Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ORTA YAŞ GRUBU VE TURİZM HAREKETİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/32874/orta-yas-grubu-ve-turizm-hareketi

 

ORTA YAŞ GRUBU VE TURİZM HAREKETİ
ORTA YAŞ GRUBU VE TURİZM HAREKETİ
Seyahat etmek için daha fazla zamana ve isteğe sahip olan aktif orta yaş üzeri gezginler giderek büyüyen bir yolcu segmenti haline geldi.
25 Ekim 2018, 15:29
 
 
Amadeus, ‘Aktif Orta Yaş Üzeri Gezginleri Anlamak’ başlıklı raporunda, bu gezgin grubunun yaşam süreleri, hayat kalitesi ve harcanabilir gelirlerinin giderek artması nedeniyle pek çok sektörün ilgisini çekmeye başladığını ve bunun sonucu olarak bu gezginlerin seyahat etme kapasitelerinin de arttığını belirtti.
 
Seyahat etmek için daha fazla zamana ve isteğe sahip olan aktif orta yaş üzeri gezginler giderek büyüyen bir yolcu segmenti haline geldi. 190’dan fazla ülkede yılda 1,6 milyardan fazla kişinin yerel seyahat sağlayıcılarına bağlanmasına yardımcı olan ve teknolojisini 30 yılı aşkın süredir seyahat endüstrisi ile işbirliği içinde geliştiren Amadeus, yeni raporunda zaman içinde bu gezgin grubunun ihtiyaçlarının nasıl değiştiğine ve seyahat sektörünün bu değişime nasıl uyum sağlaması gerektiğine dikkat çekti.
 
                     image
 
Raporda, yüksek gelir grubunun büyük bir oranının 65 yaşın üzerinde olduğuna ve bundan dolayı birçok gelişmiş ülkede seyahat etmeye bütçesi ve zamanı olanların bu yolcu grubu olduğuna değiniliyor.  Aktif orta yaş üzeri yolcular seyahat etmeyi yaşamdaki hedeflerini gerçekleştirmenin bir yolu olarak görüyorlar ve keşfe çıkmak için zamanlarının bol olduğu, sevdiklerine anlamlı deneyimler ve değerlerle dolu bir miras bırakma isteğiyle hayatı dolu dolu yaşamaya çalıştıkları belirtiliyor. Araştırmada, yolcuların seyahat planlaması ve düzenlemelerinin merkezinde insan etkileşimi olmasını istediklerine de dikkat çekiliyor. Bu yolcu grubuyla ilişkili üç ana başlık ise şöyle: Kendini Gerçekleştirme, Değerli Miras ve Güvenilir İlişkiler.image
 
Hayallerdeki yapılacaklar listesini tamamlamak
 
Aktif orta yaş üzeri gezginler tek tip gibi değerlendirilmeyi reddediyorlar. İmkânsız diye bir şeyin olmadığına inanıyor ve hayatlarını dolu dolu yaşamaya çalışıyorlar. 50’li yaşların üzerindeki bu meraklı, açık fikirli ve aktif kişiler yolculuğu yaşamı zenginleştiren bir deneyim olarak görüyorlar.
 
Yeni bir sorumluluk yaşı
 
Çocuklarına bırakacakları miras, aktif orta yaş üzeri gezginler için paradan ya da maldan daha değerli. Odak noktaları artık geride ne bırakacakları değil, sevdiklerine neler öğretebilecekleri. Bu yaş grubundaki gezginler zaman ve enerjilerini aileleriyle olmaya ve onlara gerçekten anlamlı bir şeyler aktarmaya harcıyorlar.
 
İşlem değil ilişki
 
Teknolojiyi seven aktif orta yaş üzeri gezginler etkin araçların bir amaç değil araç olduğunu düşünüyorlar. Bu bakış açısını etraflarındaki dünyaya yayarken toplumdaki iletişimsizliği önlemek istediklerini, insan etkileşimini sevdiklerini dile getiriyorlar. Güvendikleri ve destek bekledikleri planlamacılar, uzmanlar ve satış danışmanları bu segmentte başlıca rol oynuyorlar.