Güzel ülkemiz için yazıyoruz - 7 YIL SONRA YENİ BİR KIBRIS YAZI DİZİSİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/32380/7-yil-sonra-yeni-bir-kibris-yazi-dizisi

 

7 YIL SONRA YENİ BİR KIBRIS YAZI DİZİSİ
7 YIL SONRA YENİ BİR KIBRIS YAZI DİZİSİ
Lefkoşa’da Surlariçi bölgesi Burada Kıbrıs adasındaki Venedik, Lüzinyan, Osmanlı ve İngiliz dönemlerinden kalma oldukça etkileyici eserler var Dünyanın bölünmüş son başkenti olan Lefkoşa’nın daracık sokakların arasında canlı bir şehrin havası kesin görülmesi gereken yerlerden biri yapıyor.
25 Mart 2018, 22:53

 

Türkiye’nin en güneyine inelim, bir de denizi aşalım; işte karşımızda yüzyıllarca ülkelerin sahip olmak için birbirlerini yedikleri doğa harikası Kıbrıs Adası.

Karpaz doğal parkı,yeşil hattı,hayalet şehir kapalı Maraş'ı ,Mağusa surlariçi,Girne Limanı ,Lefkoşa surlariçinde neler oluyor ?

105 bini aşan öğrenci nufusunun küçük ülkeye etkisi,artan suç oranlarının turizme artı ve eksilerini okuyacaksınız.

Festivalleri,doğal plajları,antik limanları,kuşları, yabani çiçekleri ve her yerde bulunan deniz fosilleri ile altın rengi kumsalları, Bafra'nın yükselişinin simgesi olacak yeni tesislerini sizlere anlatacağız..

image

 7 YIL SONRA TEKRAR YENİ BİR KUZEY KIBRIS YAZI DİZİSİ

Mutlu Demirdelen 7 yıl sonra tekrar bir Kuzey Kıbrıs yazı  dizisi için Kuzey Kıbrıs'ı karış karış gezecek ve yazacak.

Baharın bu güzel günlerinde sıcaklar bastırmadan en güzel dönemde Kuzey Kıbrıs'a gidip çok farklı konuları işleyecek bir yolculuğa çıkıyor.Önümüzdeki hafta Kuzey Kıbrıs ile ilgili çok özel Kuzey Kıbrıs izlenimlerini okurlarımızla paylaşacağız.

image

Girne'den Yeşilırmak ,Lefke Güzelyurt'a

Lefkoşa'dan Mağusa'ya,İskele'den Dipkarpaz'a.

Tam mevsimi dedik  güzel Kıbrıs'ın .

image

Kıbrıs Mutfağı, Akdeniz Mutfak Kültürünün Özelliklerini taşır.Kuzey Kıbrıs mutfağını oluşturan yiyecek,içecekler Akdeniz kültürü ,Anadolu birazda Grek özelliklerine sahiptir. Kıbrıs’ın mutfak değerleri Anadolu Türk mutfak kültürünün ve Akdeniz ada kültürünün harika bir karışımı olmuş. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağının bugünkü zenginliği bu uyumlu sentezde buluşmuş,yazı dizimizde bunlarıda bulacaksınız.. 

image

Ayrıca tarih boyunca Akdeniz çevresinde yapılan birçok savaş ve göç ada üzerinden olmuş, bu durum Kıbrıs mutfağını çok kültürlü bir yapıya kavuşturmuştur. Dört yüzyılı aşkın bir süre Anadolu’dan Kıbrıs adasına yapılan göçler, adada yeni bir mutfak kültürü yaratmıştır.Bu yazı dizimizde Kıbrıs yeme içme kültürü ,mutfağı hakkında geniş bir bölüm olacak.

Güzel dönem tadını çıkarmak lazım,resim çekmek,Kıbrıs lezzetlerini tatmak,anlatılşmayanı konuşulmayanı Kıbrıslının dilinden kendinden dinlemek için gidiyoruz.

image

KUZEY KIBRIS TEZ TUR YANIMIZDA OLACAK

Kuzey Kıbrıs'ın bu güzel dönemini size en iyi anlatmanın 1.maddesi adayı çok iyi tanıyan bir dostunuz,arkadaşınız,rehberiniz olmalı.

Biz bu yazı dizimiz için Kuzey Kıbrıs'ın önemli turizm acentelerinden Tez-Tur ile gezeceğiz.Butik turlar düzenleyen deneyimli firma Kuzey Kıbrıs'ın önemli bir turizm markasıdır.4 kişiden 100 kişiye şirket ve arkadaş grupları için profesyönel hizmet veren Tez Tur'un sitesini ve sosyal medya hesaplarını incelemenizi öneririz.

Kıbrıs seyahati düşünmeyenlerin dahi ilgi ile takip edecekleri yazı dizimiz başlıyor.

Görüşmek üzere.

Şeffaf Gazete.com