Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHK BAŞKANI İSTİFA ETTİ
MHK BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa dilekçesini TFF'ye sundu. 2022 yılında göreve getirilen Sabri Çelik, üçüncü başkanlık dönemini tamamlayamadan istifa etti.
28 Ocak 2023, 19:58
 
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulu, son dönemde artan eleştiriler üzerine istifa etme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki binasına giden ve dilekçesini veren Sabri Çelik’in ve yönetiminin istifası TFF yönetimi tarafından kabul edildi.
 
Son 10 yılda sekizinci kez başkan değiştiren MHK’da, 2022 yılında Ferhat Gündoğdu’nun yerine Sabri Çelik’i göreve gelmişti. Daha önce 2004 ve 2019 yılları arasında MHK başkanlığı yapan Sabri Çelik, 2019’da 5 ay görevde kalmıştı.
 
MHK’nın son 10 yılında 6 farklı isim başkanlık yaparken, Yusuf Namoğlu (2014-2016), Kuddusi Müftüoğlu (2015), Sabri Çelik (2019), Zekeriya Alp (2019), Serdar Tatlı (2020) ve Ferhat Gündoğdu (2021) MHK başkanlığı görevini yürüten isimler oldu.
 
RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve kurul üyelerinin istifa ettiği açıklandı.
 
TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bugün TFF’nin Levent binasında bir araya gelmiştir. Görüşmede Sabri Çelik, MHK üyeleri ile birlikte istifasını TFF Başkanı’na sunmuş; TFF Başkanı tarafından Sabri Çelik ve MHK üyelerinin istifası kabul edilmiştir. Bu karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanmıştır.
 
Sayın Sabri Çelik ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin her biri Türk hakemliğinin gelişmesi için katkılar vermiştir. Kendilerine bu gayretlerinden ötürü teşekkür eder, başarılar dileriz.
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni MHK Başkanı ve üyelerinin belirlenmesi için çalışmalara başlamış olup, gelişmeleri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaktır.”
 
İSTİFA EDEN SABRİ ÇELİK’İN YÖNETİM KURULU
Sabri Çelik başkanlığındaki MHK üyeleri ise şu isimlerden oluşuyordu: “Muhittin Boşat, Murat Ilgaz, Erol Ersoy, Orhan Erdemir, İsmet Arzuman, Hikmet Öksüzoğlu, İbrahim Çınar, Dursun Cumali Sucu”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR