Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EMITT'DE KKTC FIRTINASI
EMITT'DE KKTC FIRTINASI
KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılmadığı EMITT 2018 de Kıbrıs Evi standı; deneyimli KKTC Turizm bakanlık ekibi ve KITSAB, KITOB gibi Turizm meslek örgütlerinin yoğun ilgiye eksiksiz cevap vermeleri ile katılımcılardan tam not aldı.
2 Şubat 2018, 21:36
 
İstanbul TÜYAP’ta gerçekleştirilen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT geçtiğimiz günlerde sona erdi, fuarın gözdesi KKTC oldu.
 
KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılmadığı EMITT 2018 de Kıbrıs Evi standı; deneyimli KKTC Turizm bakanlık ekibi ve KITSAB, KITOB gibi Turizm meslek örgütlerinin yoğun ilgiye eksiksiz cevap vermeleri ile katılımcılardan tam not aldı.
 
Fuar, katılımcılar tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinlikleri ile renkli görüntülere sahne oldu. 106 ülkenin katıldığı fuarda Kuzey Kıbrıs’ın, turizm ve kültürel alanlarındaki projeleri tanıtıldı.
image
 
Fuara, KKTC Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi öncülüğünde, KITSAB, KITOB, KITREB, Sağlık Turizmi Konseyi temsilcileri de katıldı.
Dünyanın önemli turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te, Kuzey Kıbrıs standı ikinci kez birincilik ödülü aldı.
106 katılımcı ülkeden, marka, tesis dışında binlerce turizm profesyonelini İstanbul’da bir araya getiren EMITT’e Türkiye’nin seyahat ve doğa fotoğrafçıları, gezginler, sosyal medya fenomeni Blogger ve Vloggerlar da ilgi gösterdi.
 
image
 
Kıbrıs Evi”  konsepti ile tasarlanan Kuzey Kıbrıs standına, Almanya, Azerbaycan, Belarus, Avustralya, Kanada, Çin, Latin Amerika, Orta Asya, Asya Pasifik ve Hindistan’dan ilgi olduğunun bilgisini veren KKTC Turizm bakanlığı yetkilileri bu ilgiden oldukça memnun kaldılar...
Fuar boyunca Kuzey Kıbrıs yöresel halk dansları ekibi, Kıbrıs müzikleri ile ziyaretçilere keyifli anlar yaşatırken; Kuzey Kıbrıs’a ait tatlar ikram edilerek Kıbrıs kültürünün tanıtımı yapıldı.
 
image
 
Akan Oza,standı ziyaret eden misafirleri Kıbrıs kültürünün olmazsa olmazı Türk kahvesi ile ağırlandı.
Mağusa’dan dünyaya yayılan Kuzey Kıbrıs markası ‘OZA Kahve’ fuar boyunca KKTC standını ziyaret eden konuklara 40 yıl hatırı olan enfes Türk kahvesi ikramında bulundu.
Markanın yöneticisi Akan Oza Emitt'de bulunmanın markaları için büyük bir prestij olduğunu, Kuzey Kıbrıs'ın bir klasiği haline gelen  ''Oza Kahve '' markasından doğan '' Oza Coffe House '' konseptini tanıtmak için  fuarlara katıldıklarını  KKTC 'de ve Ankara'da açmış oldukları Oza Coffe Hosuemarkasını 1.sınıf coffe zinciri yapma çalışmalarının bir parçası olduğunu söylerken İstanbul'un da hedeflerinde olduğunu söyledi. 
 
KKTC Turizm Bakanlığı öncülüğünde katılım yapılan EMITT fuarında Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği de stant açtı.
Kuzey Kıbrıs’ın tarihi yerlerini, doğasını, gastronomi kültürünü, eko turizmini ve geleneksel hayatını yansıtan görseller, kültür haritası ve çeşitli özel KKTC broşürleri dağıtıldı.
 
image
 
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ‘KITOB’ Başkanı Fikri Özboğaç: “KKTC turizmi Türkiye’den daha fazla pay almalı.
Ülkemizin neredeyse dünyayla tek bağlantısı olan “Havayolu Taşımacılığının” son birkaç yıldan beri bedellerinin aşırı artması ve deyim yerindeyse “Uçak Bileti Fiyatlarının Fahiş” miktarlara ulaşması gerek turizm sektörünü gerekse kamuoyunu olumsuz etkilemekte ve tüm toplumun yapısını derinden sarsmaktadır,dedi.   
               image
           Erkan Kilim ;KITSAB olarak bu sene pazarda % 10 -15 yükseliş bekliyoruz. 

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği ‘KITSAB’ başkanı Erkan KilimÜlke turizminin bir marka haline gelmesi için 2018  yılı içerisinde çalışmalarının birlik üyeleri ile özverili şekilde süreceğini açıkladı

Kış dönemi kültür turizmi için çoğunluğu almanya ve Hollanda ağırlıklı 60 bin civarında turist geldi.Tarih açısından çok zengin ola 4-5 uygarlığın yaşadığı adamızın potansiyeli aksaklıklar giderilirse çok daha  artar,dedi.
 
image
 
 EMITT’te, Kuzey Kıbrıs standı ikinci kez birincilik ödülü aldı.
 
Dünyanın en büyük 5 fuarı arasında yer alan EMİTT bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1065 katılımcıyı ağırladı
 
Taylan Berk Erturan -
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR