Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA TÜRKİYE İÇİN BEKLEYECEK !
ALMANYA TÜRKİYE İÇİN BEKLEYECEK !
Almanya, koronavirüsle mücadele kapsamında seyahat uyarılarını ilk aşamada 31 Avrupa ülkesi için kaldıracak. Türkiye için AB Komisyonu’nun kararı beklenecek.
3 Haziran 2020, 15:03
 
 
Almanya, coronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarına yaptığı “yurtdışına seyahat etmeyin” uyarısını, 15 Haziran’dan itibaren 26 AB ülkesi ile İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein için kaldırıyor.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, hükümetin bakanlar kurulu toplantısında aldığı kararı, düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
 
“Kararı almak hiç de kolay olmadı” diyen Maas, attıkları adımda, ilgili ülkelerde coronavirus salgının büyük ölçüde kontrol altına alınmış olunmasının etkili olduğunu söyledi.
 
TAVSİYE YENİDEN UYARIYA DÖNÜŞEBİLİR
Deutsche Welle Türkçe’den Değer Akal’ın haberine göre Dışişleri Bakanı Maas; “Turizmin yeniden başlatılması, ikinci bir salgın dalgasına yol açmamalı. Bunu hep birlikte önlemeliyiz” şeklinde konuştu.
 
Bunun için herkese görev düştüğüne vurgu yapan Maas, “herkes yeniden kazandığımız özgürlüklerimizin korunması için sorumluluk içerisinde hareket etmekle yükümlü” dedi.
 
image
 
GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLECEK
İlgili ülkelerdeki gelişmeleri yakından izleyeceklerine işaret eden Alman Dışişleri Bakanı, “Yedi günlük bir süre içinde, 100 bin kişinin yaşadığı bir bölgede, enfekte olan kişi sayısı 50’yi geçtiği takdirde harekete geçerek, seyahat tavsiyesini, yeniden seyahat uyarısına dönüştürmek zorunda kalabiliriz” diye konuştu.
 
Maas ayrıca Alman vatandaşlarından, bakanlığın güncel seyahat tavsiyelerini yakından takip etmelerini istedi.
 
Mart ayında, salgın nedeniyle 240 bini aşkın Alman vatandaşını ülkeye geri getirebilmek için yoğun bir çalışmak yürütmek zorunda kalan Maas, “Bu yaz bunu tekrarlamayacağız” uyarısında bulundu.
 
TÜRKİYE KARARI BEKLEMEDE
Almanya, ilk aşamada seyahat uyarısının kaldırıldığı ülkelere Türkiye’yi dahil etmedi.
 
Alman Bakan Maas, uyarıların kaldırıldığı Avrupa ülkeleri dışındaki üçüncü ülkeler için AB Komisyonu’nun bu hafta alacağı kararı beklediklerini söyledi.
 
Maas, “Üçüncü ülkelerden Avrupa’ya seyahatlerle ilgili kısıtlamaların uzatılıp uzatılmayacağını AB Komisyonu karara bağlayacak. Alınacak karara göre, gerektiği takdirde, konuyu yeniden haftaya bakanlar kurulu gündemine alabiliriz” bilgisini paylaştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR