta saha, 11'de başladığı 2. lig maçında ilk golünü atmayı başardı.
Mücadelenin 45+4. dakikasında takımının 3. golünü atan Crespo, ligde sonradan oyuna girdiği Kasımpaşa maçında da gol pasını veren isim olmuştu.
 
İrfan ligde siftah yaptı
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti.
UEFA Avrupa Ligi'nde Rennes karşısında bir gole imza atan İrfan Can, Avrupa arenasında bu sezon 3 gole ulaşmıştı.Tecrübeli orta saha, Alanyaspor karşısında 76. dakikada attığı golle ligde de siftah yaptı.
 
Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında penaltı vuruşundan yararlanamadı.
Sarı-lacivertlilerin 45+1. dakikada geliştirdiği atakta Joao Pedro, ceza sahası içinde Fatih Aksoy tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.
Penaltı atışı için topun başına geçen Pedro'nun 45+3. dakikadaki vuruşunda kaleci topu oyun alanına çeldi.
 
Sarı-lacivertliler, sezon başından beri Ülker Stadı'nın tamamını doldururken Alanyaspor maçını 39 bin 520 seyirci takip etti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR