Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BAŞARAN ULUSOY BAŞKANLIĞI BIRAKTI Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/turizm/31684/basaran-ulusoy-baskanligi-birakti

 

BAŞARAN ULUSOY BAŞKANLIĞI BIRAKTI
BAŞARAN ULUSOY BAŞKANLIĞI BIRAKTI
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu ertelenirken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy adaylıktan çekildiğini açıkladı.
26 Kasım 2017, 23:40
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.
 
18 yıldır TÜRSAB Başkanı olan ve 23. Genel Kurul için de aday olduğunu duyuran Başaran Ulusoy, yaptığı yazılı açıklama ile adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) açıklamasında, TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu’nun 26 Kasım 2017 Pazar günü, çoğunluk bulunamadığı takdirde 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacağı, ancak genel kurula katılacak üyeler arasında önemli bir kutuplaşmanın meydana gelmesi, dolayısıyla salonda ciddi bir kaos yaşanacağı öngörüldüğünden, oybirliği ile genel kurulun ertelenmesine karar verildiği bildirildi.
 
TÜRSAB Yönetim Kurulu açıklamasında, Genel Kurul hazırlık sürecinde yaşanan bazı hususlar nedeniyle, “Genel Kurulun selameti açısından” alınan karar şöyle duyuruldu:
 
“Genel Kurul öncesinde gerek sözlü, gerekse sosyal medyada üyeler arasında meydana gelen yazışma trafiğine bağlı olarak ortamın gerginleştiğinin tespit edilmesi ve Genel Kurula katılacak üyeler arasında önemli bir kutuplaşmanın meydana gelmesi, dolayısıyla Genel Kurul salonunda ciddi bir kaos yaşanacağı öngörüldüğünden ve toplantı esnasında huzur ve sükunetin kontrol edilmesinin mümkün olamayacağı anlaşıldığından 23. Olağan Genel Kurulun ertelenmesine, oybirliği ile karar verildi.”
 
TÜRSAB Genel Kurulu’nun ertelenmesinin ardından Başkan Başaran Ulusoy da yazılı bir açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurdu.
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, birliğin tarihsel gelişimini vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti:
 
“Mesleğimiz için uğraş verirken aramızda meydana gelen fikir ayrılıkları ne olursa olsun, bunu tabir-i caizse ‘kan davası’ şekline dönüştürmek şöyle dursun, sorunu içimizde çözerek hiç yaşanmamış gibi davranmayı bildik.
 
                                 image
 
Peki, geldiğimiz noktadaki durum nedir?
 
2015 yılının ikinci yarısından itibaren başlayan, 2016 yılında bilinen sebeplerle katlanarak büyüyen sorunlar, sektörü hiç beklenmeyen, hiç arzu edilmeyen bir girdabın içerisine soktu. Ve bu durum 2017 yılında da devam etti. Sektörün, bu girdaptan, mümkün olan en kısa zamanda ve en az hasarla çıkabilmesi adına, Birlik olarak özellikle devlet nezdinde her türlü girişimin sürdürülmesine devam edilecektir.
 
Bizler TÜRSAB Genel Kurullarında, ayrı listelerde, görüşlerimiz doğrultusunda mücadelemizi verirdik. Ama, bu mücadele her zaman Genel Kurul salonları ile sınırlı kalırdı, bitiminde ise her zaman kol kola girmeyi başarırdık. Bu adeta gelenekselleşmiş bir tavırdı.
 
Ancak, ne yazık ki, geride bıraktığımız son birkaç yıldır bu tavır yerini, hırs ve nefrete bıraktı.
 
*Birliğin mali kayıtları ele geçirilerek izinsiz ve bence gereksiz yere, sosyal ve ulusal medyada çarşaf çarşaf yayınlandı.
 
*Şahsım başta olmak üzere, Birliğin yönetiminde bulunan meslektaşlarımın ticari ilişkilerine dil uzatıldı.
 
*Zaman zaman daha da ileriye gidilerek, özel hayatları asılsız ve son derece çirkin yakıştırmalarla dedikodu malzemesi yapıldı.
 
*Tek suçu, Birliğe hizmet etmek olan, yani ekmeğinin peşinde olan TÜRSAB profesyonellerine de dil uzatıldı. Ne yazık ki, bu amansız ve anlamsız mücadeleye onlar da malzeme edildi.”
 
“Şahsım üzerine kurgulanan gergin süreç”
1983 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyesi ve 1999 yılından bu yana 18 yıldır da Yönetim Kurulu Başkanı olarak sektöre ve birliğe hizmet ettiğini belirten Başaran Ulusoy, “Ancak, camiamızda artık kavgaya, kine ve bölünmeye gönlüm razı gelmiyor. Zira devir, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme, kenetlenme devridir. Yaşadığımız ve hiç alışık olmadığımız bu gergin süreç şahsım üzerine kurgulanarak devam ettirildiğinden ömrünün büyük bir bölümünü bu sektöre ve Birliğimize hizmet ederek geçiren bir büyüğünüz olarak kabullenme sınırımı aşmış bulunmaktadır. Bu nedenle; Birliğin 23. görev dönemi Yönetim Kurulu Üyeliği adaylığından çekiliyorum” dedi.
 
Şeffaf Gazete.com