Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERMENİSTAN'DAN GALİBİYETLE DÖNÜYORUZ
ERMENİSTAN'DAN GALİBİYETLE DÖNÜYORUZ
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda yer alan A Milli Takım, Ermenistan'la deplasmanda karşılaştı.Milliler maçı 2-1 kazanarak elemelere moralli başlamış oldu.
25 Mart 2023, 19:48
 
 
UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında A Milli Takımımız deplasmanda Ermenistan’ı geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti.
 
Gruptaki ilk yolculuğuna Ermenistan’da başlayan millilerimiz zor da olsa 3 puanlı siftah yaptı.
Başkent Erivan’daki Republican Stadyumu’nda oynanan maça adeta 1-0 geride başladık.
 
10. dakikada gelişen Ermenistan atağında ceza sahasına çevrilen ortada Ozan Kabak topu uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına gönderdi. Ermenistan bu golle maçta 1-0 öne geçti.
 
Golden sonra kontrolü bırakmayan millilerimiz 35’te Orkun Kökçü ile eşitliği yakaladı. Ceza sahası dışından şık ve düzgün bir vuruş yapan Orkun milli forma ile 2. golünü kaydederken durumu 1-1 yaptı.image
 
İlk devre karşılıklı gollerle geçildi.
İkinci yarıda gol için yüklenen Türkiye, aradığı fırsatı 64’te Kerem Aktürkoğlu ile buldu.
Oyuna sonradan giren Kerem, serbest vuruşta topu hızlıca önüne bırakan Enes Ünal’dan aldığı akıl dolu pası golle sonuçlandırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Aktürkoğlu sağ köşeye düzgün bir vuruşla A Milli Takımımızı 2-1 öne geçirdi.
 
Kalan dakikalarda Stefan Kuntz yaptığı değişikliklerle skoru tuttu ve 3 puan Milli Takım’ın oldu. Ay yıldızlılar gruptaki bir sonraki maçını 28 Mart Salı günü Hırvatistan ile içerde oynayacak.
 
Maçta bir gol bulan Kerem Aktürkoğlu, maçın ardından açıklamasında; "Heyecan yapacağımızı düşünmüyoruz. Takımımızın kalitesi ortada. Herkes Avrupa'da, Süper Lig'de büyük takımlarda oynuyor. Heyecan değil, bazen kilidi açmakta zorlanıyoruz. İlk 15-20 dakikada gol bulsaydık daha farklı olurdu. Onlar erken öne geçince biraz konsantrasyonumuz dağılmış olabilir. Önemli olan kazanmaktı. Bence gol Enes'in. Çok güzel bir pas attı." dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR