Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YILBAŞINDA KAR TATİLİNE HUCUM
YILBAŞINDA KAR TATİLİNE HUCUM
Kayak merkezlerinde bulunan tesisler için yılın önemli dönemlerinden olan yılbaşı tatili öncesi kar yağışı iyi gidiyor. Son bir hafta içinde gerçekleşen kar yağışları ile oluşan kar kalınlıklarının kayakçılar için uygun ortam yarattığı belirtiliyor.
29 Aralık 2011, 13:58

Kayak merkezlerinde bulunan tesisler için yılın önemli dönemlerinden olan yılbaşı tatili öncesi kar yağışı iyi gidiyor. Son bir hafta içinde gerçekleşen kar yağışları ile oluşan kar kalınlıklarının kayakçılar için uygun ortam yarattığı belirtiliyor.

Uludağ’da 90 cm
Yılbaşı buluşması ve kayak bölgesi özelliğini bir arada barındıran bölgleerden Bursa Uludağ’da kar kalınlığı 90 santimetreyi buldu.
Uludağ’da gece en düşük eksi 8 derecelik havanın ardından gündüz hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğu bildirildi.

Erciyes’te 50 cm
Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı ise 50 santimetreye ulaştı. Yılbaşı öncesinde kar yağışı en çok kayak merkezindeki tesis sahiplerini sevindirdi.
Kayak Eğitmeni Veysel Değirmenci, yağışın ardından Erciyes kayak merkezinde kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığını söyledi. 1560 metre uzunluğundaki 1 nolu pistin kayağa son derece elverişliği olduğunu belirten Değirmenci, kayakseverleri Erciyes'e davet etti.

Davraz’da 70 cm
Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde faaliyet gösteren oteller de bölgede kar kalınlığının mevsim normalleri düzeyinde olduğunu söyledi. Bölgedeki otel yetkilileri, sezonun açılmasıyla birlikte yılbaşı için tam kapasite dolu olduklarını,kar kalınlığının 50-70 santimetreye kadar ulaştığnı bildirdi.
Sirene Otel’den Barış Es, kayak pistlerinin açık olduğunu 280 yatak kapasiteli otellerinin yılbaşı için tamamen dolduğunu belirtti.
Isperia Otel yetkilisi Numan Karaçoban de 40 kişilik otel odalarının çoğunun yılbaşına rezervasyon yapıldığını söyledi.

Sarıkamış’ta 95 cm
Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, kayak sezonunun açılmasından beri yerli ve yabancı kayakçılarla dolduğu belirtiliyor. Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 95 santimetre olarak ölçüldü.
Sarıkamış Çam-kar Otel Müdürü Kamuran Eroğlu, “Sarıkamış kayak merkezi’nin dünyada çok nadir görülen bir kar tipi olan kristal kar’a sahip olması, kayak pistlerimizin bir kayakçının profesyonelce kayabileceği bir özelliğe sahip olması ve sarıçamlar arasında kaymak, kayak merkezini ilgi odağı haline getiriyor”dedi.

Palandöken’de 45 cm
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan ve 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Palandöken Kayak Merkezi, yılbaşından önce yoğun kayakçı trafiğine sahne oldu.
Palandöken Dağı'ndaki 45 santimetreyi bulan kar kalınlığı yeni açılan Xanadu Oteli pistini dolduran kayak ve snowboard tutkunları, gün boyu kar yağışı altında kaymanın keyfini çıkarırdı.

Ilgaz’da telesiyej hizmete girdi
Bu arada Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki ilk telesiyej hizmlete girdi.
1.6 kilometre uzunluğunda olan telesiyejle saatte bin 200 kişi taşınabilecek. Yıldıztepe telesiyeji Ilgaz Dağı'nda bulunan en uzun telesiyej olma özelliğine sahip.
Telesiyejin açılışında  konuşan Vali Vahdettin Özcan Yıldıztepe'nin 12 ay boyunca hizmet verebilmesinin planlandığını belirterek ''İki futbol sahasının yapımına başladık. 2012 yılı içinde hizmet verecek şekilde 752 metre uzunluğunda bir teleksi yapılacaktır. Bölgenin altyapı çalışmalarının hızla tamamlanması için ne gerekiyorsa yapılacaktır'' dedi.

image

Ilgaz’da gece kayakları
Öte yandan Ilgaz Dağı'nda geçen yıl başlatılan gece kayağı uygulaması bu yıl gösteri kayaklarıyla tekrar başladı. Adına "Anadolu'nun yüce bir dağı" olarak şarkılar yazılan Ilgaz Dağı'nda yapılan mekanik tesislerin yenilenmesi çalışmalarıyla birlikte pistlerin ışıklandırılması sonucu başlatılan gece kayağı uygulaması bu yıl da devam ediyor. Ayda yaklaşık 15 bin kişinin geldiği Ilgaz Dağı'nda geçen haftalarda başlayan kayak sezonunun ardından gece kayağı sezonu da düzenlenen sade törenle başladı.

Oktay Başyurt -ŞEFFAF GAZETE


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 ULUDERE DURMAZ AKAR-Müge İplikçi
YurdagülBeyoğlu KKTC YurdagülBeyoğlu KKTC
 RUM'UN YALANINI RUM BOZDU
Prf Dr Ata Atun Prf Dr Ata Atun
 KIBRIS'TA İSRAİL'E ÜS
Süleyman Yıldız Süleyman Yıldız
 EĞLENCE KÜLTÜR AŞK '' KİEV '' 2
Alihan Pehlivan KKTC Alihan Pehlivan KKTC
 GENÇLİK GÜZEL ŞEY
Buket Şengül Buket Şengül
 RENKLERİN IŞILTISI HAYATIMIZDA
Çağla Keskin Çağla Keskin
 HAYAT YETİŞMEK İÇİN ÇOK KISA
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRAN HALKININ SÜRGÜNDEKİ UMUDU ''EBADİ''
Esra Tunalıgil Esra  Tunalıgil
 ''GOYA'' ZAMANIN TANIĞI
Prof Faruk Şen Prof Faruk Şen
 FUTBOL,KÜLTÜR VE GASTRONOMİ EKONOMİSİ
Ayşe Sarıkaya Ayşe  Sarıkaya
 GELİNLİK SEZONU BAŞLADI
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 GENÇ TASARIMCI HAYDİ YARIŞMAYA
Volkan Karataş Volkan Karataş
 GÜZEL OLMAK
Özlem Polat Özlem Polat
 SENİN DOSTUN KİŞİ DEĞİL, “DANS”TIR.
Yalçın Koçak Yalçın Koçak
 VAKİT TAMAM

SİTE ANKET

DÜNYADA EN ÇOK BEĞENDİĞİNİZ & GEZMEK İSTEDİĞİNİZ ŞEHİR

















EN ÇOK OKUNANLAR