Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TURİZİMCİNİN GÖCEK TÜNELİ İSYANI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/31966/turizimcinin-gocek-tuneli-isyani

 

TURİZİMCİNİN GÖCEK TÜNELİ İSYANI
TURİZİMCİNİN GÖCEK TÜNELİ İSYANI
Göcek Tüneli’nin şartnamesi de ülkemiz ve araç sahipleri açısından da tamamıyla yüklenici firmayı kollayan bir sözleşmedir. Yüklenici bu sözleşmeye dayanarak Göcek Tüneli’ni para basma makinesi gibi kullanmaktadır”
2 Şubat 2018, 21:33
 
 
TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Kırlı, özellikle sezonda yoğun bir şekilde kullandıkları Göcek Tüneli’nin ücretsiz olacağı sözü verilmesine rağmen halen ücretli olmasına isyan etti.
 
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alarak Göcek Tüneli’nin paralı olmasına isyan eden TÜRSAB Marmaris Şube Başkanı Ali Kırlı, konu ile ilgili turizmgunlugu.com’a konuştu. 2002 yılında yapılan sözleşmeye ve yap-işlet devret modeline göre 2006’da dönemim Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Göcek Tüneli’nin ülkemizin tek paralı tüneli olduğunu belirterek, “Göcek Tüneli’nin şartnamesi de ülkemiz ve araç sahipleri açısından da tamamıyla yüklenici firmayı kollayan bir sözleşmedir. Yüklenici bu sözleşmeye dayanarak Göcek Tüneli’ni para basma makinesi gibi kullanmaktadır” dedi.
 
“ALTERNATİF TÜNEL NEDEN 3 YILDIR BEKLETİLİYOR?”
Yapıldığı günün şartlarında 13 milyon TL’ye mal olmuş Göcek Tüneli’nin aslında 5 -6 yılda kendini amorti ettiğine dikkat çeken Kırlı, şaunları söyledi: “Yıllık olarak günde ortalama 4 bin 500 aracın geçiş yaptığı Göcek Tüneli’nde üstelik çift yön ücret alınıyor. Sezonda özellikle turizm ve taşıma şirketlerinin araçları yoğun bir şekide bu tüneli kullanıyor. 2016 yılında 4.50 TL olan binek araç geçiş ücreti 2017’de 5.00 TL, bu yıl ise 5,50 TL oldu. Diğer ticari araçlar ise bu yıl 8.00 TL x 2 = 16 TL ödemekte. Yapıldığı günden beri sürekli eleştirilen ve bölgede protesto projesi olan bu tünele devlet alternatif tünel yapmış ve ücretsiz olacağını bizzat eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Muğla mitinginde söz vermişti. Alternatif tünel bitmesine rağmen 3 yıldır atıl bir durumda bekletilmekte ve kullanılmamaktadır. TÜRSAB olarak bizler, hem bölge milletvekillerine hem bakanlıklara bunu iletmemize hatta Meclis gündemine taşımamıza rağmen bugüne kadar bir sonuç alamadık”.
 
TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Kırlı
 
“FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARININ SAVUNULACAK BİR YÖNÜ YOK”
 
Geçen hafta Muğla Valiliği’nde yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Muğla Valisi Esengül Civelek de bu konuyu gündeme getirdi ve Karayolları Müdürlüğü’ne son durumu sordu. Karayolları Müdürü de sözleşme gereği bir şey yapılamadığını, çaresizliğini ve yasallığını belirterek sanki yüklenici firma sözcülüğüne soyununca TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı Ali Kırlı söz alarak yaşanılan mağduriyetleri ve haksız fahiş fiyat artışlarının savunulacak bir tarafı olmadığını belirterek, “Yüklenici firmanın yaptığı yasal olabilir ama bu ne etik ne de vicdani bir durumdur. Devletin yüklenici firmaya teslim olduğunun göstergesidir”dedi. Kırlı, toplantının devamında ise yapılan yeni tünelin bir an önce trafiğe ücretsiz açılması istedi.