Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARJANTİN FİNALE KOŞUYOR
ARJANTİN FİNALE KOŞUYOR
Arjantin, Dünya Kupası tarihinde unutulmazlar arasına giren karşılaşmada Hollanda'yı eleyerek adını yarı finale yazdırdı.
9 Aralık 2022, 22:13
 
Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nın ikinci çeyrek final maçında Hollanda ile Arjantin karşı karşıya geldi.
Arjantin, 2-0 öne geçtiği maçta Hollanda'ya 2-2'de yakalansa da penaltı atışlarıyla rakibine 4-3 üstünlük kurup yarı finale yükseldi.
 
Arjantin, Dünya Kupası tarihinde unutulmazlar arasına giren karşılaşmada Hollanda'yı eleyerek adını yarı finale yazdırdı.
90 dakikası ve uzatmaları 2-2 biten maçta rakibine penaltı atışlarında 4-3 üstünlük kuran Arjantin, yarı finalde Hırvatistan ile karşılaşacak.image
Güney Amerika ekibİnin gollerini 35'te Molina ve 73'te penaltıdan Messi kaydetti.
 
Maç boyunca hücum eden ve etkili olan Arjantin, 35. dakikada 1-0 öne geçti. Lionel Messi’nin 6 Hollandalı oyuncuyu etkisiz bırakan ve Molina’yı kaleciyle karşı karşıya bırakan enfes pasında Atletico Madrid oyuncusuna şut çekmek kaldı.
 
ACUNA PENALTI KAZANDIRDI, MESSI ATTI!
71. dakikada Arjantin sol beki Acuna, ceza sahasında Dumfreis’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hollandalı oyuncular hakem Lahoz’a itiraz ederken VAR odasında yapılan kısa kontrolden sonra topun başına Lionel Messi geçti.
73. dakikada Klas bir vuruş yapan Messi kaleci Noppert’i çaresiz bırakıp skoru 2-0 yaptı.
 
MESSI 10. GOLÜNÜ ATTI
Dünya Kupalarındaki gol sayısını 10 yapan Lionel Messi, 8 gollü Maradona’yı geçtikten sonra 10 gollü Batistuta’yı da yakaladı.image
 
WEGHORST, HOLLANDA’YI UMUTLANDIRDI
Hollanda'nın golleri ise 78'de oyuna giren Beşiktaşlı Wout Weghorst'tan geldi.Oyuna girdikten 5 dakika sonra Weghorst, Hollanda’yı beraberlik için umutlandırdı. Berghuis’in sağ kanattan yaptığı ortaya çok iyi kafa vuruşu yapan Beşiktaşlı Weghorst uzak köşeye gönderdiği topta skoru 2-1’e getirdi. 
 
WEGHORST 90+11’DE YİNE SAHNEYE ÇIKTI
Dünya Kupası’nda çıktığı 3 maç sadece 20 dakika süre alabilen Wout Weghorst gol umuduyla girdiği maçta Hollanda’yı sırtladı. 90+10’da kazanılan serbest vuruşta Koopmeiners barajın yanında duran Weghorst’a pasını aktardı. Beşiktaşlı forvet ceza sahasında sol ayağıyla çektiği şutta kaleci Martinez’i çaresiz bırakarak ülkesini elenmekten kurtardı ve skoru 2-2 yaparak maçı uzatmaya götürdü.83 ve 90+11'de sahneye çıkan yıldız oyuncu golleriyle maçı uzatmaya taşısa da bu goller tur için yeterli olmadı.
 
GERGİN ANLAR YAŞANDI
Karşılaşmada normal sürenin sonlarına yaklaşırken gerginlik arttı. Farkın bire inmesiyle artan tansiyonda iki takım oyuncuları tartışma yaşadı. Martinez’in yaptığı sert faulden sonra topu Hollanda yedek kulübesine sertçe vurmasıyla saha içi bir anda karıştı!
 
Arjantin, yarı finalde Brezilya'yı deviren Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Mücadele 13 Aralık Salı günü TSİ 22.00'de başlayacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR