Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAPUTAŞ PLAJI'NA ELEKTRİK GELİYOR
KAPUTAŞ PLAJI'NA ELEKTRİK GELİYOR
Kaş Belediyesi, turizm sezonu öncesi Kaş- Kalkan sahilinin tek doğal plajı Kaputaş’ı mesire alanına dönüştürecek bir dizi değişiklik yaptı.
6 Temmuz 2015, 09:54

 

Antalya Kaş Belediyesi, dokunulmamış dokusuyla dünyaca bilinen Kaputaş Plajı’na duş ve tuvalet yerleştirip jeneratör indirdikten sonra, yeraltından 400 metre kablolamayla plaja elektrik getirmek için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaputaş'ta 1 gram beton kullanılmadığını ve doğanın tahrip edilmediğini söyledi.

Kaputaş, Antalya’da Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde, coğrafi terimlerle ’Kanyon ağzı’ olarak tanımlanan, yer altından akan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz renginde bir plaj olarak biliniyor. Karayolundan 187 basamak inilerek ulaşılan plaj, el değmemiş doğası nedeniyle binlerce yerli ve yabancı turist tarafından tercih ediliyor. 

Kaş Belediyesi, turizm sezonu öncesi Kaş- Kalkan sahilinin tek doğal plajı Kaputaş’ı mesire alanına dönüştürecek bir dizi değişiklik yaptı. Plajın yaklaşık 25 metre gerisindeki vadi kısmında bulunan ve yol yapım çalışmalarıyla sel sularının getirdiği taşlar iş makinesiyle temizlenerek, bir noktaya toplandı. Temizlenen noktanın üzeri düzleştirildikten sonra jeneratör ve ahşap 2 tuvalet kabini konuldu. Kumsalın bulunduğu alanın üst kısmına ise taşınabilir 5 ahşap soyunma kabiniyle büfe ünitesi yerleştirildi.
image

Kaş Belediyesi, plajı bir belediye işletmesi haline getirirken şimdi de plaja elektrik getirmeye hazırlanıyor. Elektrik plaja en yakın noktada bulunan direkten ’Beton köşk orta gerilim tesisi’ yapılarak alınacak. Elektrik için yeraltından 400 metre kablolama yapılacak. Elektrik, Kaş Belediyesi’nin 23 Haziran’da başlayan ihale sürecinin ardından 60 gün içinde bitirilecek.

"KAPUTAŞ’TA 1 GRAM BETON YOK"

Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, Kaputaş Plajı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tahsis edildiğini söyledi. Başkan Kocaer, burada Çevre Koruma Kurulu’nun verdiği plan ve ölçekler doğrultusunda büfe, tuvalet yapıldığını, soyunma kabinleri ve duş oluşturulduğunu anlatırken, şöyle konuştu:

"Personelimizce temizlik ve her türlü hizmet verilmektedir. Kaputaş Plajı parasızdır. Halka açıktır. Hiçbir ücret alınmamaktadır. Belediye personeli tarafından halkın güvenliği ve hizmeti için gerekli ihtimam gösterilmektedir. Kaputaş halkındır, halka hizmet edecektir. Halk için plaj oluşturulmuştur. Geçmişte burada tuvalet yoktu. Duş yoktu. Soyunma kabini yoktu. Gidilebilecek ahşap merdiven yoktu. Bunlar yapılarak halkın ihtiyacı giderildi. 1 gram beton malzeme kullanılmadı. Doğa tahrip edilmedi. Biz Kaputaş’ı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz."

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR