Güzel ülkemiz için yazıyoruz - FACEBOOK CANLI YAYIN UYULAMASI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/teknoloji/26518/facebook-canli-yayin-uyulamasi

 

FACEBOOK CANLI YAYIN UYULAMASI
FACEBOOK CANLI YAYIN UYULAMASI
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, canlı yayın uygulamasına başladı. Ancak uygulama önce ABD'de ve sınırlı sayıda iPhone kullanıcısı tarafından kullanıma başlayacak.
4 Aralık 2015, 11:05

 

Şirket yeni uygulamayla ilgili bir duyuru yayınladı. Facebook duyurusunda, kullanıcılarının yaşamlarını görmelerini sağlayacak canlı video akışı ve kolaj resim hizmetini tanıttı.

Şirket, haber odası sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Artık Facebook üzerinden paylaştığınız fotoğraf ve videolara canlı video ve kolaj resimler sayesinde hayat verebilirsiniz. Bu uygulamayla arkadaşlarınız ve ailenizin sizinle aynı anı yaşamalarını hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz" ifadesi kullanıldı.

Sosyal medya sitesi, geçen ağustos ayında sadece ünlüler için sunduğu bu hizmetten, bundan böyle her kullanıcının faydalanabileceğini açıkladı. Uygulama önce ABD'de, teknoloji firması Apple tarafından üretilen cep telefonu iPhone sahibi sınırlı sayıda kullanıcıyla başlayacak.

Yeni uygulama sayesinde kullanıcı, yayın sırasında, canlı izleyici ve katılan arkadaşlarının isim ve yorumlarını gerçek zamanlı olarak görebilecek. Yayını bitirdiğinde tüm etkileşimler diğer videolarda olduğu gibi zaman tünelinde kaydedilecek. Kullanıcılar, zaman tünelindekileri isterse silebilecek veya daha sonra arkadaşlarının izlemesi için saklayabilecek.

Uygulama ana sayfada haber akışı üzerinden işliyor. Yani herhangi bir kullanıcı o an sürdürmekte olduğu video kaydını Facebook'taki sayfasından canlı olarak yayınlarken takipçileri de ana sayfadan gerçek zamanlı olarak görüp dilerlerse yorum yazabiliyor.

AA