Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM'DAN TANZANYA'YA DOSTLUK ELİ
BODRUM'DAN TANZANYA'YA DOSTLUK ELİ
Bodrum’da yaşamını sürdüren kentin çeşitli meslek gruplarından tanınan simaları Tanzanya ve Kenya arasında yer alan ve Afrika'nın en ünlü kabilesi Masailer'in yaşadığı bölgeyi ziyaret etti.
17 Şubat 2018, 21:18
 
Bodrum’da yaşayan yaklaşık 10 kişilik grup Afrika’yı ziyaret etti. Grup içerisinde bulunan dağcı Hıdır Çam, Afrika’nın en yüksek zirvesi olan Kilimanjaro Dağı’na tırmanırken,Ünlü aktivist belgeselci Avukat Remzi Kazmaz da Masai Kabilesi’ni konu alan bir belgesel çekimi yaptı. 
 
image
 
Bodrum’da yaşamını sürdüren çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 10 kişi, Tanzanya ve Kenya arasında yer alan ve Afrika'nın en ünlü kabilesi Masailer'in yaşadığı bölgeyi ziyaret etti. Bodrum Doğa Severler Kulübü (BODOSK) kurucularından, Rehber, Harita ve Kadastro Mühendisi Hıdır Çam ve gruptan bazıları Afrika’nın çatısı olarak nitelendirilen 5 bin 895 metre yüksekliğinde Kilimanjaro Dağı’na zirve yaptı. 
 
image
 
Grup Masailerle de yakın ilişkiler kurarken, sosyal medyada paylaştıkları görüntüler büyük bir ilgi gördü. 
 
Afrika ziyaretleri ve Masaileri konu alan belgeseli hakkında Kent Haber’e bilgiler veren Remzi Kazmaz, “Bodrum’da bir grup arkadaşımıza Afrika yolcusu olduk. 15 gün süre orada kaldık. Bu sürede bazı arkadaşlarımız Kilimianjaro’ya çıkarak zirve yaptı. Biz de orada yaşatan başta Masai halkı olmak üzere Caga, Sika halklarıyla temaslarda bulunduk. Bu konularda birikimli arkadaşımız Hasan Harmancı ile birlikte röportajlar yaptık.
 
image
 
Orada kaldık,onların biçimini inceledik. Afrika halkı yoksul ama onurlu.
 
Kendi insanlarına değer veriyorlar,savaşa karşı çıkıyorlar. Doğayla iç içe olmaya çalışıyorlar, en değer verdikleri de inekleri. Orada yaşam hala ilkel metotlarla devam ediyor. Bazı köylerde elektrik dahi yok. Ama çok mutlular. Bize kalplerini açtılar. Ben de onları yüreğimde hissettim. Çekime başladığım andan bitirinceye kadar hiçbir zorluk çıkarmadılar. Her şeyi anlattılar. Onları unutmayacağım” dedi. 
 
image
 
Kazmaz, “Belgelimi bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde değerlendiriyorum.
 
Bu dünya üzerinde yaşayan kültürleri çekmeye çalışıyorum. Bodrum’da belgeseller çektik, şimdi Afrika’da Masaileri çekiyoruz, daha sonra Peru’da Mayaları çekeceğiz. Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz etkinlikle Hıdır Çam Afrika’nın dağlarını anlatacak, Hasan Harmancı Masaileri anlatacak ben belgeselimi anlatacağım, Ekin de safariyi anlatacak” dedi.
 
image
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR