Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATAR'DAN MUHTEŞEM DÜNYA KUPASI AÇILIŞI
KATAR'DAN MUHTEŞEM DÜNYA KUPASI AÇILIŞI
Katar 2022 dünya kupası Katar Ekvator maçı öncesi muhteşem bir açılış ile gerçekleşti.Al Bayt Stadı'nda gerçekleşen açılışı 60 bin futbolsever izledi.
20 Kasım 2022, 17:06
 
Katar 2022 dünya kupası açılışı muhteşem bir gösteri açılış ile gerçekleşti.Tarihte ilk defa Orta Doğu topraklarında yapılacak olan Dünya Kupası  bu akşam başladı. Katar'ın organize ettiği Katar Ekvator maç öncesi  renkli görüntüler oluştu.image
 
Dünya Kupası’nın organizasyonu için rekor miktarda para harcayan Katar, açılış töreni için de hiçbir masraftan kaçınmadı. 
60 bin kişi kapasiteli Al Khor Al Bayt Stadı’nda gerçekleştirilecek törende dünyaca ünlü yıldızlar sahne aldı.Dünya Kupası'nın açılış seremonisi dev bir koregrafi şöleni ve dünyanın en önemli oyuncularından Morgan Freeman ile gerçekleştirildi. image
 
Koreli şarkıcı Jung Kook, Katar Dünya Kupası'nın açılış töreninde sahne performansı ile stadı coşturdu. 
Yerel sanatçıların sunduğu dans gösterisinin ardından Güney Koreli BTS grubunun solisti Jung Kook ile Katarlı şarkıcı Fahad Al-Kubaisi, FIFA Dünya Kupası'nın resmi film müziği Dreamers'ı seslendirdi.image
Açılış töreninde, futbolun tek bir kabile olarak bir araya gelinmesini amaçladığı ve dünyanın herkesin içinde yaşadığı bir çadır olduğu mesajı verildi.
Tören, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin konuşmasıyla son buldu.
 
image
Turnuva için 300 milyar dolar harcayan Katar’daki her şehirde meydanlara dev ekranlar kurularak futbolseverlerin maçları buradan izlemeleri sağlanacak.
Yüz milyonlarca futbolseverin televizyonlardan canlı takip edeceği 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yer alacak 32 takım, toplam 64 maça çıkacak. Turnuva, 18 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
 
image
 
FIFA, Dünya Kupası’nı kazanan milli takıma 42 milyon dolar (yaklaşık 781 milyon TL) para ödülü verecek. Finali kaybeden taraf ise 30 milyon dolar (yaklaşık 558 milyon) alacak. Üçüncülük maçını kazanan takımın alacağı ödül 27 milyon dolar (yaklaşık 502 milyon TL) dördüncünün payı ise 25 milyon Dolar (yaklaşık 465 milyon TL) olacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR