Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TURİZM BAKANLIĞI HOLDİNG GİBİ YÖNETİLMELİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/32685/turizm-bakanligi--holding-gibi-yonetilmeli

 

TURİZM BAKANLIĞI HOLDİNG GİBİ YÖNETİLMELİ
TURİZM BAKANLIĞI  HOLDİNG GİBİ YÖNETİLMELİ
''Ülkenin en önemli sektörlerinden biri ikizime teslim edildi'' diyen Murat Ersoy, turizm sektörünün bir holding gibi yönetilmesi gerektiğini savundu
16 Temmuz 2018, 14:06
 
Murat Ersoy, ikiz kardeşi Mehmet Ersoy'un Kültür ve Turizm Bakanı olmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. ''Ülkenin en önemli sektörlerinden biri ikizime teslim edildi'' diyen Murat Ersoy, turizm sektörünün bir holding gibi yönetilmesi gerektiğini savundu.
 
 ‘Kardeşinizin bakanlığı sizi şaşırttı mı, duyduğunuzda ne hissettiniz’ 
 
Murat Ersoy“Şaşırdım ama ülkenin en önemli sektörlerinden birinin ikizime teslim edilmesi hem benim hem de ailem için büyük bir onur. Çok gururlandım. Biz ailecek siyasetle ilgilenen kişiler değiliz. Ticaretle ilgileniyoruz. Ama Cumhurbaşkanı yeni kabine için  ticarette deneyimli isimlerin dümenin başına geçirileceğini söylemişti. Turizm de holding gibi yönetilmesi gereken bir yer. Kardeşimin bakanlığı sektör tarafında da olumlu karşılandı ama beklentiler de çok olacak.”
 
Murat Ersoy, ‘Siz de bir turizmcisiniz. Turizmci olarak kardeşinizin Türk turizminin hangi sorununu çözmesini, nasıl bir strateji izlemesini bekliyorsunuz’ sorumuza da şöyle yanıt verdi:
 
“Kardeşim değil de başka bir isim olsa bu soruya yanıt vermek, konuşmak kolay olurdu. Ama onun zaten bir ajandası var, zamanı geldiğinde açıklayacak.”