Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FETHİYE'DE FESTİVAL RÜZGARI
FETHİYE'DE FESTİVAL RÜZGARI
Dünyanın sayılı havacılık organizasyonlarından biri olarak yıllarca adını duyurmayı başarmış olan Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali sadece Ölüdeniz’i değil aynı zamanda Fethiye ve çevresinin de tanıtımında önemli bir yere sahip.
25 Ekim 2018, 15:51
 
Hafta boyunca 31 ülkeden 900 paraşüt pilotunun Babadağ’dan atlayış yapacağı etkinliklerde THK gösterileri, akşamları ise Belceğız plajında konserler verilecek.
 
Açılış programında Fethiye Belediye Bandosu tarafından çeşitli marşlar çalındı. O sırada yüzlerce paraşüt pilotu da 1700 rakımlı pistten atlayışlar ve gösteriler gerçekleştirdi. Programın açılış konuşmasını THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan yaptı.
 
image
 
THK Başkanı Atılgan, “FAI 2020 Hava Olimpiyatları Fethiye’de yapılacak”
 
THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, “Fethiye Babadağ kadar hava sporuna elverişli bir yer daha görmedim. Yamaç paraşütü ve balon turizminin şuan ülkemize katkısı 150 milyon dolar. Bunun milyar dolara çıkması bu tür organizasyonlarla oluyor. Teleferik gibi bir projenin Fethiye’ye ne kadar katkı sağlayacağını ilerleyen günlerde göreceksiniz. THK’nın 400 şubesi arasında Fethiye sürekli birinci geliyor. Fethiye bizim için çok değerli. Her yıl Fethiye halkı THK Fethiye Şubesi’ne 1 milyon TL civarında katkı veriyor. 
 
image
 
FAI tarafından yapılacak 2020 Hava Oyunları gibi dev bir organizasyonu Türkiye’ye kazandırdık. FAI yetkilileri Fethiye’ye geldi. Fethiye protokolü FAI yetkililerini çok güzel bir şekilde ağırladı ve Babadağ’ını çok güzel anlattılar.Böylece Hava Olimpiyatları Babadağ’a verildi. 2020’de en az 112 ülkeden sporcunun geldiği bir olimpiyat şöleni Fethiye’de gerçekleştirilecek. THK’nin yeni genel başkanı dün kendisine devrettiğim için gelemedi ama inanıyorum ki, 3 yıldır ben nasıl buraya geliyorsam, hem Fethi Bey anma törenlerine hem de hava oyunlarına yeni başkan da katılacaktır” diye konuştu.
 
image
 
Atılgan, “Vizyon sahibi, güzel bir şehrin mimarı Behçet Saatcı’yı kutluyorum”
 
Fethiye halkının kendisine hizmetkarlık edenlere her daim destek vereceğini belirterek konuşmasını sürdüren THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, “Fethiye’yi benim Batı’da gördüğüm birçok şehirden daha güzel hale getiren, vizyon sahibi, herkesin birbirine saygı duyduğu, hoşgörülü bir şehir haline getiren Şehit Fethi Bey Parkı gibi muhteşem bir parkı da Fethiye’ye kazandıran Sayın Behçet Saatcı’yı kutlamak istiyorum. İnanıyorum ki, halk kendisine hizmet edenleri unutmaz. Millet kendisine hizmetkarlık yapanların her daim arkasında olmuştur. Fethiye’de her siyasi görüşteki vatandaşın, neden Behçet Beyi desteklediğini 3 senedir buraya geldiğim için anladım. Daha önce Behçet beyi tanımıyordum.  Festivaller ve anma programları dolayısıyla geldiğim Fethiye’de yapılan hizmetleri gördüm. Kurumum, şahsım ve milletim adına Sayın Başkanı yaptığı işlerden dolayı tebrik ediyorum. Sizlere de THK’ya vermiş olduğunuz destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
image
 
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman kardeşim ve yönetim kuruluna, KIRTUR A.Ş.’ye, eski ticaret odası yönetimine ve Fethiye Güç Birliği’ne teleferik ve Babadağ’daki tesislerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tesis bizleri özellikle 2020 yılında yapacak olduğumuz FAI Hava Olimpiyatlarında çok farklı bir noktaya getirecek. Kürşat paşama 3 yıldır Fethiye’ye vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Babadağ’a geldiğimiz zaman Allah binlerce defa şükrediyorum. Bu coğrafyada yönetici olarak halkın bizleri seçtiği veya devletin kurumlara atadığı arkadaşlar olarak böylesine güzel bir coğrafyaya hizmet ediyor olmanın büyük bir şevkini yaşıyoruz. Buraya gelip de, bu güzelliği görüp, buraya hizmet etme şevki olmayan insan zaten yönetici değildir” dedi.
 
Başkan Saatcı Hava Oyunları Festivali’nde Fethiye Belediyesi’ne katkı veren tüm kurum, kuruluş ve STK’lara teşekkür etti.
 
Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise ilk defa Babadağ’a çıktığını ve çok beğendiğini ifade ederek, Hava Oyunları’nın kazasız belasız bir şekilde geçmesini diledi. Konuşmaların ardından THK tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Aynı zamanda Çello dinletisi yapıldı.
 
Uçmaya engel yok!
 
Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, 1700 rakımlı pistten Ölüdeniz’e yamaç paraşütüyle iniş yaptı. Aynı zamanda Fethiye Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için ücretsiz uçuşlar gerçekleştirdi. Engelli vatandaşlardan Osman Ardıç, ilk defa paraşütle atlayacağını ifade ederek, “Biraz heyecanlıyım ama korkmuyorum. Eğer engelim olmasaydı uçardım diye düşünüyorum. Bu tür etkinlikler sayesinde bir araya gelerek uçma imkanı sağlıyoruz. İnşallah sağ salim Ölüdeniz’e ineceğiz. Bu organizasyonu gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR