Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YEREL TANITIM ŞART
YEREL TANITIM ŞART
Türkiye’nin turizmde yaptığı tanıtımın değişmesi gerektiğini ifade eden yabancı otel zincirlerinin müdürleri, tek merkezden yapılan tanıtım çalışmalarının verimli olmayacağını söyledi. Yöresel özelliklere göre tanıtımın ‘yerelleşmesi’ halinde başarılı olunabileceği belirtildi.
15 Ağustos 2016, 21:31

 

Türkiye’nin turizmde yaptığı tanıtımın değişmesi gerektiğini ifade eden yabancı otel zincirlerinin müdürleri, tek merkezden yapılan tanıtım çalışmalarının verimli olmayacağını söyledi. Yöresel özelliklere göre tanıtımın ‘yerelleşmesi’ halinde başarılı olunabileceği belirtildi.

Turizm sektörü son yıllarda büyük bir sınav veriyor. Turist sayıları ve turizm gelirleri her geçen gün biraz daha azalıyor. İstanbul da bu konuda en büyük sıkıntıyı yaşayan iller arasında. 2014’e kadar ortalama yüzde 70 doluluğa sahip olan ilde son yıllarda yaşanan sorunların ardından doluluk oranları yüzde 30’a geriledi. Bazı otellerde yüzde 10’lara rastlamak mümkün.

Bu doluluk oranlarının sadece patlayan bombalar ve terör tehdidi ile açıklanamayacağı ifade ediliyor. Türkiye’deki yabancı otel zincirlerinin müdürleriyle bu konuyu konuştuk. Yurtdışındaki Türkiye algısının düzeltilmesi ve ‘tanıtımda yerelleşme’ ile ülkenin turizmde eski günlerine dönebileceği belirtiliyor.

image

Ritz-Carlton İstanbul Genel Müdürü Can Göktaş, 2013’ün ortasından bu yana ülkenin uluslararası pazardaki imajı ile ilgili değişimler yaşanmaya başladığını belirtti. Bu imajın düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Göktaş, “Ülkemiz hakkında uluslararası platformlarda seyahati negatif etkileyecek haberler yapılıyor. Bu yüzden ülkenin imajı hakkında çalışmalar yoğunlaşmalı. Dünyada en çok ziyaret edilen 6’ncı ülke konumundaydık. Bu sebeple Türkiye’ye gelmeyen neredeyse hiç bir yabancı otel zinciri kalmadı. Aslında bu bile Türkiye’nin ne kadar önemli bir ülke olduğunu gösteriyor” dedi.

POZİTİF ALGI 

Türkiye’nin imajı ile ilgili tanıtım çalışmalarının önemine vurgu yapan Göktaş, “İstanbul, Kapadokya kendini tanıtacak. Çünkü İstanbul’a gelen ile Antalya’ya gelen turist farklı. Örneğin İstanbul’a ABD’li gelecekse ona göre çalışmalar yapmalıyız. Karadeniz için Ortadoğulu turiste dönük çalışmalıyız. Turizm bakanlığı da bu konuda çalışıyor. Merkezi tanıtımdan dağınık tanıtım stratejisine geçilmeli. Vaktimiz fazla yok. Hızlı bir şekilde tanıtım atağına başlamalıyız. Algıyı pozitife çevirmeliyiz. Ben kendi şirketimin yetkilileriyle de konuşuyorum. Son 1 ayda ülkenin gösterdiği büyük efor, çoğu ülkede olumlu algılandı. Bu olumlu havanın devam etmesi turizmi olumlu etkileyecektir” diye konuştu.image

YATIRIMA DEVAM 

Turizmcilerin her şeyi devletten ya da sivil toplum kuruluşlarından beklememesi gerektiğini belirten Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Müdürü Ahmet Arslan, “Örneğin bizim otelimiz ikinci bölgede. Ancak burası birinci bölge olabilir. Çünkü tarihi bir yerdeyiz. Haliç manzaramız var. Bunu ön plana çıkarmalıyız. Haliç’e Güney Amerikalı turist daha çok geliyor. Almanlar da tercih ediyor. Otelimizi onlara uygun hale getiriyoruz. Ah edeceğimiz yere yatırıma devam etmeliyiz. 16 Temmuz’da teras ve eğlence alanımızı açtık. Çünkü Güney Amerikalı turist rahatça puro içmek istiyor. Yerel odaklanma olmadan başarılı olunamaz. Her turizmcinin bunu yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 Burak COŞAN


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR