Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2018 DE KKTC TURİZMİ DAHA DA BÜYÜYECEK
2018 DE  KKTC TURİZMİ DAHA DA BÜYÜYECEK
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği başkanı Erkan Kilim Ülke turizminin bir marka haline gelmesi için 2018 yılı içerisinde çalışmalarının süreceğini açıkladı,Sorunlar çözülürse KKTC Turizmi dünya markası olur
4 Şubat 2018, 22:04
 
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği ‘KITSAB’ başkanı Erkan Kilim Ülke turizminin bir marka haline gelmesi için 2018  yılı içerisinde çalışmalarının süreceğini KKTC Turizmde bu yıl daha da büyüyecek dedi.
 
Geçtiğimiz haftalarda Hollanda ve Finlandiya fuarlarındaydık yoğun ilgi vardı ve şimdi de İstanbul’dayız 
 
image
KKTC Turizm Bakanlığı öncülüğünde katılım yapılan dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT'de Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği de yer aldı.
 
Kuzey Kıbrıs’ın tarihi yerleri, doğal güzelliklerini,gastronomi kültürünü,eko turizmini ve geleneksel hayatını yansıtan görseller, kültür haritası ve çeşitli özel KKTC broşürleri ile tanıtım yaptı.
 
image
 
KITSAB fuarda Kuzey Kıbrıs’ın, turizm ve kültürel alanlarındaki değerlerinin tanıtılmasına destek verdi.
 
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği ‘KITSAB’ başkanı Erkan Kilim Ülke turizminin bir marka haline gelmesi için 2018  yılı içerisinde çalışmalarının süreceğini açıkladı
       image
 
Erkan Kilim,Şeffaf Gazete'ye yaptığı açıklamalara, aynı Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ‘KITOB’ Başkanı Fikri Özboğaç gibi uçak biletlerinin pahalılığından dert yanarak başlaması dikkat çekiciydi.
 
Kilim ; uçak bilet fiyatlarının fahiş noktalara gelmesi büyük sorunumuz olmaya devam ediyor, dövizin değerinin yükselmesi ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesi uçak firmaların kabul edilemeyecek bahanelerdir.
Bu durum sadece turizmi değil KKTC halkının  ekonomik ve sosyal hayatını da etkilemekte,çünkü bir adayız ve bir ayağımız tek tanındığımız ülke olan  anavatan Türkiye’de.Hergün zaruri olarak seyahate konu olan  iş,sağlık,öğrenci,asker ailesi, akraba ziyareti ,öğrenciler var .
 
image
 
TOPLUMUN HER KATMANINDAN İNSANLAR UÇAĞA BİNİYOR 
 
İnsanlar farklı birçok sebepten dolayı zaruri yolculuk yapıyor,bu fiyatlar ile ekonomik olarak sürdürülemez bir noktaya geldik,artık buna bir çözüm bulunmalı, dedi.
 
Hükümetimize bu konuda  taleplerimizi iletmiştik  ve yeni hükümeti bekliyoruz ,3 havayolu şirketine sefer fazlalaştırın diye talebimiz oldu, bir sonuç alamadık.
 
İsteğimiz dileğimiz KKTC destekli bir yada 2 şirket daha girmeli piyasaya Ercan havayollarının özelleşmesinin bilet fiyatlarının artmasına etkisi olduğuna inanıyorum Ercan Havalimanı vergileri İstanbul ve Londra’dan daha yüksek.
 
Bu yol 3 yeni zincir otel  daha geldi ve bu yıl hizmet verecekler Limak Grubu ,Kaya ve Concorde faal olacak canlılığımız daha da artacak ,bu yüksek talebi daha da yukarı taşıyacak mutlaka uçuş sayıları ve yeni uçak şirketleri pazara girmeli.
 
İsrail ve Lübnan’dan gelen 5 yıldızlı otel talebi fazlalaştı , bu 3 otelin faaliyete  başlaması Kuzey Kıbrıs turizmi için çok olumlu olacak.
 
image
 
Son yıllarda bahar ve kış dönemi kültür turizmi için adaya talep çoğaldı çünkü adada 11 ay güneşli hava var münferit gelen turistler bilet konusu aşılırsa eko turizm ve özel ilgi turizminde patlama yapmamız çok doğal olacak. 
 
KITSAB olarak bu sene pazarda % 13 -15 yükseliş bekliyoruz.
 
Kış dönemi kültür turizmi için çoğunluğu Almanya ve Hollanda ağırlıklı 60 bin civarında turist geldi.Tarih açısından çok zengin olan 4-5 uygarlığın yaşadığı adamızın potansiyeli aksaklıklar giderilirse çok daha  artar.
 
image
 
Özellikle Girne Limanı ve çevresi çok berbat durumda pislikten geçilmiyor,Turiste hitab edecek mağaza ,restoran yok adanın doğal hazinesi ve en büyük turizm değeri olan bölge adeta sahipsiz durumda 
 
Lefkoşa Arasta ve Arap Ahmet mahallesi ile Mağusa Surlariçi gelen turist gruplarına hizmet sunamıyor ,yeni seçilen hükümetimizle bu konuyu da masaya yatırıp çocukluğumuzdaki orijinal dokuda nasıl hizmet verilir ,neler yapılırsa buralar cazibe alanı olur çalışıp bunun çaresini bulacağız.
 
image
 
Umarız Bakanımız Sn.Fikri Ataoğlu devam eder derneğimiz ile sektörün sorunlarını ve ada da turizmin önündeki olumsuzlukları yakın çalışma ile giderme konusunda gayret sarf ederiz,sayın bakanın artık turizm ve çevre konularında hakimiyeti var, aksaklıkların daha hızlı giderilmesinde faydalı olacaktır..
 
Yukarda adı geçen turizm bölgeleri ağırlıklı öğrenci kafeleri büfe tarzı ,sahte ürün satan işletmelerin olduğu,turistin gitmediği en değerli yerlerimiz durumunda,buralar mutlaka rehabilite edilip turizme ve ülke değerlerine kazandırılmalı,diyerek sözlerini bitirdi.
 
                          image
 
 Mutlu Demirdelen
 Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR