Güzel ülkemiz için yazıyoruz - 70 YAŞINDA YELKENLİ İLE DÜNYA TURU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/30860/70-yasinda-yelkenli-ile-dunya-turu

 

70 YAŞINDA YELKENLİ İLE DÜNYA TURU
70 YAŞINDA YELKENLİ İLE DÜNYA TURU
Avrupa’dan Türkiye’ye turist gönderen tur operatörü Bentour’un sahibi 50 yıllık turizmci Kadir Uğur, dört kabinli 17 metrelik “Benswiss Yat” isimli özel yelkenli teknesiyle iki yıllık dünya turuna başladı.
18 Ağustos 2017, 18:09
Merkezi İsviçre'de bulunan Bentour Reisen şirketi yönetim kurulu Başkanı Kadir Uğur işlerini oğlu Deniz Uğur'a bırakarak aktif turizmden kendini emekliye bıraktığını belirtti.
                  image
 
Yarım asırdır turizmle uğraştığını ve Avrupa'dan Türkiye'ye her yıl yüz binlerce turist getiren Kadir Dursun tekneyle Dünya turuna çıkmaya karar verdiğini söyledi. Delfin Be Grand Oteli'nde eşi,çocukları, çalışanları ve meslektaşlarıyla bir araya gelen Uğur, tam yarım asırdır Türk turizmine destek verdiğini ve ülke turizminin gelişmesi için çalıştığını söyledi.
 
Yakınları, çalışanları ve turizmcilerle helalleşerek yola çıkan Kadir Uğur, ''Nereden nereye geldik. Tam yarım asırdır turizmim içindeyim. 70 yaşına geldi. Yaş 70 ama daha iş bitmemiş. Yaşamın son zamanları...Dünyayı tanımak istedim. Aslında Dünya turuna çıkarak turizmin nerelerde nasıl yapıldığını göreceğiz, nerede yatırım yapılacağını öğreneceğim, turistlere nasıl davranıldığını öğreneceğiz'' dedi.
 
                       
 
Okyanusta en çok korktuğu işlerin başında gemilerden düşen konteynerler olduğunu anlatan Uğur, ''Ben dünya turuna çıkıyorum. İki yıl yokum. Vatanı çıkarın. tekrar huzurlu hale getirin ve turizmi zirveye çıkarın. Yolculuğum sırasında sürekli sizi düşüneceğim. Hakkınızı helal edin'' dedi.
 
Bentour Reisen Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, kaptan Murat Baltutan ve yol arkadaşı Volker Braun ile birlikte iki yıl sürecek dünya turuna 17 metre uzunluğundaki BenSwissyacht isimli teknesiyle yola çıkarak başına güller dökülerek uğurlandı.
 
Yatıyla dünya turuna çıkan Kadir Uğur, Atlantik Okyanusunu 5, Pasifik Okyanusunu 3 haftada geçeceklerini kaydetti. Rotasını anlatan Uğur, önce Antalya'nın Kaş ilçesi daha sonra Knitos Adası ve Kuşadası'nı izleyeceklerini daha sonra Atina, Sicilya, Kanarya Adaları takip ettikten sonra sırasıyla Atlantik Okyanusu, Pasifik Okyanusu ve Hint Okyanusunu aşacaklarını bildirdi.
 
Kadir Uğur 2 yıl süren dünya turunu İstanbul'da noktalayacağını sözlerine ekledi.Planlanan seyahat rotası şöyle:
 
Antalya, Kuşadası, Pire, Korint kanalı Keffalinia, Korfu, Vlore, Cape San Maria Regio di Calabria, Katania, Messina, Cagliari (Sardunya), Bonifacio (Korsika), Elba, Livorno, Cenova,
 
Toulon, Marsilya, Barselona, Valencia, Cartagena, Almeira, Malaga, Tangier, Rabat, Lanzarote, Fuerto-Ventura, Gran Canaria, Tenerife, La Palma.
 
Atlantik geçişi (3 hafta)
 
Barbados, Dominik, Jamaika, Santiago de Cuba, Belize, Kosta Rika, Panama, Gallapagos Adaları,
 
Pasifik geçişi (5 hafta)
 
Tuamotu Adaları, Santa Cruz, Bora Bora, Tonga, Fiji, Vanuatu, Solomon Adaları, Papua Yeni Gine, Cooktown'daki Darwin, Torres Street, Doğu Timor, Cakarta,
 
Hint Okyanusu geçişi (4 hafta)
 
Mauritius, Erunion, Madagaskar, Güney Afrika, Cape Town, St Helena, Yükseliş, Yeşil Burun, Kanarya Adaları, Cebelitarık, Tunus, Korint Kanalı, Çanakkale, Marmara Denizi, İstanbul
 
Şeffaf Gazete.com