Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VİZESİZ TATİLİN GÖZDE ÜLKELERİ
VİZESİZ TATİLİN GÖZDE ÜLKELERİ
Türkler sıra dışı tatil deneyimleri sunan ve vize gerekliliği olmayan ülkeleri tercih ediyor. 2015’te talebin en fazla arttığı ülkeler listesinde ilk üç sırada Honduras, Bolivya ve Karadağ yer alıyor.
22 Aralık 2015, 15:07

 

Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, dünya çapında seyahat trendlerinin nabzını tutan Seyahat Alışkanlıkları Raporu’nu yayımladı.

Rapora göre, Türkler sıra dışı tatil deneyimleri sunan ve vize gerekliliği olmayan ülkeleri tercih ediyor.

2015’te talebin en fazla arttığı ülkeler listesinde ilk üç sırada Honduras, Bolivya ve Karadağ yer alıyor.

image

İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, Türkiye’deki tatilseverlerin seyahat eğilimlerini araştırdı.

Türkiye’deki kullanıcıların 2015 yılında yaptığı uçak bileti aramalarının incelenerek yorumlandığı 2015 Seyahat Alışkanlıkları Raporu‘nda, geçtiğimiz yıla kıyasla en çok tercih edilen ülkeler, en çok seyahat edilen dönemler ve seyahat zamanlamalarına dair önemli bilgiler yer alıyor.

Rapor, 2015 yılında Türklerin rotayı vize istemeyen, kapıda vize alınarak ya da e-vize yoluyla gidilebilen ülkelere çevirdiğini gösteriyor. Buna göre, Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında, 2014 yılına kıyasla ülke bazındaki en büyük artış, %328’lik bir oranla Orta Amerika'da yer alan Honduras’ta görülüyor. Honduras’ı, %228’lik artış oranı ile bir Güney Amerika ülkesi olan Bolivya takip ediyor. Daha yakın mesafede olması sebebiyle tercih edilen Karadağ ise Türkiye’den yapılan aramalarda, geçen seneye kıyasla %57’lik bir artışla üçüncü sıraya yerleşiyor.

Skyscanner 2015 Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre; Türkiye’deki kullanıcıların ilgisinin 2015’te en çok arttığı, seyahatin yeni yedi harikası şöyle sıralanıyor:

  • Honduras
  • Bolivya
  • Karadağ
  • Ukrayna
  • Kuveyt
  • Sri Lanka
  • Kamboçya

Karayip Denizi’nin incisi Honduras’a ilgi büyük!image

Skyscanner 2015 Seyahat Alışkanlıkları Raporu, Türklerin sadece vizesiz ülkeleri değil aynı zamanda egzotik ve uzak destinasyonları da tercih ettiğine işaret ediyor. Honduras’ın, Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında, geçen seneye kıyasla, ülke bazında %328’lik artış göstermesi bu sonucu destekliyor. Karayip Denizi kıyısında bulunan ülkenin batısında Guatemala, güneybatısında ise El Saldavor bulunuyor. Genelde tropikal ve ılıman iklimin hakim olduğu Honduras, egzotik kültürü ve ünlü doğa turları ile Türk seyahatseverlerin ilgisini çekmişe benziyor. En az 6 geçerli pasaportu bulunan seyahatseverler, ülkeye vizesiz giriş yaparak 90 güne kadar kalabilirler.

Uygun fiyata bilet satın almak isteyen seyahatseverler ise Skyscanner’ın Fiyat Alarmı özelliği ile seyahat etmek istediği destinasyon ve tarih için fiyat alarmı kurarak, takip ettikleri uçak biletinin fiyat değişikliklerinden anında haberdar olabiliyorlar.

Farklı kültürlerin kesişme noktası: Bolivya

image

Güney Amerika’da yer alan Bolivya’ya, Türkiye’den yapılan uçak bileti aramaları geçen yıla oranla %228’lik bir artış gösteriyor. En çok artış kaydeden ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer alan ve Brezilya, Arjantin ve Paraguay ile komşu olan Bolivya, renkli sokaklarda gezmeyi, farklı bir kültürü deneyimlemeyi tercih eden Türk seyahatseverlere hitap ediyor. En az 6 geçerli pasaportu bulunan seyahatseverler ülkeye vizesiz giriş yaparak 90 güne kadar kalabilirler.

Karadağ’ın yıldızı parlıyor!

image

Balkan kültürünü deneyimlemek için mükemmel destinasyonlardan biri olan Karadağ, Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında, geçen seneye kıyasla, ülke bazında %57’lik bir artış ile 2015’in en çok tercih edilen ülkeleri arasında yerini alıyor. Yüksek dağlarındaki milli parkları, deniz kıyısında konumlanan tarihi kentleri ile Karadağ, Türk seyahatseverlerden vize istemiyor.

Ukrayna, en çok arananlar listesinde dördüncü sırada yer alıyor

image

Skyscanner 2015 Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre; Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında Ukrayna, geçen seneye kıyasla, ülke bazında %56’lık bir artış ile en çok tercih edilen ülkeler listesinde dördüncü sırada yer alıyor. Türk seyahatseverler doğası, tarihi, mimarisi, denizi ve eğlence hayatıyla her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Ukrayna’ya, 60 güne kadar olan ziyaretlerini vizesiz olarak yapabiliyor.

Orta Doğu’nun popüler ülkesi Kuveyt’e ilgi artıyor

image

Arabistan Yarımadası'nın kuzeydoğusunda ve Basra Körfezi’nin kıyısında yer alan Kuveyt, Türkiye’den yapılan aramalarda, geçen seneye kıyasla %55’lik bir artış yaşıyor. Orta Doğu’nun en güçlü ekonomilerinden birine sahip olan Kuveyt’in başkenti Kuveyt ekonomi, siyaset ve kültür merkezi olarak konumlanıyor.

Diplomatik, hizmet ve resmi pasaport sahibi Türk vatandaşları, 90 güne kadar olan seyahatleri için vize almadan ülkeye giriş yapabilirken, umuma mahsus pasaport sahipleri, 3 aya kadar olan seyahatleri için havaalanından vize alabiliyor.

Türklerin yeni gözdesi: Sri Lanka

image

Skyscanner 2015 Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre; Güney Asya'da, Hindistan'ın güneyinde ve Hint Okyanusu'nda yer alan bir ada ülkesi olan Sri Lanka, Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında, geçen seneye kıyasla, ülke bazında %41’lik bir artış ile altıncı sırada yer alıyor. Tropikal ormanları, baharat bahçeleri ve pirinç tarlaları ile dikkat çeken Sri Lanka, binlerce yıllık zengin Budist tapınakları ile de Türk seyahatseverlerin gözdelerinden biri haline geliyor.

Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkler, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini, www.eta.gov.lk internet adresinden veya ülkenin sınır kapılarından alabiliyorlar.

Seyahatin 7 harikasından biri de Kamboçya!

image

Güneydoğu Asya'da, Çinhindi Yarımadası’nın güneybatı kısmında yer alan Kamboçya, Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında, geçen seneye kıyasla, ülke bazında %4o’lık bir artış ile listede yedinci ve son sırada bulunuyor. Bin yıllık Angkor tapınağı, yeşil doğası, şirin kasabaları ve muhteşem günbatımı manzarası ile Kamboçya, Türklerin en çok tercih ettiği seyahat destinasyonları arasında yerini alıyor.

Umuma Mahsus Pasaport sahipleri, 30 güne kadar sürecek olan turistik amaçlı seyahatleri için Kamboçya’nın ülkemizdeki Fahri Konsolosluğu’nun yanı sıra sınır kapılarında da vize alabiliyor 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR