Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA KUPASINDA FAS MUCİZESİ
DÜNYA KUPASINDA FAS MUCİZESİ
Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika temsilcisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Çeyrek finalde Portekiz’in rakibi olan Fas bir devi daha yıktı.
10 Aralık 2022, 19:15
 
Son 16 Turu'nda İspanya'yı eleyen Fas yeni bir tarih yazdı! Çeyrek finalde Portekiz'in karşısına çıkan Afrika temsilcisi 1-0 kazanarak Ronaldo'yu da eve yolladı ve yarı finale yükseldi.
 
Fas dünya kupaları tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika takımı oldu
2022 Dünya Kupası’nda Fas damgası devam ediyor… Son 16’da İspanya’yı penaltılarla mağlup ederek çeyrek finalde Portekiz’in rakibi olan Fas bir devi daha yıktı.
Akıl dolu bir oyunla 1-0 galip gelen Fas, Ronaldolu Portekiz’e de eve dönüş bileti aldırdı. Thumama Stadı’nda oynanan tarihi maçta 42. dakikada Youssef En-Nesyri sahneye çıktı.
Yahia Attiat-Allal’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Youssef En-Nesyri kalesinden çıkıp zamanlama hatası yapan Diogo Costa’dan önce kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.image
 
2018 Dünya Kupası’nda da kafayla İspanya’ya gol atan Youssef En-Nesyri Portekiz’e attığı bu golle gecenin kahramanı oldu.
 
Portekiz'de teknik direktör Fernando Santos'un son 16 turunda İsviçre'yi 6-1 mağlup ettikleri karşılaşmada ilk 11'de görev vermediği yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Fas maçında da yedek kulübesinde yer aldı.
 
Joao Felix ile 5, 31 ve 39. dakikalarda gole yaklaşan ancak sonuç alamayan Portekiz, 45. dakikada da Bruno Fernandes'le direği geçemedi.
Tribünlerin büyük bir kısmını oluşturan taraftarının desteğini arkasına alan Fas, 42. dakikada öne geçti. Attiat-Allah'ın sol çaprazdan ortasına ceza sahasında iyi yükselen ve kaleci Costa ve Ruben Dias'tan önce kafa vuruşunu yapan En Nesyri, topu filelere gönderdi: 1-0.
 
Youssef En Nesyri, attığı golün ardından secdeye gitti ve gol sevincini taraftarıyla kutladı. Dünya kupalarında 3. kez fileleri havalandıran 25 yaşındaki santrfor, çeyrek finalde gol atan 4. Afrikalı oyuncu oldu. Dünya Kupası'nın çeyrek final aşamasında daha önce Emmanuel Kunde ile Eugene Ekeke (Kamerun) ve Sulley Muntari (Gana) ağları sarsmıştı.        image  
Fas, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya da istediği gibi başlayamayan Portekiz'de teknik direktör Santos, 51. dakikada Ronaldo'yu oyuna aldı.
 
Fas'ın Beşiktaş'ta forma giyen futbolcusu Romain Saiss, sakatlığı nedeniyle 57. dakikada yerini Dari'ye bıraktı.Faslı futbolcu Cheddira, 90+3. dakikada Felix'e yaptığı sert faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
Portekiz, Fas kalesini ikinci yarıda abluka altına almasına rağmen aradığı golü bulamadı. Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Fas, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi.
 
Fas Milli Takımı futbolcuları ve teknik ekibi, müsabaka sonunda büyük sevinç yaşadı. Bitiş düdüğüyle kutlamalara başlayan Fas oyuncuları, mutluluklarını tribündeki taraftarla da paylaştı.Müsabakayı 44 bin 198 taraftarın takip ettiği açıklandı.image
 
Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan Fas, bir adım ileri giderek ilk kez yarı final oynama şansı kazandı.
Tarihte yarı final gören ilk Afrika takımı olan Fas’ın yarı finaldeki rakibi İngiltere-Fransa maçının galibi olacak.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR