Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HOLLANDA MANE'SİZ SENEGALİ DEVİRDİ
HOLLANDA MANE'SİZ SENEGALİ DEVİRDİ
Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda heyecan sürüyor. A Grubu'nda oynanan mücadelede Hollanda, Senegal'i 2-0 mağlup etti.Senegal maçın büyük bölümünde daha çok pozisyona giren taraf olsa da Hollanda 84'te Gakpo ve 90+9'da Klaassen'in golleriyle üç puanı almayı başardı.
21 Kasım 2022, 21:32
 
Katar’ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası A Grubu’nda yer alan Senegal ile Hollanda, tarihte ilk kez karşı karşıya geldi.
Senegal'in yıldız oyuncusu Saido Mane'den yoksun neler yapabileceği karşılaşma öncesinin en merak edilen konulardan biriydi. A Grubu'nun iki iddialı takımını karşı karşıya getiren mücadelenin ilk bölümünde iki takım da oldukça kontrollüydü. Senegal ve Hollanda önceliğini savunmada açık vermeme üzerine kurarak karşılaşmaya başladı.
Pozisyon açısından oldukça kısır geçen maçta Hollanda 80’den sonra açıldı.image
 
84. dakikada Frenkie De Jong’un sol kanattan ortasında Cody Gakpo, savunmanın arasından iyi çıkarak kaleci Edouard Mendy’den önce altıpasın önünde kafa vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu.
 
90+8’de gelişen hızlı atakta Klaassen’in attığı golle maçın skoru tayin edildi: 2-0. Memphis Depay, topla birlikte ceza alanı içine girdikten sonra sol ayağının içiyle yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Edouard Mendy’den dönen topu iyi takip eden Davy Klaassen, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
 
Maç genelinde daha atak görünen Senegal yediği bu iki golle ilk maçında mağlubiyeti yaşadı. Hollanda 2-0’lık galibiyetle turnuvadaki ilk 3 puanını alırken oyun olarak ışık vermedi
    image
 
İspanyol Marca'nın haberine göre; Al Thumama Stadı'nda oynanan maça beklenen ilgi olmayınca Katar'lı yetkililer, bazı biletsiz taraftarların stada girmesine izin verdi.
 
A Grubu’ndaki diğer maçta Ekvador ev sahibi Katar’ı 2-0 mağlup etmişti. Gruptaki bir sonraki maçta Hollanda Ekvador ile, Senegal ise Katar ile karşı karşıya gelecek. Maçlar 25 Kasım Cuma günü oynanacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR