Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VİZESİZ SEYAHAT SERBEST DOLAŞIM DEĞİL
VİZESİZ SEYAHAT SERBEST DOLAŞIM DEĞİL
Londra merkezli ünlü hukuk firması Garth Coates Solicitors İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, işyeri açmak, konut veya işyeri satın almak, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık programlarından yararlanmak isteyenler için Türkiye’ye geliyor.
11 Şubat 2016, 00:59

 

Londra merkezli ünlü hukuk firması Garth Coates Solicitors İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, işyeri açmak, konut veya işyeri satın almak, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık programlarından yararlanmak isteyenler için Türkiye’ye geliyor.

Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firması Yöneticisi Tamer Ulay seminer ve özel toplantılarda, Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere, Malta ve Portekiz’de yatırım yaparak, konut satın alarak, Avrupa’da serbest dolaşım ile kalıcı oturum hakkında bilgi verileceğini söyledi.

Vatandaşlık programları, Golden Visa (Altın Vize) olanakları, Avrupa’da iş kuranlara devlet desteklerinin neler olduğu ve hızlı çifte vatandaşlık programlarının detayları ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacağını belirtti.

“ Önemli Olan VİZESİZ SEYAHAT değil, SERBEST DOLAŞIM”

Tamer Ulay, 29 Ekim 2015’te, Avrupa Birliği, vizesiz seyahat için Türkiye’nin göçmen politikalarındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla, Ekim 2016’ya kadar vizesiz seyahat programına dâhil edilebileceğini söyledi. Bu durumun Schengen bölgesine seyahat etmek isteyen Türk Vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılması anlamına gelse de pratikte her şeyin o kadar kolay olmadığını vurguladı. Vizesiz seyahat hakkının Türkiye’de AB hayali kuran binlerce yatırımcı ve girişimci tarafından doğru olarak yorumlanamağını belirten Ulay, bu nedenle 20 Şubat’taki seminerin çok yararlı olduğunun altını çizerek, “ Vizesiz seyahat kesinlikle olumlu bir gelişme ancak çok sevindirici bir gelişme değil. Olumlu bir gelişme, çünkü Türk vatandaşları Schengen ülkelerine seyahat için vize kuyruklarına girmek ve vize parası ödemek zorunda kalmayacaklar. Ama atlanan şu ki vizesiz seyahat serbest dolaşım değildir. Vizesiz olarak Schengen bölgesindeki bir ülkeye kadar gidip, sınır kontrollerine takılma ve ülkeye alınmadan geri gönderilme riski vardır. Yapılacak onca masraf sonunda (uçak bileti, yurtdışı çıkış harcı, otel rezervasyon paraları vs), ülkeye giriş yapamadan geri gönderilmenin faturası, vize parasından çok daha yüksek boyutlara ulaşabilir” dedi.

image

AB Vatandaşlığı Ve Yatırım Şartları ve Ankara Anlaşması Gerçeği…

Bir zamanlar, Avrupa’da yaşamak isteyen Türkler, oturum izni alabilmek için yıllarca uğraşmak veya ciddi oranlarda yatırım yapmaları gerektiğine inanıyorlardı. Oysa yarım asırdır aslında her Türk, Avrupa’da oturum alma hakkına sahip. Zira 1963 yılında Avrupa Birliği’ne üye ülkeler ve Türkiye arasında yapılan ‘Ankara Anlaşması’ bunu gerektiriyor. 

Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firması Yöneticisi Tamer Ulay özellikle en çok merak edilen Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yaparak veya konut alarak kalıcı oturum ve vatandaşlık programları, iş kurma olanakları, devlet destekleri ve hızlı çifte vatandaşlık programlarının hüsranla sonuçlanmaması için çok iyi anlatılması gerektiğini belirtti.

AB işbirliği anlaşması sonrası Avrupa ülkelerine yönelik ‘küçük sermayelerle iş kurma imkanı’ ya da ‘Yurtdışında konut alanlara Avrupa Birliği Vatandaşlığı hakkı’ gibi özellikle yatırımcı ve girişimcilerin çok fazla sorularıyla karşılaştıklarını dile getiren Ulay, ayrıca; göçmenlik hukuku, vize sistemi, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık olanağı sunan ülkelerin göçmenlik programlarına başvuru koşullarında doğru bilenen çok fazla yanlışın olduğunu ve bilgi kirliliğinin giderilmesi anlamında 20 Şubat’ta Avrupa’nın Dev Danışman Şirketlerini bir araya getirecek olan ‘Yurtdışı Göçmenlik’ ve ‘Çifte Vatandaşlık’ Seminerinin Türkiye’de doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmak isteyen profesyoneller için büyük şans olduğunu sözlerine ekledi. 20 Şubat’taki seminere, Portekiz’de konut alarak vatandaşlık programıyla ilgilenenler için, Portekiz hükümetini temsilen Portekiz Yatırım ve Ticaret Ajansından bir yetkili de konuk konuşması olarak katılacak.

Şeffaf Gazete.com

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR