Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KUZEY KIBRIS'TA 3 MARKA OTEL DAHA AÇILIYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/31991/kuzey-kibrista-3-marka-otel-daha-aciliyor

 

KUZEY KIBRIS'TA 3 MARKA OTEL DAHA AÇILIYOR
KUZEY KIBRIS'TA 3 MARKA OTEL DAHA AÇILIYOR
2018 turizm sezonuna hazırlanan KKTC turizm sektörü 3 dev tesise daha kavuşuyor.Türkiye’den üç otel grubu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üç yeni otel açıyor.
4 Şubat 2018, 20:20
 
Türkiye’den üç otel grubu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üç yeni otel açıyor
 
KKTC’de  hizmete girecek üç yeni otelin ilkini Limak Grubu’nun, Limak KKTC mart ayında açılacak.
 
Limak’tan sonra Kaya grubu KKTC’deki ikinci otelini  nisan ayında hizmete açacak.
 
KKTC’de bu yıl açılacak yeni otellerden biri de Concorde
 
image
 
“KKTC’de çözüm olmayacak gibi hazırlandık”
 
Nisan ayında açılacak Limak KKTC ile ilgili bilgi veren Grubun Turizm Koordinatörü 
Kaan Kavaloğlu tesisin 600 odalı olacağını yatırımın 120 milyon dolara mal olduğunu belirterek, “Biz kendimizi KKTC’de çözüm olmayacak gibi hazırladık” dedi.
 
“Kıbrıs'a izolasyon uygulanıyor ve Kıbrıs turizmde hak ettiği payı alamıyor” diyen Kavaloğlu şunları söyledi :
 
“Uçaklar direkt Kıbrıs'a uçamıyor, seferler Türkiye aktarmalı yapılıyor. Kıbrıs'a 1.5 milyonluk bir yolcu girişi var ve bunun 1 milyon 150 bini Türk, geriye kalanı yabancı misafir. Yani 350 bin yabancı misafirin gittiği bir yerde turizm hareketini konuşmak çok zor. Avrupa'dan direkt uçuşun olmaması turizmin büyümesini engelliyor.
 
Kıbrıs'ta çözüm sürecini yakından takip ediyoruz Barış görüşmeleri tamamlanırsa burada elbette ciddi bir turizm hareketi olur ama biz olmayacak gibi de kendimizi hazırladık.'' değerlendirmesini yaptı. 
 
Limak'ın KKTC’nin Genel Müdürü Mülayim
 
Mart ayında açılacak Limak KKTC’nin müdürü geçtiğimiz aylarda göreve başladı. Limak 
KKTC’nin genel müdürlüğüne Mehmet Mülayim getirildi.Limak Cyprus Deluxe Hotel, Kuzey Kıbrıs Bafra Turizm Merkezi İskele mevkiinde, şehir merkezine 20 kilometre, Ercan Havalimanı’na 72 kilometre, Magosa’ya 42 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ulusal ve uluslararası kongreler için tasarlanan otelde ayrıca toplam 4 bin 400 kişilik toplantı salonu yer alıyor.
 
image
 
Kaya Grubu da KKTC’deki ikinci oteli  Kaya Palazzo'yu hizmete açacak.
 
Kaya Artemis'ten sonra 2.otelini Girne'de açacak olan Kaya Hotels Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Kaya,, Kaya Palazzo'nun" Tesisin Fransa’daki Versailles Sarayı"ndan ilham alan ihtişamlı mimariye sahip olduğunu” söyledi.
 
            image
 
KKTC Bafra’da bu yıl açılacak yeni otellerden biri de 600  odalı  Concorde KKTC olacak. Concorde KKTC’nin de haziran ayında açılması bekleniyor.
 
ZAF Grup, Antalya’daki Corcorde De Luxe Resort’ten sonraki ikinci otel yatırımı olan Kıbrıs-Bafra’daki Concorde Luxury Resort Hotel’in genel müdürlüğünü, konaklama sektörünün deneyimli ismi Adnan Soyaslan’a emanet etti. Son olarak yine Girne'de bulunan Elxus telde  görev yapan Soyaslan, deneyimlerini Concorde Luxury Resort için kullanacak.
 
Cornelia KKTC 
 
Bu arada KKTC’de Türk otel olan gruplardan Cornelia’nın  da yapımı devam eden bir oteli bulunuyor. Cornelia KKTC’nin 600 odalı olacağı ve 150 milyon dolara mal olacağı belirtildi.
 
Şeffaf Gazete.com