Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE TURİZMDE KAYBEDİNCE ONLAR KAZANDI
TÜRKİYE TURİZMDE KAYBEDİNCE ONLAR KAZANDI
Türkiye'deki kaos hali turizmde dibe vururken bu durumdan İspanya,Yunanistan ve Güney Kıbrıs'a yaradı. İspanya'ya yaradı
18 Temmuz 2016, 03:16
 
 
Türkiye ve Kuzey Afrika'da Mısır,Fas,Tunus,Cezayir'in yaşadığı krizler Yunanistan,Güney Kıbrıs ve İspanya'ya yaradı. 
 
Avrupalı turistlerin bu sene tercih ettiği yakın destinasyonların başında İspanya,Yunanistan, ve Güney Kıbrıs yer aldı.Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yunanistan,Güney Kıbrıs ve İspanya'da turist sayısındaki artış istihdamı canlandırdı
 
image
 
Güney Kıbrıs son 40 yılın en yüksek doluluk oranında hizmet verdiğini açıkladı 4 aylık süreçte % 96 doluluk oranı yakalandığı belirtiliyor.Rus'ların ve İngilizlerin en çok ilgi gösterdiği ülke oldu. Ayia Napa Avrupa'nın en gözde tatil beldelerinden biri olarak dikkat çekiyor,özellikle genç turistlerin birinci tatil tercihi Ayia Napa oluyor.
 
image
 
Güney Kıbrıs’ta Haziran ayı turizm rakamlarında rekor sayıya ulaşıldığı bildirildi. 
Turizm Bakanı Yiorgos Lakkotrypis, 2016 yılında Kıbrıs`a gelecek olan turist sayısının üç milyondan fazla olacağının tahmin edildiğini söyledi.Turizmi kriz yıllarının ardından iyileşen ekonominin motoru olarak nitelendiren  Güny Kıbrıs Turizm bakanı  Yiorgos Lakkotrypis ,   turizmin Kıbrıs'ın refahındaki en büyük etken olduğunu belirtti.Yüksek talebin ülkede birçok sektörde yatırımları hızlandırdığını ve büyümeye katkı sağladığını açıkladı.Turist akışının 2015 Mart ayına kıyasla yüzde 40,6 arttığını kaydeden '' KTO '' 2015 Haziran ayında 80 milyon Euro olan turizm gelirlerinin 2016 Haziran ayında ayında yüzde 24,5 artışla 104 milyon Euro olduğunu aktardı.
 
image
 
Yunan adaları bu yıl Rus'ların Türkiye'ye gitmemesi ile bölgesel Turzm pastasındann büyük bir pay aldı 
 
image
 
Yunan adaları, Rus,İngiliz , İrlandalı ve Türkler sayesinde, tıkabasa doluluk seviyesinde olduğu gelen bilgiler arasında.Turizm acentaları Yunan adalarına bireysel gidecek olanların,kesinlikle rezervasyonsuz  gidilmemesi yönünde uyarıyor,Aksi halde yer bulamama riski ile  karşılaşılacağı bilgisi verilmekte. Geçtiğimimiz hafta Ramazan bayramı tatilinfde Türkiye'den Yunan Adalarına 23 bin Türk akın etti .
 
image
 
 Alanya'yı gözden çıkaran İskandinav ülkeleri olan,Danimarka,Norveç ,İsveç'ten İspanya'ya büyük ilgi var.
 
Yıllardır Antalya Alanya'yı mesken yapan İskandinav'lar Terör olaylarından dolayı yönünü İspanya ve Yunan adalarına çevirdi.İngiliz ve Almanlardan hatırı sayılır turist sayısının bu yılki tercihi İspanya oldu.
 
image
 
Sadece İspanya'nın tatil adaları değil, aynı zamanda ülkenin genelinde bu yıl turizm patlaması yaşanıyor.
 
Bir önceki yıl 68 milyon turistin ziyaret ettiği İspanya'yı bu yıl 72 milyon turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Ülke böylece geçen yıl 51 milyon euroya varan turizm gelirinin üzerine çıkacağı sölenmekte..Yüzde 21'e varan işsizlik oranı ile Avrupa'da en yüksek işsizlik oranına sahip İspanyol ekonomisi canlanmadan mutlu. 
 
image
 
Canlanmanın etkileri de ekonomiye şimdiden yansıdı. Mayıs ayından bu yana 124 bin işsiz iş sahibi oldu.İspanya'da turizm gelirleri ülkenin gayrı safi milli hasılasının yüzde 16'sını oluşturuyor.İspanya, Yunanistan,Güney Kıbrıs'ın  turizmdeki patlamasnın ana unsuru,ı rakip ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Afrika ülkelerindeki terör saldırıları oldu.
 
image
 
İbiza ve Mallorka gibi Balear Adaları,Teneriffa, ayrıca İspanya'nın Akdeniz kıyılarında yaz rezervasyonlarında  yüzde 90'ın üzerinde doluluk oranlarına ulaşıldığı öğrenildi. Almanya'dan İspanya'ya yapılan rezervasyonların geçen yılın yaz aylarına oranla ortalama yüzde 18 arttığı belirtiliyor.
 
image
 
Ruslar'dan sonra Almanlar bu yıl Türkiye'ye gelmek istemiyor
 
Almanya'da sonuçları geçen hafta açıklanan bir ankete göre Almanların büyük çoğunluğu bu yıl tatil için Türkiye’yi tercih etmiyor.Ankete katılanların yüzde 87'si Sultanahmet'te terör saldırısında ölen 11 Alman vatandaşını unutmayarak ,terör saldırılarından korktukları için bu sene Türkiye'de tatil yapmayı düşünmediklerini söyledi.
 
image
 
Almanların sadece yüzde 13'ü Türkiye'ye seyahat etmekten çekinmiyor.Türkiye'deki Suriyeli mülteci krizinin etkileri de Avrupalı birçok tatilciyi ürküttü. Bu nedenle turistler başka tatil noktalarını tercih etiler.
 
 Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR