Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRSAB BAKANLIĞA KARŞI DAVA AÇTI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/turizm/35404/tursab-bakanliga-karsi-dava-acti

 

TÜRSAB BAKANLIĞA KARŞI DAVA AÇTI
TÜRSAB BAKANLIĞA KARŞI DAVA AÇTI
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB),müze ve ören yerlerine giriş ücretleri ile kart fiyatlarının artıran Kültür Bakanlığı'na bağlı Döner Sermaye İşletmesi'ne hukuka aykırılık nedeniyle yürütmeyi durdurma davası açtı. TÜRSAB, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'ya da acentaların karşılama hizmeti sunmasını engelleyen kararın iptali için de mahkemeye başvurdu.
6 Mart 2020, 11:52
 
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB),İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’nın almış olduğu ve seyahat acentalarının karşılama hizmeti sunmalarına engel teşkil eden son kararlarlar neticesinde süreci mahkemeye taşıdı.
 
Konuyla ilgili kalıcı bir çözüm yoluna gitmek isteyen TÜRSAB; İGA A.Ş.’nin uygulamaya koyduğu kararın dayanağı olan 2019/16 sayılı Güvenlik Komisyonu Toplantısı’nda alınmış kararın iptali ve yürütmenin durdurulması yönünde bugün itibarıyla hukuki sürece başvurdu.
 
TÜRSAB tarafından idari işlemin iptaline ilişkin yapılan başlıca taleplerin içerisinde; Meeting Lounge alanının zorunlu kullanımının Anayasa’ya aykırı olduğu, bu karar neticesinde kamusal alandaki Anayasal çalışma hak ve özgürlüklerinin de kısıtlandığı belirtildi.
 
Ayrıca söz konusu kanundan kaynaklı olarak haksız ve hukuka aykırı olarak engellenme veya çeşitli mağduriyetlerle karşılaşan TÜRSAB üyelerinin, konuyu yazılı olarak kendilerine bildirmeleri halinde ilgili dosyaya somut delil olarak sunulacağı bilgisine yer verildi.
 
İstanbul Havalimanı terminalde pankart kaldırarak yolcu bekleme uygulamasının sonlandırmıştı.
 
Hatırlanacağı üzere İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amirliği, güvenlik komisyonu kararıyla terminalde pankart kaldırarak yolcu bekleme uygulamasının sonlandırıldığı açıklanmıştı